Autósülést 9-36 kg-os kategóriában, milyet vennétek? (tudásbázis kérdés)
Amúgy köszi, tudom hogy jó indulatból linkelted be ezt, de ezt találtam: [link]
Itt nem cáfolja, hogy két éves korig érdemes háttal ültetni, de ez a videó túlzás. Ezért közösen apával úgy döntöttünk, hogy köztes megoldásként egy 0-25 ös tartományú ülést szeretnénk, ami 2 éves koráig háttal is beköthető, de aztán még pár évig tudja használni. Ezen a fajtán erősen gondolkodom: [link]
Van valaki aki esetleg használt ilyet vagy hasonlót? Köszönöm
Megnéztem, mi is próbáltunk ilyet, de a gyereket zavarta maga előtt az a betét.
Mégegy javaslat, mindenképp próbáld bele a gyereket!
Nekem a Cybex forgatható tetszett nagyon, de a gyerek nem érezte jól magát benne, így nem azt vettünk anno hanem Römert.
Szia!
Tudom, nem ez volt a kérdés, de nekünk segített a döntésben a teszeredmények tanulmányozása (valahol volt egy olyan táblázat is, ahol árak is voltak, de azt hirtelen nem találtam meg)
mi legutóbb diono-t vettünk, bár az az egyel nagyobb, mint amit Te keresel. (15-36 kg)
Hosszabb utakon nagoyn nem mindegy mennyire kényelmes neki, és mi sokat utazunk, ezért inkább volt egy kisebb ülés 15 kg-ig, (már nem emlékszem a márkájára) meg ez a nagyobb, ami minden irányba állítható, ahogy nő a gyerek, és a tesztjei is jók.
az általam belinkelt ülést ikrek használják 6 hónapos koruk óta, októberben lesznek 4 évesek. Telkesen biztonságos volt 6 hónaposan is, és lesz 6-8 évesen is.
Drágább, mint általában, de ha beleszámoljuk a különböző méretűeket, akkor kiderül közel sem drága, és szuper biztosak, szuper kényelmesek.
Szerintem menj be egy üzletbe, ahol kitudsz próbálni a gyereknek több fajtát. Amikor látod melyik mennyire öblös, mennyit tudsz rajta állítani, akkor keresgélj és olyan fajtát, ami szimpatikus.
Nem árt ha megnézed a töréstesztjét is az üléseknek, sose kerüljön sor rá, hogy fontos legyen, de én biztonsági szempontból is néztem mindig.
Lányom majdnem 110 cm magas így a combjánál tartotta és nyomta neki az ülés így sokszor elzsibbadt a lába és kényelmetlen volt neki. Nem szeretett benne ülni.
Mióta lecseréltük neki nincs semmi baja az ülésével.
Az enyémnek kitartott.
Igaz, hogy 7 és fél évesen sem volt még 18 kiló. :)
Dönthető.
De ezt ugyan úgy kinőheti.
Nálunk a 4 éves lányomnak ez a fajta ülés már kicsi pedig még csak 18 kiló így egy háttámlás ülésmagasítót vettünk neki.
Szerintem nincs olyan gyerek akinek ez a fajta ülés kitart a végéig.
Inkább a magasságuk miatt növik ki nem a súlyuk miatt.
További ajánlott fórumok:
- Ez még belefér a "kamasz csíny" kategóriába?
- Maxi cosi priori fix, vagy besafe izi comfort isofixes gyerekülést vegyek, 9-18 kg ig kategóriában?
- 2 éves / 14, 5 kg-s gyereknek ajánljatok légyszíves autósülést! 9-25 és 9-36 kategóriák közt gondolkodom...
- Autósülés a babának - de milyet?
- Milyen telefonotok van jelenleg? Milyet ajánlanátok, ha vennétek?
- Melyik autósülés a legbiztonságosabb 15-36kg közötti kategóriában?