Az egyik fenyőfámat ellepték a legyek néhány nappal ezelőtt. Hogy tudnám elpusztítani őket. Nagy zöld és kék legyek. (tudásbázis)
Nálunk pár évvel ezelőtt volt ilyen, undorító volt amikor permetezés után fél vödörnyi döglött legyet sepregettem össze. Persze nem segített pár nap múltán ismét tele volt. A keresztapám erdész, ő mondta, hogy sajnos ez a fa menthetetlen vmi tetű támadta meg, ami a fa gyantájából él a dongó és a döglégy pedig megszúrja őket és a tetűből nyalakodik.(Brrr...., gusztustalan)
Nézesd meg egy kertésszel, lehet, hogy nálatok is ez a baj és az is lehet, hogy van ellene vmi szer.
kék légy - kék dongólégy
a zöld is egyfajta döglégy.
lehet hogy valami tetem van a fán. Kismadár fióka...stb. Mert gondolom azért szaporodhattak el, mert kedvező tápforráshoz jutottak. De ha mondjuk trágyáztátok a kertet az is csalogathatja őket.
Szerintem szabadban csak úgy lehet ellenük védekezni, ha rájössz "mire" mennek.
További ajánlott fórumok:
- Beköltöznél olyan házba, ahol ezelőtt gyilkosság volt?
- Segítsetek! Elleptek az élelmiszermolyok!
- Penészt hogyan tudom végleg elpusztítíani az ágynemű tartómból? Kitakarítottam, de a cuccok, amik benne voltak, büdösek.
- Mit csináljak ha a leanderem földjét ellepték a hangyák?
- Rózsáimat ellepték a tetvek. Mindenképp házi készítésű, környezetbarát ellenszerrel próbálkoznék elsőre. Van valakinek bevált módszere?
- Gyönyörű fűzfámat ellepték a soha nem látott bogarak! Leeszik a leveleit. Mi történik? Mi ez? Tudja valaki?