3 napon belül köteles-e visszavenni/becserélni nagyáruház műszaki cikket (blokkal) ha meggondoltam magam? (tudásbázis)
szia
metroban dolgozom, méltányosságból vissza szokták venni, de nem kötelező, mert erre nincs törvény.
hívd fel a 0640-50-90-50 és kérd az adott áruhát vevőszolgálatát és akkor ott meg tudod beszélni az illetékessel
Nem?
Ez szép!
De amúgy mi a csudát vettél, hogy ennyire nem jön be?
Tényleg!
Még ez a legjárhatóbb út. :)
a 3 munkanapos csere csak akkor érvényes, ha hibás a termék.
Más esetben nincs.
érdemes elolvasni:
A terület jogi szabályozásának alapját a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény 305-310. §-ain túl a vásárlók minőségi kifogásainak intézéséről szóló 4/1978. (III.1.) BkM rendelet képezi. A
zon termékek listája, melyekre kötelező jótállás vonatkozik, az egyes tartós használatra rendelt termékek jótállási kötelezettségéről szóló 117/1991. (IX. 10.) Korm. rendeletből ismerhető meg.
Miért nem próbáltad ki?
Én általában mindent kicsomagoltatok, megszólaltatom.
Ez ellen még kifogása sem volt egy üzletnek sem.
Metroban vettem sokezert egy műszaki cikket 2 napja.
Hibátlan de nem úgy szól aminek a minősége megéri az árát.
Elállhatok-e a vásárlástól blokkal, eredeti csomagolással?
Nem feltétlen a pénzt akarom vissza, le is vásárolom, de ennyit nem ér az a műszaki cikk.
Ha vissza kell venniük, milyen jogszabályra lehet hivatkozni ha nem akarják visszacserélni másra?
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek sok anya szül azért második, harmadik gyereket mert egyszerüen nem hajlandók visszavenni a munkahelyére?
- Mi lehet az oka, hogy meggondolta magát?
- Közösségi oldalon hirdettem egy csizmát. Ma jöttek érte, kifizette a vevő. Erre most ír, hogy nem lett jó a méret, ti visszavennétek?
- Hogyan lehet visszavenni a 2 éves gyermek alvásából?
- Van értelme reménykedni benne, h a párom aki elhagyott 3, 5 év után amint terhes lettem meggondolja magát és visszajön hozzánk?
- A munkáltató köteles visszavenni GYED után abba munkakörbe amiből elmentem?