Az E-on-nak akartam bemondani a mérőóraállást, de azt mondta a gép, nem tudja elszámoló számlaként rögzíteni. Tudja valaki miért? (tudásbázis kérdés)
Szia!
Én is jártam már így, hogy nem akarta befogadni a bediktálást a rendszer. Ennek 2 oka lehet, vagy hogy nem az óraállás jelentésre megadott pár napos időintervallumban próbáltad, vagy pedig az, hogy abban a hónapban már volt óraállás jelentve.
Nekem 27-e +5 nap lehet jelenteni, és pl nov.ben 1-jén jelentettem,(az okt-it)de nov 30-án nem tudtam a nov-it bejelenteni, mikor már sokszor próbáltam, felhivtam az ügyintézőt, és erre a válaszra jutott. (A rendszer 1 hónapon belül csak egy dátummal tud adatot elfogadni, és rögziteni.) úgyhogy a nov-it így csak dec.1-2-n lehetett volna.de mi abban maradtunk, hogy akkor nem, hanem majd dec végén - 31- előtt jelentek, és 2 havi fogyasztás lesz a számlán.)Hurrá, igy elég lesz kiköhögni az árát, de, hát ez van.-
Szia!
Remélem tudok segíteni.Tudni kell, hogy éves vagy havi elszámoló vagy.Amit írtál az alapján arra következtetek, hogy havi elszámoló vagy. Ez azt jelenti, hogy meg van szabva egy időpont amikor diktálhtasz +/-5 nap amikor még diktálhtasz. ha nem ebben az időintervallumban fogsz diktálni, az e-on rendszere automatikusan generál számodra egy számlát egy becsült értékről.
remélem tudtam segíteni :)
Pont tegnap regiztem náluk és kipipáltam,hogy elszámoló számlát kérek.
Remélem küldik majd.
További ajánlott fórumok:
- Holnapra van oltás időpontom, de nem találom a TB kártyám. Elég bemondani a számot vagy kérik a kártyát? Érvényes amúgy.
- Aki könnyen, saját magátol elsajátít számitógépes elszámoló, könyvelő programokat az nehézkes felfogású lehet?
- A Merkantil bank mikor küldi ki az elszámoló leveleket?
- Meg tudná valaki mondani, hogy mikor küldenek villany elszámoló csekket, ha az éves leolvasás január vége?
- Kiküldetési elszámoló lap: 1200 3cm és 1400 3cm - es autónál a fogyasztás 100km-en?
- Mit kell tenni, ha véletlenül rossz mérőóraállást diktáltam be az ELMŰ-nek?