Valóban visszavihető 3 napon belül a vásárolt készülék? (tudásbázis)
3 napon belül visszavitt termék
Gyakran felmerül, hogy köteles-e a kereskedő a terméket kicserélni, vagy a vételárat visszafizetni, ha a fogyasztó azt 3 napon belül visszaviszi, mert az meghibásodott, esetleg mégsem felel meg neki, nem jó rá, más típust szeretne, stb.
Azokra a termékekre, amelyekre nincs kötelező jótállás, ez megállapodás kérdése. A kötelező jótállásról szóló 151/2003. Korm. rendelet alapján viszont a 3 munkanapon belül viszavitt hibás terméket a fogyasztó kérésére ki kell cserélni, nem lehet azzal elutasítani a csereigényt, hogy az kisebb költséggel javítható, kivéve, ha a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot nem akadályozza, ebben az esetben javíthatja is. Hibátlan termék kicserélésére, visszavásárlására a kereskedővel való megállapodás alapján van lehetőség.
Kapcsolódó tájékoztatók:
Javítás, Csere, Levásárlás, Pénz Vissza?, A fogyasztói jogok sorrendje
Fogyasztóvédelmi Jogszabályok, ha utánanéznél a paragrafusoknak
Kapcsolódo konkrét esetek:
3 napos visszavasarlas
Hiba 3 Napon Belüli, Szakszervíz Vizsgálata Bármeddig?
Forrás: [link]
régen valóban létezett ez a 3 nap gondolkodási idő, de ma már nincs ilyen. ha a kereskedők mégis visszaveszik az árut, azt önként teszik, üzletpolitikai megfontolásból (vagy mert mindegy nekik, úgyis megveszi valaki.)
nem értem, mi értelme ebben az esetben a "vis major"-nak. a vevő átvette azárut,minden felelősség átszáll rá, a vis major is, tehát erre semmiképp nem hivatkozhat.
A nejlontasakokon látni, hogy bontva voltak és gyűrődöttek is, dehát valahogy ki kellett nyitni. Szépen visszapakoltam mindent az eredeti helyére. Csak szunnyadjon tovább a dobozában ez a frankó fényképezőgép!
Az bosszant még, hogy sokat kell utaznunk miatta, ráadásul elég sűrű a napokban a program, ez nem hiányzott.
Meg még eszembe jutott, hogy levásárlási kötelezettség sincs náluk. A pénzt kapod vissza. Azt a kutya se nézi, hogy te ezt ott fogod-e elkölteni, vagy kimész az üzletből és máshol veszel magadnak bármit. Olyan is volt, hogy egy hét után vittem vissza valamit, mert addig nem értem rá. Szó nélkül fizettek :-)).
A Decat... sportboltban pl. 30 napig veszik vissza. Le is döbbentem rajta. Természetesen nem lestrapáltan, de azért ezt nem gondoltam volna.
Sőt, ha neten rendelted volna és kibontod a csomagolást, akkor is kötelesek visszavenni!!
Nyugi! :)
Gréti! Ne izguld túl a dolgot!!!
Visszaviheted!!!!!
Hidd már el!!!:)
Ahhoz, hogy kipróbáljuk, természetesen fel kellett nyitni a csomagolásokat, a két elemet, ami a csomagban volt, sikerült lemeríteni...
Így is visszaveszik, mit gondoltok?
Egyébként pedig "törvény" van rá!!!
Szóval vidd csak nyugodtan vissza!
Igen visszavihető, csak ezt nem hangoztatják!
Kérdés nélkül kötelessek bevenni!
(tudom, hogy mindig van szájhúzogatás, de kit érdekel)
Egyébként külföldön nem csinálnak ebből ügyet.
Anyumék vettek egy gofri sütőt, kipróbálták, nem jött be.. másnap egy szó nélkül visszavették.
Ide mi nem jutunk el soha!!:S
További ajánlott fórumok:
- Ismeri valaki az 'EAR ZOOM" halláserősítő készüléket? Vásárolt már valaki WS Teleshopban?
- Vásároltam egy cipőt a Deichmannban, szétesett. Visszavihetem bármelyik boltba vagy csak abba amelyikben vásároltam?
- Garancia cipőre..segítsetek! Szerintetek visszavihetem?
- Tegnap az interspárban vettem egy hajvasaló, göndörítő "akármit", de semmit nem ér, szerintetek visszavihető?
- Bármelyik skála áruházba visszavihetem a vásárolt terméket?
- Ha valakinek ajándékba vásároltam valamit ami nem tetszik, visszavihetem 3 munkanapon belül?