Az egyik szemem többet romlott mint a másik.... (tudásbázis kérdés)
Szia!
G3 dzsuszt javaslok,sok benne az eaxszantin szem
ért felelős antioxidáns. jó tapasztalatok vannak.
Nem, attól nem leszel vak, hogy egyik szemedre erősebb szemüveg kell mint a másikra. Az én főnököm szokta a betegnek mondani, hogy nem akar a kettő szeme között nagy különbséget szemüvegbe felírni, ha nem muszáj, mert azt nehezebben szokja meg a beteg, és húzza akkor a fejét, fájni fog neki. Pl láttam egy beteg kartonját, akinek nagy volt a kettő szem közötti töréskülönbség, és fél-egy évenként emelték a dioptriát az egyik szemen, hogy szokjon hozzá, nem írták fel neki egyből az erős üveget.
Lencsét nem tudom, hogy milyen típus volt:(
Anno nekem is volt lencsém, én nem bírtam. Persze vannak, akik meg erre esküsznek:)Kinek mi a jó:)
Én az üveg mellett maradok, igaz az meg folyton koszolódik:))
Szia!
Eddig 3-szor álltam sorba időpontért, amikor elhatároztam, hogy mostantól kontaktlencsém lesz.
Mind a három alkalommal napszemüveges páciens állt előttem, akinek emiatt gyulladt be a szeme.
Két perc után megborzongva álltam ki a sorból.
Eldöntöttem, soha nem lesz lencsém, a szemüveget hordom inkább.
Szia!
Azért kérdeztem, hogy belevillágítottak-e a szemedbe, hogy nincs-e szürkehályogod, de ezek szerint nincs:) Őszintén mi annyira nem vagyunk híve a kontaklencsének, mert volt olyan beteg, ekinek a szaruhártyája tisztára összekaristolódott a lencsétől.
A bal szemem nem túl jó, most + 4,75 a jobb szinte tökéletes: +0,5 .
Azt mondták egyszer, kontaktlencsét ingyen kaphatnék, mert 3,5 felett van a két szem közti különbség. Sosem hordtam, csak szemüveget.
De a vicc: szemüveg nélkül ugyanolyan jól látok, csak minden kicsit kisebb.
De volt már +6,3, + 2,5 is. Néha változik, nem tudom mitől. Mindig orvos nézi meg, pupillatágítással.
Általában amíg nől az ember addig romlik a szeme, ha megáll a fejlődésben elvileg a romlás is lassul.Nem mindegy, hogy milyen dioptriát kaptál- vagy +.A lányom 11éves és a jobb szemén -9D, a bal szemén -1,5D lencse va, azt mondják az orvosok, hogy 3D különbséget nem tud hordani az ember, ez érdekes,mert nálunk kicsi kora óta hordja ezt a nagy dioptriát.
Ha - os üveged van az valamilyen szinten jó mert 40 éves korod után később kell olvasó szemüveget hordanod.HA + os üveged van akkor az olvasó dioptria növelni fogja majd ezt a dioptrát.
További ajánlott fórumok:
- Van olyan köztetek, akinek a párja egyik barátja tetszik, és egy kicsit többet érez mint kellene?
- Párom egyik szülője halála után nagyon megromlott a kapcsolatunk csak ezzel foglalkozik. Próbálok még türelmes lenni, de meddig?
- Működhet-e úgy kapcsolat/házasság, hogy a csak az egyik félnek van gyereke és nem akar többet?
- Be van gyulladva az egyik szemem, mivel lehetne a tünetet elmúlasztani?
- Rokkant az egyik ismerősöm és betegsége romlott az utóbbi időben, a munkáltatója elküldte, mert nem bír úgy dolgozni mint egy egészséges!
- Lézeres szemműtét után vagyok, az eredményeim szerint romlott a szemem. Mit lehet tenni?