Az 1 havi kaució létezik még? (tudásbázis)
Amikor én jelentkeztem be ide, nekem nem kellett senkivel aláíratnom a lakcím bejelentő lapot.
Nem az enyém volt a lakás, papíron semmi közöm nem volt hozzá, de kellett egy helyi cím a munka miatt.
Meg sem kérdezték, hogy kié a lakás, és milyen jogon vagyok ott, csak odaadták az új lakcím kártyát.
Pár hete, amikor jöttek a miniszter elnöktől levelek, az új lakásba olyan névre is jöttek levelek, akiket nem ismerek. Kiderült, páran bejelentkeztek a tudtunk nélkül a lakásba. A tulajdoni lap alapján törölték őket, meg nyilatkozni kellett, hogy mi ezt nem engedélyeztük.
Max ha aláhamisítják a lakcim bejelentő lapot.Még ideiglenesen sem engedjük őket bejelenteni.
Örültünk,hogy fél év után kitudtuk adni lakást szóval csak 1 hó kauciót kértünk.De azt,hogy ők albérlők azt nem tudják bizonyítani mert ahhoz pénzt kellene tőlük kapni amire nincs bizonyíték.Ők egy jóhiszemű jogcím nélküli lakáshasználók.
40000 forintnál 5700 forint körül.
Mi 2 havi kauciót kértünk, plusz egy havi lakbért.
Számlákat nem adunk ki a kezünkből, mert akkor nem tudnánk, befizették-e.
Azért nem úgy megy, hogy nem tudják bebizonyítani. Lehet, nem is tudsz róla, és már oda vannak bejelentkezve, a személyes holmijaik pedig a lakásodban vannak.
Így is feljelenthetnek.
Ja, és nem rakhatjátok őket ki olyan könnyen.
Írjatok szerződést, még most sem késő.
Ha az adó miatt csináltátok, akkor bocs, de nagy marhák vagytok.
További ajánlott fórumok:
- Volt már ilyen nálatok? Létezik olyan, hogy kb 8 hetes terhesen nem látszik a petezsák?
- Megtalált a féltestvérem, akiről azt sem tudtam, hogy létezik!
- Szerintetek létezik örök szerelem?
- Megtakarítás...olyan ma már nem létezik!
- Aki azt állítja, létezik házasság veszekedés nélkül, az hazudik?
- Ha megüt a párotok arra létezik bocsánat?