Autópálya matricával vásárolt autóra meddig érvényes a matrica? (tudásbázis kérdés)
Én tavaly nyáron adtam el az autómat és vettem másikat. Ekkor átirattam a megyei matricámat az újra. Úgy gondolom, ha megvettem egy évre a matricát, akkor azt még egy fél évig használnám, nem hagyom veszni.
A céggel kell megbeszélni, hogy mi a tervük vele.
Bocs, hogy belebeszelek a felnottek beszelgetesebe, de nekem az a velemenyem, hogy a kozlekedesben az autopaja rendszer nem annyira ajandekozo termeszetu, hanem arra biztos nyomtattak egy datumot, amikor azt eladtak, vagy, hogy meddig ervenyes...
Az esetleges buntetes elkerulesere, utanna neznek ahol azokat aruljak, biztos van benne valami amit esetleg mi nem veszunk esze, es ok meg buntethetnek erte...
Bocsi, nem gondoltam, hogy írsz.
Nem tudok semmi okosat mondani erre.
Szerintem
az Autópálya felügyeletnél kellene,hogy tudják, hiszen ők ellenőrzik az érvényességét.
Ha céges autó volt, számomra az lenne a logikus, ha év elején vásárolják meg.
Akitől vetted, nem tudja megmondani mikor tehették rá?
Igen, meglehet tenni. Ma engem ütött meg a guta majdnem. Pestről átmentem Budára ügyet intézni. Az épület előtt volt "parkoló" se felfestés se jelzés, de tiltás sem, hogy ott nem lehet parkolni.
Lehetett is, de parkolódíjat kellett volna fizetni.
Sehol nincs kiírva, hogy parkoló övezet, mint kiderült a kocsitól 70 méterre egy bokor mellett eldugva állt a parkolójegy automata. Állítólag 50 méteren belül kellene lenni.
Mikor megkérdeztem egy árust, hol van kitéve a parkolóövezetre utaló tábla, mondta ha lejövök az Árpád hídról ott. Ja köszi, én már x kilométerrel távolabb parkoltam le. ...hát így lehet itt Magyarországon beszedni pénzt.
Hogy is lenne a kérdés?
Meddig érvényes a matricád?
További ajánlott fórumok:
- Fizetős autópályára hajtottunk véletlenül, de nem tudtunk a büntetésről mostanáig
- Mit tennél, ha a gyereked 200 db matricával menne haza, amit elmondása szerint a barátjától kapott?
- 2010 előtt devizahitelre vásárolt autók szerződésének érvényessége vagy érvénytelensége. Kivárni vagy pereskedni?
- Meddig érvényes a 2008-ban vásárolt BKV gyűjtőjegy?
- A pályamatrica érvényes az összes autópályára?
- Pennyben vásárolt telefonnál hogyan lehet érvényesíteni a garanciát?