Az a bizonyos 9 hónap (kezdetek) (beszélgetés)
Gyertek-gyertek!
Nem biztos, hogy azonnal beengedek mindenkit, néha lemerül a tablet is :) (meg a családdal is foglalkozni kell néha...)
Figyeljetek!
Csináljunk már egy zárt klubot! Nektek nem ciki mindent ilyen nyilvánosan kitárgyalni? :o
de előtte egy héttel volt ez a tojásos cucc... még így is akkor volt maga a tüszőrepedés rá egy hétre?
nem aggódom, félre ne érts :) csak nem értem a testemet :) mikor mit miért produkál úgy ahogy...
tüszőrepedés megtörtént
mostmár aztán lehet várakozni a pozit jv tesztre
nem kell aggódni
Lányok, fogalmam sincs.. És ötletem sincs már, hogy mi lehet..
Pahet.. hogyan fájt a hasad? És hol?
Tavaly késett 2 hetet, de ez nászút után volt. Egyiptomban voltunk, össze szedtünk valami betegséget és kaptunk rá ottani gyógyszert, valószínű attól késett.
Ilyen még nem volt, hogy 5nappal mesi előtt rózsaszínes folyás, egy nappal mesi előtt elmúlik, azóta meg átlátszós folyás.
A predictor early nekem pozitív lett, igaz, 6 nap késés után és halványan. A többi negatív..
Mia, máskor is szokott késni?
Én is azt éreztem, hogy meg fog jönni és kicsit szurkált a hasam.. de az már szinte a fogantatástól. És feszültek a melleim..
Az komoly. Itt Mo.-n csak tüdőszűrésre kell járni évente, és nógyógyászati rákszűrésre (méhkyakrák) ajánlott. Asszem 35 fölött kell mammográfiára menni, nem uh-ra.
A hcg-line pont hogy nem drágább, sőt, nekem a drágábbik mondott csődöt, ami pedig még érzékenyebb is volt (p r e d i c t o r early). Úgyhogy én azt nem is ajánlom :p
Nem volt semmi panaszom, szlovákián 21 vagy 22év felett két évente kell járni, én most voltam először.
Köszi szépen :) Ha péntekig nem jön meg, akkor biztosan veszek drágább tesztet. Nagyon fáradt vagyok, szörnyen rosszul alszok :( állandóan felébredek, ha a hasamon fekszem, olyan kellemetlenül érzem magam és még álmomban is zavar :(
Meg szabad kérdezni, hogy miért voltál mellultrahangon?Fájt, vagy volt valami panaszod? Nekem a hónom alja fájt sokáig, aztán szoptatáskor kiderült, hogy odáig mennek a tejmirigyeim :s Szóval mindig mielőtt megjön, fáj, aztán elmúlik.
Drukkolok Neked :) Vegyél a gyógyszertárban Hcg-line tesztet, az a legtutibb ;)
Aranyos vagy. Kicsit lüktet a hasam, úgy érzem, hogy minden percben megjöhet, de csak gyenge fehéres-átlátszós folyásom van.
Ma voltam mell ultrahangon, szerencsére nem talált semmit a doki :)
Te hogy vagy? Picur hogy viselkedik? Már túl vagy az első harmadon, nem? :D (olyan jó neked :P )
Én is várom.. ))
Anyu barátnője járt így.. Folyamatosan negatív volt a teszt, de nem jött meg neki. Mikor 2 hetet késett, akkor mutatott csak pozitívat a teszt. :)
Szia!
Menj el a tb-hez, ők tudják megmondani, hogy mikor mennyit fogsz kapni.
Én is voltam az ügyfélszolgálaton, nagyon készségesek.
Viszont próbaidő alatt bármilyen indokkal felmondhatnak.. Sajnos.
Milyen munkád van? Tudnád végezni a terhesség mellett?
Én is úgy tudom, hogy 1 év folyamatos munkaviszony kell a gyed-hez..
Szia!
Mindenekelőtt menj el dokihoz. Azután, ha még nem derült ki a munkahelyeden, hogy babát vársz, minél előbb mondd el a főnöködnek, vagy a munkaügynek. Ha tényleg szereted a munkahelyedet, jól végzed a munkád, meg kell hogy értsék.
Ha jól tudom, gyedre akkor vagy jogosult, ha legalább 1 évet dolgoztál, és a szülés előtti évet veszik figyelembe az összeg kiszámításakor, tehát az ideit, ami neked nem túl jó, de még így is több, mint a gyes, ami mindenkinek alanyi jogon jár, huszonvalahányezer Ft. Plusz családi pótlék 12200/hó, ez is mindenkinek jár. Ha megmarad a munkahelyed, akkor leghamarabb szülés előtt 6 héttel mehetsz Tgyásra, ami kb. annyi, mint a táppénz, és összesen 168 napgi járhat (utána jön a gyed a gyerek 2 éves koráig, majd gyes 3 éves koráig). Anyasági segély is igényelhető, ez egyszeri összeg.
Én csak annyit tudnék mondani, hogy örüljetek, hogy így alakult, más évekig vár a babára, hiába. Munkahelyed lehet még sok :) A szüleitek is biztos tudnak támogatni titeket.
Próbálj meg a munkahelyeden minél kevesebbszer táppénzre menni, a nőgyógyászhoz is inkább este menj el, hogy ne vegyék még észre. Azt sajnos nem tudom, hogy próbaidő alatt felmondhatnak-e, ha bejelented, hogy terhes vagy...
Még nem jelentkezett :)
Ami az elszomorító, hogy negatív a teszt még mindíg :( Nem tudom hová tenni, de még türelmes vagyok. Várom, hogy mi sül ki ebből :)
További ajánlott fórumok:
- Barátok közt szereplőinek felsorolása a kezdetektől
- Egy más életért - Most legyen tényleg az a bizonyos "holnap", amikortól lefogyunk. Jössz?
- Ha tetszik valaki és közben lehet, hogy a másik a saját neméhez vonzódik... hogy bizonyosodsz meg róla?
- 16 hónapos baba kezdetektől hányós...most tükrözést akarnak
- Ti is észrevettétek már, hogy a hónap bizonyos napjain sokkal kívánatosabbak vagyunk a férfiak számára? Melyek ezek a napok?
- Kisfiam 21 hónapos lesz mikorra kistesót kap. Szerintetek jobb közös szobába tenni őket már a kezdetektől? Vagy majd kicsit később?