Atópiás ekcéma kisgyereknél. Van valakinek tapasztalata? (beszélgetés)
sziasztok az lenne a kérdésem hogy az én babámnak a hasán és a hátán volt ilyen atopiás.. a doktornő felirt egy mosdokenőcsöt meg gyogyszertári kreémet. de nem az igazi meg ugye ki tudja milyen kőolaj van benne. tudnátok valamit ajánlani amiben nincsenenk parabének szilikon stb.. valami jo kis babáknak valo cuccot.ár nem számit csak jo legyen. mert a neten ezt olvastam:Mosdókenőcs - Unguentum hydrophilicum nonionicum
Mosdókenőcs - Unguentum
1
2
3
4
5
Krémmániás Nimrod Bőrtípus: Kombinált Bőrprobléma: Pattanások (acne) Korcsoport: 18-24
Az a probléma ezzel, h egy ideig tényleg nagyon jó, mert puhítja, puhán tartja a bőrt, de ezek alatt a bőr elsorvad, elvékonyodik. Később veszi észre az ember, h krém nélkül húzódik, hámlik, átütnek a hajszálerek. Az oka az ozmózis törvény. Ha egy tömény zsírréteg van a bőrön (vazelin nem szívódik fel a bőrbe, csak a felszínen van) akkor alatta mélyen pedig a nedvdús szövetek. Ahhoz, h a két réteg kiegyenlítődjön, a tömény zsír a felszínen magába szívja a mélyebb rétegekből a nedvességet és így az teljesen kiszárad. Egy ismerősöm ezt használja és mondta, h amíg keni nagyon szép a bőre és puha, de amúgy a bőre nagyon nagyon húzódik, száraz és iszonyatosan hámlik és érzi, h el van vékonyodva. A tömény vazelinréteg alatt a bőr működése teljesen megbomlik. Ja, egyébként tudom, h sokan csak mosakodásra használják, úgy nem annyira vészes, de többnyire úgy írják fel a bőrgyógyászok az ekcémás betegeknek pl, h mosdásra és krémnek is ezt használja. Így viszont az előbb leírt problémát okozza. Hasznos is tud lenni, pl. nyomkodás előtt a bőr felpuhítására, mert nagyon szépen ki lehet nyomkodni a bőrt utána, meg időszakosan tényleg jó szolgálatot tesz, de hosszú, mindennapos használata, főként krémként, nagyon káros. Mi is tartunk itthon, anya ekcémája miatt...van, h néha lemosom vele az arcom, mikor pl. ki van nyomkodva kozmetikus után és gyorsabban lekopnak a kis sebek. Szóval azt mondom, h néha jó, de vigyázni kell vele.
Szia! Nekem mind a két kislányom atópiás. A nagyobbiknál 5 éve derült ki, a kicsivel születése óta vigyázunk.
Van jó pár dolog, amit ők nem ehetnek,ilyenek az olajos magvak, epret 4 éves korig, narancs,mandarin,déli gyümölcsök,paradicsom, ketchup, és ami allergén azt jobb elkerülni, minnél később kipróbálni.
Persze, amiket leírtam ezeket is ki lehet próbálni, csak figyeld utána a picit. Nekünk például a mandarin nem okoz gondot, normál mennyiségben, de a narancs a pici szája szélét kiütötte a nagylányomnak pedig a fenekét marta ki, mikor pici volt. A paradicsommal nálunk nincs gond, de én is kikísérleteztem. :)
A nagylányomról, mivel nem múltak a tünetei a krémezés hatására sem kiderült, hogy tejallergiás 1,5 évesen, most hat éves.
Igazából vannak nagyon jó fürdetők, testápolók, amiket használhatsz, kifejezetten atópiás bőrre. Velük figyelni kell a hidratálásra, mivel az alap probléma az, hogy nem tartja meg a bőrük a vizet, és ezt pótolni kell. Főleg télen, mikor beindul a fűtés szezon, akkor lobban be. A klóros víz és a száraz levegő együtt, nem tesz jót nekik. Én ilyenkor a Babé omega3-as fürdetőjét szoktam használni.(télen)
Ha van kérdésed nyugodtan írj privit is, szívesen válaszolok. :)
Én is kicsi korom óta ekcémás vagyok.Nem nőttem ki :S
Kenegetnm kell, egy ideőre elmúlik aztán valamiért megint előjön, nem tudni mire, nem vizsgálták régen mostanában meg nem metnem hogy mégis kiderüljön.
Szóval krémezés 2-3 napig aztán 1 hónapig nem is jön elő :)
Hát én csak pár dolgot tudok róla, kiskoromban én is ekcémás voltam. Kentük, el is múlt, de évek múlva visszajött, akkor rosszabb lett, kentük, elmúlt.
A barátnőmnek van majdnem egész testre kiterjedő, és valószínűleg élete végéig megmarad...hacsak nem költözik el, mert a sós levegő jót tesz neki. A kezelése is így történik/történhet, ha már idősebb és sok idee megvam: só-klímabarlangban. De reméjük a te kislányod kinövi hamar.
nekem a kicsi fiam ekcémás,ha gondolod msn en szivesen adok tanácsokat!
küld el a cimed priviben!!
Az én lányomnak a tenyere viszket, ott jött ki rajta.
Voltunk dokinál, kapott fürdető krémet és gyulladásgátló krémet ,de a viszketés nem múlik neki.Napközbe Fen gél lel kenem, mert állandóan vakarja.
Tudtok valamit a viszketésére?
Kisfiamnak a fenekén és a könyökén jött ki.Az orvos mindjárt azt kérdezte hogy hol vannak a sömörök?Egyértelműen mosópor allergia ha ezeken területeken jön ki!
A te gyermekednek hol vannak a kiütések!
Az utánam szólónak is igaza lehet,mert a doki azt kérdezte hogy mivel mosok és azt mondta nem kell egyből kétségbe esni,az egyik ember az ari...re a másik a per..re a harmadik a to..i összetevőire allargiás.De lehet öblítő is.
Meg persze ha máshol(arc,testhajlatok,..stb)akkor ételallergia is.
Mindenképpen mutasd meg a dokidnak!!!
A mosószoda egy term.biológialia lebomló mosó és tisztító és vízlágyító szer!Lszi keress rá mert hosszú lenne leírni!
Sziasztok! Én annak idején az A..el-el kezdtem mosni, mikor a nagylányom megszületett, egyszer akartam öblítőt és mosóport váltani, kiütötte. Azóta nem próbáltam. Ar..l-t használok Le..r-ral.
Így nincs baj.
Az eper nagyon allergén, az kihozhatta a tüneteket. Egy atópiás gyerek 3-4 éves korában kaphat először epret, mivel hajlamosabbak az allergiára.
Szia!
Nem tudom nekünk mitől jött elő, én epret adtam neki, lehet ettől.
Mi az a mosószóda, és hol kapható?
Én Ari.. gél használok hónapok óta, ezt is cserélnem kéne?
Kisfiam is ekcémás!Pontosabban mosópor allergiája van!Első körben elocomot használtam(szteroidos krém).Minden ruhaneműt átmostam ecettel.Ez baktériumölő.
Majd rátaláltam a teafaolajra!Ezt cseppentek a fürdővízbe,textilöblítőbe,és a gyógyszertári testápolóba és ezzel krémezem be fürcsi után.Ja és mosóport váltottam Ari..ről Pers...gélre és fellesbe mosószódával egészítem ki.Azóta nagyon szép a bőre.
Sajnos ha már kialakult, akkor nem másodlagos.
Elmúlni nem fog maga a már beteg bőr.
Megszüntetni meg szinte lehetetlen...nem zárhatjuk be.
Szia a nagylányomnál 5 éve derült ki, hogy atópiás bőrű. Az öt év alatt bizony voltak csúnya belobbanások, mikor éjjel futottunk az ügyeletre, de kb. egy évben egyszer.
Atópiás bőrre külön kapsz a gyógyszertárban fürdetőt és testápolót. A babé tényleg nagyon jó én is azt használtam, most az amway-ét használom két éve, de nagyon szeretem.
Az a lényeg, hogy pótolni kell a pici bőrnek víztartalmát, mert ők nagyon száraz bőrűek.
Allergiára általában akkor kell gondolni, ha a tünetek nem múlnak a célzott (szteroidos) kezelés ellenére sem. Legalábbis nekünk így derült ki a tej allergia. Karcolásos allergia tesztet nem érdemes végeztetni, mert álpozitív eredményt adhat az atópia miatt, a vérvétel 30 százalékos eredményt ad. Végigjártuk ezt a lépcsőt.
Egyébként nagyon szépen kezelhető.
Télen tényleg rosszabba fűtés és a klóros víz együttes hatása miatt, nyáron szépen rendbe jön.
atopias dermatitis = atopiás bőr(betegség)
Az Alkcema előszöris xart se ér, másodszor is a bőrgyógyász leszedte a fejem, amikor ilyet kértem tőle, hogy írjon fel. Azt mondta, idézem, " hosszú az élet, jó lenne nem lerövidíteni egy gyereknél ", mert túl sok erős xar van benne, amik csak rövidtávon használnak.
Totál egyszerű: zsírosítani kell enyhe gyógyszeres keverékkel.
Az jó lesz.
Nekünk most először volt ilyen, még nem tudom megmondani, hogy vissza fog-e jönni. :)
voltunk bőrgyógyásznál, írt kell krémet meg fürdetőt
nálatok is volt ? arra lennék kiváncsi hogy a későbbiekben visszajött-e?
Atopias bőr = szárazabb típusú.
Kend Babéval, vagy gyógyszertári testápolóval.
Fürödni is ezekkel, az egyikkel.
Az ekcémára puhítót használjatok, gyógyszertári zsíros és kis gyógyszeres egybe-kenőcsöt. :)
Irány a bőrgyógyász.
Ha kened, elmúlik, ennyi. :)
Amikor elmúlik, akkor már csak sima kézkrémmel kend (pl. Neutrogéna kicsi piros kupakos, Tescoban kb. 750.- most, illatmentes, atopiás (száraz) bőrre).
További ajánlott fórumok:
- Segítségeteket szeretném kérni!!!Hogy a fenébe kell úgy bevásárolni, hogy hónap végén is maradjon? 4 fős család, két kisgyerekkel!
- Miért puszilják szájon a kisgyerekeket?
- Atópiás dermatitis, ekcéma, és allergia esetén járhat emelt családi pótlék, vagy közgyógy?
- 3,5 éves kisgyerek nem beszél csak mutogat, de mindent megért, volt valakinek hasonló esete?
- Atópiás ekcéma a szemen
- Vizeletben alacsony fajsúly kisgyereknél..Van valakinek tapasztalata e téren?