Atópiás ekcéma a szemen (beszélgetés)
az allergiavizsgálat nem mutat ki mindent, csak az erős immunválaszt.
Lisztérzékeny nem vagyok, már voltam vizsgálaton. Allergológián is voltam már.
mivel szteroidozni nem nagyon vagyok hajlandó, amikor előjön, jó zsíros krémmel kenem be éjszakára a kezemet. Van egy gyógyszertári, ami jó, illetve az Avonnak van egy szilikonos- glicerines kézkréme, ami tuti rá!
Szerencsére nekem legtöbbször a kezemen jön elő.
Ki kellene vizsgáltatnod, h mi okozza! Nálam old lisztérzékenység állt a háttérben, és mióta tartom a gm diétát, azóta igen ritkán jön elő.
Bőrgyógyász helyett keress egy jó allergológust!
Jaj Te szegény! Nekem a karomon és az államon szokott lenni, de a bórgyógyász mindig szteroidos krémet írt fel rá. Nekem utoljára a karomra jó volt a legolcsóbb gyógyszertári szőlőzsír (márka nélküli, kb. 300,- Ft), de szemre nem tudom, lehet-e kenni.
Tejtermék. Hát mivel nem eszünk, csak sajtot, annál vettem észre hogy családtagomnál kihozza az is vagy ha szénhidráttartalmút rosszalkodik. A szemhéj kiszárad, szinte kicserepesedik, berepedezik, viszket, vörös lesz és fáj. A test más felületén is felbukkanhat. Nem feltétlenül összefüggő felületen, itt- ott. Észrevettük a kapcsolatot a szénhidráttal meg a tejjel, de szerintem a tények-tévhiteken mintha lenne az atópiáról is szó meg az ekcéma egyéb formáiról de nem mernék rá megesküdni.
A gyógyszertári krém meg szteroidos, ami gyorsan hat, viszont jobb inkább kiküszöbölni.
ez keménydió, szemen még nem láttam ekcémát...
Csak tej vagy ide tartozik a tejtermék is (joghúrt, sajt, túró)? Ilyenkor a test egész felületén keletkezik vagy csak a hajlatokban s az arra érzékeny területeken? Másfél évesemnek van ekcémája már szinte egy éve, de a gyerekorvos lebeszélt róla, hogy elvigyem gyasztroenterológushoz, mondván, ha ételallergia lenne, az egész testet érintené, de nekem még mindig piszkálja a begyem (alig tudom kordában tartani).
Csináltak nálad allergiavizsgálatot? Jó lenne tudni, hogy mi okozza. Sokat segíteni a gyógyulásban.
Voltam már milliónyi bőrgyógyásznál. A legutolsó írt fel krémet és gyógyszert is de a krémeket nem lehet szemre használni, s engem az érdekelne, hogy kinek milyen krém vagy olyan szer, ami hasznos lehet a szemre, mert azért bármit nem merek rákenni. Holnap is megyek dokihoz, de nagyon nehéz úgy, hogy szét van repedve a szemeden a bőr, s egész nap könnyezik és marja, mintha savval öntenéd le. Szóval én csak arra lennék kíváncsi, hogy kinek mi segített.
Bőrgyógyász ad kencét, az gyorsan elmulassza. Jó rá még a sheavaj is meg a kókuszzsír, de lassabban hatnak. Talán a sheavaj gyorsabb. Az ekcéma kialakulásához nagymértékben hozzájárul a szénhidrát, vagy a tej, meg kellene próbálni ezek kiiktatását. Meg az adalékanyagos élelmiszerek sem használnak. A tüneti kezelés mellett ki kéne deríteni az okát, én úgy látom a családban, hogy a táplálkozás a hunyó. Ha becsúszik egy kis cukortartalom vagy tej, visszajön az ekcéma.
Az orvos mit mond erre? Még egy bőrgyógyász sem tud diagnózist felállítani, ha nem látja. Miből gondolod, hogy egy fórumon meg lehet ezt oldani?
Volt már valakinek ekcémás a szeme? Az alsó és a felső szemhéjrész is ekcémás nekem és nem tudom mivel kenjem. Már sok mindent kipróbáltam. Tud valaki valamilyen bevált módszert?
További ajánlott fórumok: