Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Az aszkorbinsav okoz gyomorsavat? fórum

Az aszkorbinsav okoz gyomorsavat? (tudásbázis)


25. pomponlány (válaszként erre: 1. - Katika009)
2016. jan. 19. 17:45
Igen! Legalábbis nekem megemeli.
2016. jan. 18. 16:54

Tökmindegy abból a szempontból, hogy más a gyümölcs. Alig van benne vitamin, slussz. Nem kell mindjárt belpolitikát csinálni belőle. :D

Hiába lenne benne sok vitamin, ha elrohadna, mire a nagybanira ér. És külföldre sem lehetne eladni.

Ha valaki csak magának termeli, akkor sem a régi a gyümölcs.

23. Sleek (válaszként erre: 22. - Guruljka)
2016. jan. 11. 15:22
Sajnos ott sem a gazdának van nagy haszon hanem a felvásárlónak.
22. Guruljka (válaszként erre: 21. - Sleek)
2016. jan. 11. 11:01

Bizony, táblázatok is vannak, mennyivel csökkent a beltartalmi értéke a gyümölcsöknek, zöldségeknek.

Nemcsak a termőtalaj kimerülése miatt. Éveken át foglalkoztam ilyen szakcikkekkel. A gyümölcsnemesítés célja a könnyű termeszthetőség (betegségekre ellenálló, hogy permetezni se kelljen nagyon), a tetszetősség és a raktározhatóság. Nem a vitamin- és egyéb tartalom. A haszon.


Szentgyörgyi azt írta, úgy kellene árulni asz aszkorbinsavat a boltokban, mint a lisztet, kilós csomagban.

21. Sleek (válaszként erre: 20. - 105.75)
2016. jan. 10. 14:31

Persze én ezt tudom.

Sőt mivel tanultam is van összehasonlítási alap mennyi volt pl a 70 es években a gyümölcsökben a tartalom meg most mennyi...

Közel 80százalékkal kevesebb .

Hiába felgyorsult világot élünk.

20. 105.75 (válaszként erre: 15. - Sleek)
2016. jan. 10. 13:38

?...60mg a javasolt....?/ez eléggé ismert, csak azt felejtik el mellé rakni, hogy ez a javaslat a II.világháborút viselő német katona minimális napi adagjaként fogalmazodott meg anno..

Felfedezője napi 4000 mg-t sem sokalt elfogyasztani:).

19. forrest2010 (válaszként erre: 11. - Aac131dc75)
2016. jan. 10. 13:34
+ az egyéb péksütikbe is ! el nem tudtam képzelni mi a manónak kell , de a géppel sütött kenyér is finomabb és másabb az állaga is .
18. Guruljka (válaszként erre: 1. - Katika009)
2016. jan. 10. 12:58

Nem pontos a kérdés.

A gyomorsav miden mástól függetlenül, folyamatosan termelődik. Nem kell külön okozni".


A többiben igaza van a hozzászólóknak.

Az aszkorbinsav maga a C-vitamin,és mindenkinek szednie kellene. Én a "déemben"veszem elég olcsón, napi kb. 1000mg-ot szedek belőle, rendszerint alig langyos teában oldva.

Ha megfáznék, többet szednék, de nem szoktam megfázni.

Inni meg valóban muszáj, napi kb. 2 litert. Meg lehet szokni. Sokan megszoktuk már.

Ne mondd olyan dologra, hogy "sajnos", ami rajtad múlik. Az eső eshet "sajnos", de amit Te magad teszel vagy nem teszel, azt vállalod vagy megváltoztatod, nem kell vacakolni vele. :D


Szedd nyugodtan az aszkorbinsavat, és mellette neveld rá magad a rendes folyadékfogyasztásra.

17. Katika009 (válaszként erre: 15. - Sleek)
2016. jan. 10. 12:28
Köszönöm a válaszod! Akkor valószínűleg az is közrejátszik, hogy (sajnos) kevés folyadékot iszom.
16. aac131dc75 (válaszként erre: 15. - Sleek)
2016. jan. 10. 12:12

Már bocs,de ha szakmázunk, min.220 fokon veted a kenyeret!Gőzölés után visszaveszed...


Vonatkoztassunk el a péktermékektől és nézd át az élelmiszereid papírjait.

15. Sleek
2016. jan. 10. 12:07

Mielőtt leoltunk vkit gondolkodni kellene....

Nálam is gyomorsavat okoz ha többet viszek be sima c vitaminból.. 1000mg felett. Sőt még hasmenésem is lesz tőle....

Viszont ha már van az 1000mg s c vitaminban csipkebogyó akkor minden gondom megszűnik..

Igen tudom 60mg a javasolt....

Nah nekem az orvosom azt mondta amilyen életet élünk nyugodtan mehet a napi 1000-1500mg . De megfelelő vízfogyasztással.

Kenyérben is van c vitamin igaz. A gyártás elején mert amint 180 fok környékét eléri a kemence teljesen elbomlik a c vitamin ....

14. 408020f45e (válaszként erre: 13. - 408020f45e)
2016. jan. 10. 11:19

Jó böngészést! :)



[link]

13. 408020f45e (válaszként erre: 1. - Katika009)
2016. jan. 10. 11:18
Gyomorsavat nem csinálhat, lúgosító hatású.
2016. jan. 10. 11:06
Nekem nagyon sok baj van a gyomrommal de napi 1000 mg eddig semmilyen plusz gondot nem okozott. Ne vidd túlzásba és ne éhgyomorra vedd be.
11. aac131dc75 (válaszként erre: 9. - 2ab16d5612)
2016. jan. 10. 10:58

Nekem mondod?

Élelmiszer ipari a szakmám! :)


Még a kenyérben is van...

2016. jan. 10. 10:58
Amikor elkezdtem szedni, volt, hogy napi 4-5 adagot ittam (ismerős javaslatára). Most már kb. 2 hónapja szedem, de mostanában észrevettem gyomorégést.
9. 2ab16d5612 (válaszként erre: 6. - Aac131dc75)
2016. jan. 10. 10:56
rá van rva mindenre, rá kell írniuk, hogy ha aztán valakinél mégis jelentkezik mint tünet mondhassák hogy: "ÉN szóltam"
8. ancsika688 (válaszként erre: 4. - Katika009)
2016. jan. 10. 10:56
Kis mennyiségben próbáld ki először.
7. 2ab16d5612 (válaszként erre: 4. - Katika009)
2016. jan. 10. 10:55

nem kell túlszedni, mint az kb mindenre igaz...


1000 mg naponta doszt elég.

6. aac131dc75 (válaszként erre: 4. - Katika009)
2016. jan. 10. 10:55

Ez baromság ne haragudj!

Szinte mindenben van c vitamin,aszkorbinsavnak becézve!

5. ancsika688 (válaszként erre: 1. - Katika009)
2016. jan. 10. 10:55

Szerintem mindenki másképpen reagál rá.Nekem nem okoz,azzal ízesítem az ásványvizet.

Gyógyszertári.

2016. jan. 10. 10:54
"Az érzékeny, gyomorégésre, refluxbetegségre hajlamosaknál kifejezetten indokolt az óvatosság, mert az aszkorbinsav gyomorirritációt okozhat, fokozhatja a gyomorsav-túltengést."
2016. jan. 10. 10:52

Az aszkorbinsav nem más mint c vitamin!

Csak a neve sav!

Nem okoz savat!

2016. jan. 10. 10:52
A C vitamin? Nem :D
2016. jan. 10. 10:50
Kinek mi a tapasztalata az Aszkorbinsavval? Okozott valakinél gyomorsavat?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook