3,5 éves kisgyerek nem beszél csak mutogat, de mindent megért, volt valakinek hasonló esete? (tudásbázis)
Véleményem szerint mindenképpen meg kellene mutatni a kicsit szakembernek. Inkább feleslegesen legyen egy-két vizsgálat, mint későn jöjjenek rá, hogy gond van.Ha tényleg gond van, fontos a mielőbbi fejlesztés, de ha nincs komoly baj, ártani akkor se fog neki.
Anno nekem is azt mondta a háziorvosunk, hogy semmi baja a fiamnak, csak későn érő típus. Sajna, nekem lett igazam és autizmus diagnózist kaptunk.
De persze a megkésett beszédnek millió oka lehet, ezt csak szakember tudná kiszűrni.
Az orvosok, ha nem tudják a baj okát, akkor mindig kitalálnak valamit. A Te ismerősöd esetébe csak a korba tudtak belekötni. Így még egyet tudtak egyet "rúgni" szegény szülőkön, hogy ők a hibásak, mert későn szült a nő, és idős a férje. A sógornőm férje is jóval 50 fölötti.
Én speciel a 21 hós fiamat már hónapokkal ezelőtt el akartam már vinni logopédushoz, mert sok szónak csak az első szótagját mondta. Utánaolvastam, és természetes.
Mostanában mindennap nap több szót megtanul helyesen, így már ezen nem aggódom.
lényeg szerintem:szülők,ha ugy érzitek valami nem stimmel vigyétek szakemberhez a gyereket korán!!azonnal biztos nem nézik meg hisz szűkös a keret,nem biztos hogy azonnal van időpont....max futottok egy felesleges kört de ha fejlesztésre van szükség azt a szakember azért könnyebben megoldja.
a gyereket ezek többnyire nem viselik meg hisz rengeteg érdekes játék között megy a vizsgálat ami nem is nevezhető vizsgálatnak és legtöbb gyerek élvezi...
Nem hiszem hogy a korhoz van köze,sőt biztosan nem.....én aránylag "fiatalon" szültem mindkét fiamat,a nagyobbik másfél évesen verselt a bölcsiben,a kicsi 5 és fél éves beszédgondokkal aminek nem találtuk az alapját,már nem is keressük....
Mindkettőnek sokat beszéltem meséltem verseltem sőt a kicsinek még többet,nagyon sokat......közösségbe is járt ő is már hamar,bölcsis is volt.....szóval nem hiszem hogy az anya szüléskori korán múlna a dolog
Ez hülyeség. A sogórnőm 45 évesen szülte egyetlen gyermekét (kislányt), és a gyerek már másfél éves korában folyékonyan beszélt.
Az én fiam 21 hós, és még csak szavakat mond - de szinte minden szót, ami elhangzik, mondatokat még nem.
Nekem pl a háziorvosunk volt az (gyerekorvos) aki szolt miután a városban feleslegesen harcoltam a nevtannal,hogy hol van legközelebb szakértői bizottság és hogy mint szülő is kezdeményezhetem illetve beutalt neurológiára stb előtte hogy minden mást kizárjunk...igaz ő is későn már 4 és fél éves volt a gyerekem mikor oda kerültünk....viszont ő beszélt csak nem jól,érthetelenül sok különféle problémával,én foglalkoztam vele otthon,és kb már másfél éves koréban jeleztem szakembereknek hogy szerintem gond van....a szülőnek is nagy a felelőssége ilyenkor neki kellene ezt hamar észlelni és nem hagyni lebeszélni hogy későn érik a gyerek...inkább feleslegesen legyen egy szakvizsgálat ha tényleg későn érő tipus,mint hónapok évek menjenek el fejlesztés nélkül!
mielőbb szakemberhez kell vinni_!!______________
Egyébként pedig azért nagyon durva, hogy nem került még orvoshoz a gyerkőc..
Azért ez a szülő felelőssége is:((((( Nektek ez eddig normális volt...??????
Azért, hogy milyen nemtörődöm szülők vannak. (és akkor most lehet utálkozni irántam, meg bunkónak tartani)
Ez azért van, mert olvasol a gondolatiba, Neki meg így egyszerűbb.
Mondjuk, ha nem reagálnál a mutogatásra, akkor pl. beszélne. Hidd el!!!!!!!
Ha mutogat mindent megértesz?
Próbáltad már játszani a "hülyét", hogy kénytelen legyen megszólalni?
a háziorvosoknak mindig ez a szövegük, mert nem értenek hozzá.
Persze, előfordul, hogy egyszercsak beszélni kezd egy kisgyerek, aki addig egy szót sem szólt és hamar behozza a társait.
De elég gyakori az, hogy súlyos nyelvfejlődési zavara van, egyéb idegrendszeri késésekkel és akkor meg hónapok-évek múlnak el fejlesztés nélkül a házidoki ostoba tanácsa miatt.
Logopédus vagyok.
Nagyon elkéstek már most is a fejlesztéssel meg a vizsgálatokkal!!!
Minden bizonnyal jelentős fejlődési késében van a gyermek, amit nagyon jól mutat az, hogy még mindig nem szobatiszta.
A szülők ennyire nem aggódnak? A gyermekorvos meg a védőnő hol van ilyenkor?? Nem csak a náthánál kéne okoskodniuk, hanem az alapvető fejlődési fázisokat is nyomon kellene követniük.
Haladéktalanul keressenek fel egy logopédust!
További ajánlott fórumok:
- Segítségeteket szeretném kérni!!!Hogy a fenébe kell úgy bevásárolni, hogy hónap végén is maradjon? 4 fős család, két kisgyerekkel!
- Miért puszilják szájon a kisgyerekeket?
- Elhagyva kisgyerekkel.
- Új kapcsolat kisgyerekkel
- Hogyan szoktassuk le a kisgyerekünket, hogy ne a szülővel aludjon, hanem egyedül?
- Milyen fajta kiskutyát ajánlanátok családi házba, 2 kisgyerek mellé, ami középtermetű?