Kisfiam 21 hónapos lesz mikorra kistesót kap. Szerintetek jobb közös szobába tenni őket már a kezdetektől? Vagy majd kicsit később? (tudásbázis)
Nekem 20 hónap van a lányok között. Első perctől közös szobában vannak. Egy kezemen meg tudom számolni hányszor kelt fel a nagy a kicsi miatt éjjel. Sőt, most a 4 és 6 éves lányommal alszik a 3 hós fiam is az első perctől. És nem kelnek fel éjjel, pedig Zalán még általában kétszer szopizik éjjel is.
Így nincs féltékenység, hogy a kicsi bezzeg anyáékkal alhat. Szerintem így sokkal jobban összeszoknak és nem kell kétszer szoktatni őket (egyszer mikor megérkezik a picur, meg egyszer mikor magamtól választom el)
Szio!
Kicsit lestrapalt a hetvege.Marcus születesnapja volt szombaton,vasarnap meg a zsurja.
Nekem meg ma hajnalra bedurrant a torkom,faj a fejem es taknyos vagyok,de ez legyen a legkevesebb.:)
Az a vicc az egészben, hogy ha együtt vannak, akkor kb 2 percen belül összevesznek valamin, de ha az egyik valamiért nincs otthon, akkor a másik totál ki van borulva a testvére nélkül :))
Odavannak egymásért, csak ugye azért majdnem 6 év van köztük, nem tudnak igazán együtt játszani és Dóri egyre "nagylányosabb" :) De remélem, hogy nagyobb korukban is szeretni fogják egymást. Én és a húgom között 11 hónap van és csak az utóbbi néhány évben lett igazán testvéries a viszonyunk :)
Nekem is lány mind a kettő :)))
Gondolom én is, hogy nem tart soká ez a nagy együtt alvás. Dóri majdnem 8 éves, ősszel másodikos lesz. Szerintem egyre "idegesítőbb" lesz számára a kistesó. Vannak az ismeretségi körben ilyen korkülönbséggel lánytestvérek...hát, sejtem mi lesz később :)
Sziasztok! Nekem 5 hónapos babám van, én amikor még csak tervezgettük a gyereket, tudtam, hogy külön szobában lesz attól a pillanattól, hogy megszületik. Ez miatt nagyon sokan elítélnek, és gonosz szülőnek tartanak. Nem értem miért, abszolult elfogadom, az ellenkező esetet is, miszerint, vki kezdetektől fogva magamellett altatja a babát, de én úgy érzem a párom és én közöttem túl jó a kapcsolat és az intim része is, ahhoz, hogy a gyermek, akit egyébként imádunk, ily módon "közénk álljon". Ő hamar megtanulja az ön állóságot ezáltal, és én nem érzek semmi sérülést az miatt hogy én sem "látogattam" anno a szüleim hálószobáját, nem volt tabu, de vhogy egyértelmű volt, hogy az az ő szobájuk és a másik az enyém. Ezért szerintem, jobb két gyermek esestében is minél hamarabb a különszoba, főleg ha különböző neműek, de persze, sajnos abban az esetben ha vkinek nincs lehetősége
3 szobás lakásban élni, ott más megoldáshoz kell folyamodni...:S
Sziasztok!
Nálunk 24 hónap van a 2 tesó között. A kicsi most 2 hónapos, 6hetes kora óta alszanak együtt a tesóval.
Mi vettünk egy bölcsőt is, a kicsi az első pár napban éjszaka velünk aludt a hálószobában, nappal meg a kiságyában a tesóé mellett. Akkor ez nagyon jó volt így, mikor éjszaka szinte óránként kellett kelni hozzá. A nagy az első pár napban nagyon rosszul aludt, pedig majdnem 10 m van a háló és a gyerekszoba között.
Egyhónapos kora után viszont már csak egyszer kelt éjszaka, így hathetesen összeraktuk őket.
Az első 2-3 nap volt h felébredt éjszaka, később már csak kicsit mocorgott, fordult egyet az ágyban. Az érdekes az, h nem is igazán a kicsi sírásása ébredt, hanem mikor én besettenkedtem a szobába a kicsiért.
Mindenki másképp gondolja, de én nem bántam meg, h összeraktuk őket. Amióta nincs a bölcső a hálószobában, a nagy sokkal nyugodtabb esténként. Amikor úgy ment aludni, h a kicsi még ott maradt velünk, akkor sokat értetlenkedett, nem akart szót fogadni stb.
Most meg, délben is, meg este is, mire a nagyot leteszem, a kicsi már alszik a gyerekszobában, és a nagy mondja, szinte KÉRI, h "megyek aludni a tesó mellé".
Mindenki maga dönti el, h mi a jó neki, van, akinek nincs is más lehetősége, mert összesen 2 szobájuk van, és azért kell egy kis hely a szülőknek is. Mi megtehetnénk, h külön szobában legyenek, de így jobbnak láttuk. Legalább nem kell majd külön-külön mesélni nekik. :-)
Szia, nálam 4 év van a két gyerkőc között.
1 éves koráig aludt velünk a kicsi, aztán mi költöztünk és a nagy esó ment mellé...
Mert az a szoba a nagyobb, nekünk meg elég a kicsi hálónak.
Én sem tennéem korábban külön, bár biztos lesznek majd ellenvélemények is.
Nekünk így volt jó.
Kicsit hamarabb is lehetett volna, de húztuk-halasztottuk, végülis jól bevált...
Nálunk 5,5 év van a két gyerek között. Természetesen élből külön szobába tettük őket. A kicsi most 28 hónapos, a nagy 7,5 éves. Kb. 2-*3 hónapja kitalálta, hogy ő a húgával akar aludni :)
Úgyhogy most egy szobában vannak :))
A fórumindító kérdésre:
Én is külön tenném őket eleinte, aztán ha a baba nő ,akkor lehetnének egy szobában. Egy újszülött ugye sokszor felébred, sír..stb. Felesleges a nagyobb gyereket is kitenni a folytonos éjszakai kelésnek. :)
Sziasztok!
Nálunk 17 hónapos volt Bence mikor a kis tesó meg érkezett,és csak 4 hónapos korában raktuk őket egy szobába!Addigra ki alakult egy ritmus,és utána viszont jobban aludt a kicsi is!
Sziasztok!
Nalam 22 honap van a Gyerekek között es tenyleg az jött be,hogy a "Nagyfiam"egyenlöre egyedül alszik a szobajaban,a Pici meg velem.
További ajánlott fórumok:
- Barátok közt szereplőinek felsorolása a kezdetektől
- Jövőre kistesót szeretnénk
- 16 hónapos baba kezdetektől hányós...most tükrözést akarnak
- 2016-ra kistesót szeretnénk
- A szülés után járó anyasági támogatást kisfiam születése után 2, 5 héttel igényeltem meg mikorra várható, hogy megkapom. Köszike
- 10 hónapos a kisfiam és kb. 2 ujjnyi a kutacsa. Mikorra kell beforrnia?