Avokádós karalábé főzelék recept
Az Avokádós karalábé főzelék hozzávalói:4 zsenge karalábé
2 avokádó
1 vöröshagyma
2-3 evőkanál kókuszolaj
5 dl zöldségalaplé (ha nincs, a karalábé héjából 10 perc alatt főzhetünk)
20 dkg Totu krém extra (paleo tejföl)
1 csokor petrezselyem
1 citrom reszelt héja
1-2 evőkanál citromlé
só, törött bors
Az Avokádós karalábé főzelék elkészítési módja:
Az apróra vágott vöröshagymát, csipetnyi sóval üvegesre fonnyasztjuk a felforrósított zsíron. Hozzáadjuk a kockára vágott karalábét. Felöntjük annyi alaplével, amennyi ellepi. Addig főzzük, amíg majdnem puhává nem válik (10-12 perc). Hozzáadjuk a totu krém extrát, és egyet forralunk rajta. Az egyik avokádót 2-3 merőkanálnyi főzelékkel krémesre turmixoljuk, a főzelékhez öntjük. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük citromhéjjal, citromlével és a finomra vágott petrezselyemmel. Hozzáadjuk a megmaradt avokádót kockákra vágva. Felforraljuk után már fogyasztható is.
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. júl. 25. 06:33
Az avokádós karalábé főzelék elkészítési módja és hozzávalói.