Az aszkorbinsav okoz gyomorsavat? (tudásbázis kérdés)
Tökmindegy abból a szempontból, hogy más a gyümölcs. Alig van benne vitamin, slussz. Nem kell mindjárt belpolitikát csinálni belőle. :D
Hiába lenne benne sok vitamin, ha elrohadna, mire a nagybanira ér. És külföldre sem lehetne eladni.
Ha valaki csak magának termeli, akkor sem a régi a gyümölcs.
Bizony, táblázatok is vannak, mennyivel csökkent a beltartalmi értéke a gyümölcsöknek, zöldségeknek.
Nemcsak a termőtalaj kimerülése miatt. Éveken át foglalkoztam ilyen szakcikkekkel. A gyümölcsnemesítés célja a könnyű termeszthetőség (betegségekre ellenálló, hogy permetezni se kelljen nagyon), a tetszetősség és a raktározhatóság. Nem a vitamin- és egyéb tartalom. A haszon.
Szentgyörgyi azt írta, úgy kellene árulni asz aszkorbinsavat a boltokban, mint a lisztet, kilós csomagban.
Persze én ezt tudom.
Sőt mivel tanultam is van összehasonlítási alap mennyi volt pl a 70 es években a gyümölcsökben a tartalom meg most mennyi...
Közel 80százalékkal kevesebb .
Hiába felgyorsult világot élünk.
?...60mg a javasolt....?/ez eléggé ismert, csak azt felejtik el mellé rakni, hogy ez a javaslat a II.világháborút viselő német katona minimális napi adagjaként fogalmazodott meg anno..
Felfedezője napi 4000 mg-t sem sokalt elfogyasztani:).
Nem pontos a kérdés.
A gyomorsav miden mástól függetlenül, folyamatosan termelődik. Nem kell külön okozni".
A többiben igaza van a hozzászólóknak.
Az aszkorbinsav maga a C-vitamin,és mindenkinek szednie kellene. Én a "déemben"veszem elég olcsón, napi kb. 1000mg-ot szedek belőle, rendszerint alig langyos teában oldva.
Ha megfáznék, többet szednék, de nem szoktam megfázni.
Inni meg valóban muszáj, napi kb. 2 litert. Meg lehet szokni. Sokan megszoktuk már.
Ne mondd olyan dologra, hogy "sajnos", ami rajtad múlik. Az eső eshet "sajnos", de amit Te magad teszel vagy nem teszel, azt vállalod vagy megváltoztatod, nem kell vacakolni vele. :D
Szedd nyugodtan az aszkorbinsavat, és mellette neveld rá magad a rendes folyadékfogyasztásra.
Már bocs,de ha szakmázunk, min.220 fokon veted a kenyeret!Gőzölés után visszaveszed...
Vonatkoztassunk el a péktermékektől és nézd át az élelmiszereid papírjait.
Mielőtt leoltunk vkit gondolkodni kellene....
Nálam is gyomorsavat okoz ha többet viszek be sima c vitaminból.. 1000mg felett. Sőt még hasmenésem is lesz tőle....
Viszont ha már van az 1000mg s c vitaminban csipkebogyó akkor minden gondom megszűnik..
Igen tudom 60mg a javasolt....
Nah nekem az orvosom azt mondta amilyen életet élünk nyugodtan mehet a napi 1000-1500mg . De megfelelő vízfogyasztással.
Kenyérben is van c vitamin igaz. A gyártás elején mert amint 180 fok környékét eléri a kemence teljesen elbomlik a c vitamin ....
Nekem mondod?
Élelmiszer ipari a szakmám! :)
Még a kenyérben is van...
nem kell túlszedni, mint az kb mindenre igaz...
1000 mg naponta doszt elég.
Ez baromság ne haragudj!
Szinte mindenben van c vitamin,aszkorbinsavnak becézve!
Szerintem mindenki másképpen reagál rá.Nekem nem okoz,azzal ízesítem az ásványvizet.
Gyógyszertári.
Az aszkorbinsav nem más mint c vitamin!
Csak a neve sav!
Nem okoz savat!