Autópálya matrica ellenőrzés (beszélgetés)
De, a tájékoztató szerint van. Nézd meg a 3. hsz-t.
Ha, az ellenőrzés pillanatában nem volt érvényes jegyed, megszívtad.
Sziasztok!
Nekünk ma jött meg a pótdíj megfizetésre a csekk. Gyorsak voltak. 14.875.- Ft-ot kell fizetni:-(((
Ez 1-2 éve volt és szerintem eltelt egy hónap, vagy közel egy hónap volt. Hirtelen nem is tudtam már amikor megjött a levél, arra gondoltam tévedés....de nem volt az :S Jóval többe került, mintha vettem volna matricát.
Ez csak egy példa, hogy járhat így is valaki, mert egyszer Fót környékén éjszaka a Miskolc felé vezető autópályára keveredtünk és akkor megúsztuk.
Még ez is fontos:
"Tájékoztatjuk, amennyiben a gépjármű az ellenőrzés időpontjában nem rendelkezett a díjköteles utak használatára érvényes úthasználati jogosultsággal, függetlenül a
díjköteles út használatának előzményeitől és okaitól (pl. eltévedésből eredő úthasználat), vagy a korábban vásárolt úthasználati jogosultság érvényességi ideje már lejárt az ellenőrzéskor, az ÁAK zrt.-nek a Díjrendelet szabályai alapján nem áll módjában pótdíjmentességet biztosítani!
A Díjrendelet alapján a pótdíjat utólag a jármű hatósági nyilvántartás szerinti tulajdonosának
(üzembentartójának) kell megfizetnie abban az esetben is, ha a jármű használati jogát átengedte (pl. bérbeadás, kölcsönadás)"
Erre én is kíváncsi lennék, mert mi ugyanígy jártunk csak a Pest és Dabas között.
Ezt találtam most:
Tegnap este 10 körül mentünk fel az m5-ösre a kecskeméti Auchan-nél és a vadkerti leágazónál akartunk lekanyarodni, de mivel ott éppen útjavítás van és elterelik a külső sávot, későn vettük észre (és nagyon sötét is volt), hol kell áttérni, és nem tudtunk lemenni, így Félegyházáig kellett mennünk matrica nélkül.
Ilyenkor megbüntetnek minket vagy azon a szakaszon nincs kamera?
Tud erről valaki valamit?
Mert a Kecskemétet elkerülő szakaszon nem kell matrica.
További ajánlott fórumok:
- Autópálya matrica nélkül! S.O.S M3-M35
- Autópálya matricával vásárolt autóra meddig érvényes a matrica?
- Autópálya matrica
- Megbüntettek, mert állítólag matrica nélkül használtam autópályát. De volt matricám!
- Hol lehet hungarycard szelvényfüzettel autópálya matricát venni kedvezményesen?
- Autópálya matrica: véletlenül elírtam a számot. Járt már így valaki?