Autósülés a babának - de milyet? (beszélgetős fórum)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Autósülés a babának - de milyet?
kapcsi=kapni:)
Az ÉS pedig IS szeretett volna lenni:D
Ahol bababkocsit, hordozót és árulnak ott fogsz találni ülésszűkítőt is.
Ngyobb áruházakban is lehet már kapcsi(Cora, Tesco, Auchan,Brendon, Kenguru stb.)
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni? Újszülöttnek ülésszűkítőt hordozóba lehet valahol külön vásárolni? Hordozót kaptunk, csak a szűkítő nincs benne:-).
Köszönöm!
A tesztek böngészése után, érdemes megnézni, hogy a kiválasztott ülésnek Mo.-on milyen szervíz háttere van!
Mi Concord Trimaxot vettünk a Brendonban.Az övcsattnak (amibe a vállövről jövő csattokat kapcsolom)az alja elrepedt, és kijött belőle a rugó.
Potom 13.000.- forintért cserélik ki az egész öv rendszert...
Kb.egy 200.- Ft-os műanyag csattról van szó, de a cég köti az ebet a karóhoz, hogy azt csak garnitúrában, és ha nincs a Brendon szervízében akkor csak Németországban...
Pót huzat, ami már utángyártott 18-20.000.- között van!
Szóval h mégegyszer ülést vennék, ezt a márkát biztos nem választanám!
Megnéztem a képeket a naplódban, nagyon cukibaba Hanna-baba:-)))
Látom, ti is Pierre cardin-nel nyomultok, na meg a FP Kutyus is ismerős, és abból a tipi-tapi szőnyegből bizony én is kiszedtem az apró szemeket, és kiakadtam, hogy gyárthatnak ilyet! :-)))
A PC babakocsitoknak nem volt még baja?
Nekünk Besafe IZI Comfort gyermekülésünk van, akkor ezt hozták a legjobbnak és nem bántuk meg hogy ezt vettük, a gyerek is szeret benne lenni.
Nekünk sem isofixes, a lényeg, hogy jó feszesen kell meghúzni az öveket...
a isofix azt jelenti, hogy a hátsó ülésnél a háttámla és az ülés között ha benyúlsz, van egy U-alakú vaskampó, ami a kaszni része. Az ülést ebbe akasztod bele, agy a kaszni fogja meg egy ütközésnél.Ha ez nincs ott, akkor nem isofixes.
Pesze, hoyg jó az isofixesm hisz a kszni azért stabilabb int gy biztonsági öv-szerkezet ami a sima üléseket fogja, de kérdés, hogy tudsz-e akkorát ütközni, hogy a gyerket épen ki lehessen szedni az autóból és az isofix entse mg az életet. Vagy ha már az isofixen múlik/múlana, akkor anniyra nagy a törés, hogy nem marad egyben senki...
nekünk ez van, ez is "csak" jó minősítést kapott, mivel nem isofixes. 60 körül van az ára, de megérte.
akkor most jó az isofixes vagy nem?
Igazából nem értem a különbséget a sok ülés között.
Eleve azt se tudom milyen kell legyen maga az autó hogy isofixest bele lehessen etnni???
Mikor mi vettünk, én napokat nyomoztam a neten, nézegettem törésteszteket stb. Ez kb 3 hónapja volt, akkor a legjobb kategóriájú a nem isofixesekből a Römer king Plus, a Maxi Cosi Tobi és a Bébé Confort Axxiss volt.
Ha tényleg jót karsz venni, és nem az ár a llegfontosabb, érdemes nézegetni a teszteket!
Szia, az Isofixesek kapják a legjobb, vagyis a maximális minősítést, a nem isofixesek eleve nem kaphatnak ilyet.
Nekünk nem isofixes van, Römer king Plus, mert nem lehetett az autónka isofixeset szerelni. Akkor sajnáltam nagoyn, és ha lehetett volna, isofixeset vettünk volna. Most viszont már nem vennék isofixeset, mert majdnemhogy csak felesleges. Hiszen ha az isofixnek kell megfognia a gyerkőcöt, akkor ott már nagoyn nagy baj van.
szia, az ülésmgasító azért van, hogy a 150 alatti gyereket megemelje 150-re vagy magasabbra, hogy a biztonsági öv ne a nyakát vágja.
Tehát, ha a magasítóval együtt 150, akkor mehet.
Viszont az ülésmagasító abszolút nem nyújt pluz biztonságot, nem is előírás, biztonságosabb 150 alatt a gyerekülés hátul!
Nem azzal van a baj,hgy nem lát mkinket,hanem hogy utálja azt a félig fekvő félig ülő pozt amit a hordozóban felvesz.
Nagyon aktiv gyermek, mondom 8 hós és egyedül feláll és kapaszkodás nélkül áll akár meddig, 4 hósan ült egyedül, szóval nem azzal van a baj,hogy nem lát hanem hogy kényelmetlen számára ezért olyat akarok venni amiben rendesen ül.
De nem tudom miylet vegyünk aniy féle van.
Ültesd háttal az anyósülésre. Döntsd hátra az ülést. így látja a sofőrt is, hátul is mindenkit és nem baj, ha a lába túlnyúlik. Mi is ezt tettük és még szabályos is.
próbáld ki.
Attól függ mekkora a baba - de mindenképpen olyan, amit szakboltban vásárolsz, nem hipermarketben hungarocellből.
A jobb bababoltokban van autóülés, amire ráteszik, bekötik a biztonági övvel és ott tudod bele próbálni a babát.
További ajánlott fórumok:
- Járni tanuló babának vegyek cipőt? Ha igen milyet?
- Esernyőre csukható olcsó babakocsi ülő babának. Milyet?
- Cumisüveg vagy etetőcumi a sűrűbb gyümölcslének? Milyet lehetne használni 4 hónapos babának?
- Babának halat. De milyet?
- Mikortól lehet adni a babának tésztát és milyet?
- Milyen autósülést vegyek egy 8 hónapos babának, aki még nincs 9 kilós?