Az Apeh csak a beérkezéstől számított 30. napon utal vissza, vagy előbb is? (tudásbázis)
Sziasztok!
Február 9.-én adtam be a bevallásom, 12.-én járt le a 30 nap. tehát tegnap. És nem utaltak.
Könyvelő csinálta, és azt mondta ha probléma lenne vele, már küldtek volna levelet a beérkezéskor, mert már ezzel rágtam a fülét tegnap. Ma is néztem nem jött a számlámra pénz. Ezekszerint 16án fogom megkapni?
Amúgy ezt sem értem... a feladást nézik beérkezésnek vagy a tényleges beérkezést? mert akkor az kb 11. ha 11.-ét vesszük alapul ma jár le a 30 nap. Ugyanakkor az egyik kolléganőmnek már egy hete visszautalták, pedg egy héttel később küldte be mint én.
A bevallási határidőnek ehhez semmi köze.
Ha valaki elküldi januárban, annak onnantól számított 30 nap. Ha később küldik a pénzt, akkor már a késedelmi pótlékkal együtt kapod:)
Szia!
A feladás után 30+2.Szigorúan betartják!
Igen, el kell telnie 30 napnak, hogy utaljon. De általában a bevallás beérkezésének határidejétől (máj.20) számíják a 30 napot.
De mi apunak már április végén feladtuk az apuét, és a múlt héten már rajta volt a számláján a visszatérítés.
További ajánlott fórumok:
- FET után hányadik napon érdemes tesztelni, ha 5 napos embriókat kaptam vissza?
- Valóban visszavihető 3 napon belül a vásárolt készülék?
- 3 napon belül köteles-e visszavenni/becserélni nagyáruház műszaki cikket (blokkal) ha meggondoltam magam?
- A gyest/tgyást a szülés időpontjától visszafelé számított egy évre számolják, vagy szülést megelőző évre?
- Utánvétellel feladott csomag árának az átvételtől számított hány napon belül kellene megérkeznie?
- Ha valakinek ajándékba vásároltam valamit ami nem tetszik, visszavihetem 3 munkanapon belül?