Az almának hányas az update kódja? (tudásbázis kérdés)
Akkor édes az eper, ha már jó sötétpirosra beérett, nekem akkor kimondottan édes :)
Én nyáron két hét alatt 2 kilót fogytam ugy, ahogy előbb leirtam, utána már nem tartottam be olyan szigorúan az étrendet, mert mindig közbejött valami, és muszáj volt enni :) De leeht hogy aközben is fogytam, mert mások szerint ugy néztem ki.
Amugy szerintem ez is, mint minden, nagy részben fejben dől el, ha te elhiszed hogy a dinnye (vagy akármi más) 1-es és nyugodt lelkiismerettel bezabálsz belőle esténként kilókat, akkoris fogyni fogsz. De ha nem hiszed el és nem bizol benne, hogy tényleg lefogysz, akkor akármilyen szigoru diéta is felesleges... :)
A legjóhiszeműbben azt tudom elképzelni, hogy újabb adatokat tudnak meg, illetve újabb szempontok alapján is döntenek. Az Update hőskorában pl. a 20% tejföl ugynaolyan 1-es volt, mint a sovány, mert az elsődleges szempont a szénhidráttartalom, illetve a szénhidrát felszívódásának lassúsága volt. Most már azt is nézik, hogy úg yáltalában a kalóriaérték, zsírtartalom milyen.
Régen olyasmi sem került szóba, hogy pl. fehér lisztet lehetne fogyazstani x%-ban az erősen rostos lisztekkel keverve. Ennek ellenére a Norbi lsiztekben is van nem kevés fehér liszt, mert úgy van keverve gondolom, hogy az összhatásában még íg yis jobb, mint a teljes kiőrlésű akár.
Önmagában az nem gond, ha egyre finomodik, csizsolódik a rendszer. De. Ha 8 évvel ezelőtt havi két kilót lehetett fogyni az akkori kódokkal úgy, hogy mennyiségileg többet és többször is ettem, mint a nem kis étkű férjem, akkor szerintem nem szabad aggódni azon, hogy éppen most hányas kódú valami. A józan ész is sokat segít.
(Én mondjuk az epret annyira nem sorolnám az édes gyümölcsök közé, tudom, szentségtörés, de kisgyerekkorom óta csak édesítve tudom megenni:(
Így van. Valaha, amikor én fogytam mesés gyorsasággal és könnyedén a módszerrrel, még 1-es volt, ahogy a Hamlet, a zabpehely, és még nagyon sok minden más is, ami azóta kettes vagy hármas lett.
Szeirntem alapszabály, hogy a savanykásabb gyümölcsök fajtától akár függetlenül is, hiszen van mézédes alma és van savanykás is, mindig egyesek, az édesebbek 2-esek, a töményen cukrosak, pl. banán, szőlő, szilva, sárgabarack, sárgadinnye, vagy a görögdinnye, ami szinte csak cukors víz, de nem is 10 dkg-ot eszünk meg belőle egyszrre, hanem van, aki egy kilót, az már hármas.
Norbi Titok Újratöltve:
U1 alma CH:7 GI:30
Én úgy tudom, csak a zöldalma 1-es, a többi 2 vagy 3 arra nem emlékszem, de tuti nem 1.
Viszont azt is olvastam valamelyik nap, hogy az alma ún. negatív kalóriás, több energiába kerül megemészteni mint amit tartalmaz. Szóval akár eheted is:)
További ajánlott fórumok:
- Lecsó Hanyas Update kódú?
- A Wasa és egyéb "ropogós kenyerek" hányas Update kódúak?
- Az update szerint a szója hányas?
- Ha a pudingporthoz édesítőt adok, és 1,5%-os tejet, akkor az az Update szerint hányas kódú lesz?
- A teljes kiőrlésű kétszersült hányas kódú az Update-ben?
- A zabpehelynek hányas az update kódja?