Az egészséges kávé (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Az egészséges kávé
Pár éve magas lett a vérnyomásom.
Mondtam az orvosomnak,ha most eltilt a kávétól,aláírja a halálos ítéletemet,mert én szenvedélyesen szeretem.
Három éve kaptam a gyerekeimtől egy szupi gépet,ami darálja is a kávét.Ugyanis mindig kiöntöttem amikor kihült és főztem frisset.Azt mondták nem szabad ennyit pocsékolni,inkább vesznek nekem olyat,ami egy adagot főz egyszerre.
A doki engedélyével iszom napi 3-4csésze kávét. Imádom!
Tegap GYÜMÖLCSKÁVÉT ittam egy barátnőmnél. Nagyon finom!
(Tuti egészséges...bár kicsit inkább a teához hasonlít)
Szia!
Nekem is a nyugalom szigete, de csak VELED Zamárdiban! Csak sajnos ritkán jön össze.:(((
Nagyon tetszett a cikk, asziszem a lényeget fogalmaztad meg. Szerintem is az a fontos, hogy mit gondolunk róla. Ha elhisszük, hogy árt akkor meg is teszi !
Engedelmeddel "terjeszteném" !
A cikk olvasása továbbra is megnyugtatott.
Én jómagam is kávézom és valóban napi 1 kávé az egészséget, nem befolyásolja, még azt a magas vérnyomást sem. Különben is, szervezetünk úgy is tiltakozik, ha nem hasznos számára. Viszont ebédután nekiülve kényelmesen, társaságban vagy magunkban egyaránt lelki nyugtató, szükségünk van rá. Egészségünkre:))
Kávézás közben olvastam el az írást. Gratulálok, élvezetes volt...mint a kávé...
A kávézás nekem is "nyugalom sziget" ebben a rohanó világban.
Szeretem Szendi Gábor cikkeit, és örülök, hogy Neki jót tesz, de én amióta abbahagytam a kávéivást, és áttértem a zöld teára, sokkal, sokkal jobban vagyok, mind fizikailag, mind lelkileg. :)
Pedig imádom! :(
Hát azért nem egészen igy van szerintem mert nem hiába ha valaki beteg az összes orvos elsö szava hogy kérem kevesebb kávé,alkohol és cigaretta.Vérnyomás,sav termelés,stb.Semmiféle bizonyiték nincs rá hogy a kávé annyira egészséges lenne.Itthon abszolut nincs bevizsgálva,pedig ez fontos,mert csak oda irják hogy Kukuli Mukuli professzor ázsiában csinált vele vizsgálatot,és sok ember megvesz ilyeneket.Utána néztem ennek a kávénak,korábban Ausztriában és Németországban is volt de már megszüntek a cégek.Vajon miért?
Amúgy én is kávés vagyok és ha találkozom olyan emberrel aki meg gyógyult töle akkor lehet hogy megrendelem de nem itthon mert külföldön fele annyiba kerül.
Jó kávézást.
GARTULALOK A CIKKHEZ :))
nagyon tettszett, es elvezettel olvastam, szinte mind ha a kezemben lett volna egy csesze forro, izletes finom kave,es nagyon magamra ismertem olvasva a sorokat, nekem az mindennapi, szinte ritualenak szamito tevekenyseg, hoyg ebredes utan a kezemben finom kaveval, meg egy kicsit uldogelek a fotelban, meleg takaro alatt, es nezem a napfelkeltet, es kozben nagyon elvezem a finom gozolgo kave izet es illatat.
imadok kavezni,es meg ha karos lenne akkor se tudnek le mondani rola :))
Annyira örülök ennek a cikknek.Nekem a kávé az indító üzemanyagom.
Reggel a fotelban ücsörögve szürcsölgetve a finom gözölgő kávét.Isteni!
(Szendi Gábor)
Ugrás a teljes írásra: Az egészséges kávé
További ajánlott fórumok:
- Kívánj minden nap Jó Egészséget!
- Mint egészséges ember, összejönnél mozgássérülttel?
- Fogyás az egészségért! Motiváljuk egymást, kezdjük február 14-én!
- Tartós, látványos és egészséges fogyi a testkontrollal. Hétfőtől jön valaki?
- Imádok mozogni és egészségesen táplálkozni
- Szerinted milyen étrend kell ahhoz, hogy hosszú és egészséges életed legyen?