Átmenni a piroson (beszélgetés)
Nemá'! Mi az hogy békésen mennyen el egy téma?
:)
átment a piroson kocsival."
Innen kezdve akármit mondasz, veszélyhelyzet volt és nem rajta múlott
Mindegy miért megy át hogy az utassal beszélget vagy elnézi csak
Néztem el én is annak elléne hogy még láttam is hogy piros, de kikapcslot az agyam
Nem rajtam múlott hanem a trolin
Ezek a kamerák, ha kereszteződésben vanank felállitva automatikusan fotóznak, néha már sárgára is
Ha csak térfigyelő, nem valószínű hogy kapna csekket
Térfigyeló által a közteres /és a rendőr is/ büntet, de akkor ott kell lennie a helyszinen, ha nem látja a rendszámot a kamera
"Olyan fontos emberek hagyják figyelmen kívül a piros lámpát, akik éppen telefonálgatnak."
Részben egyetértek veled.Szerintem mindenki tudja,hogy nagyon oda kell figyelni és telefonálás közben ez nehezebb.
Viszont igen,vannak olyan mondjuk számomra fontos emberek,akikkel muszáj akkor beszélnem,ha épp telefonálnak.Párom kamionozik és szinte soha nem tudnánk beszélni,ha azt várnám,hogy épp ne vezessen.Így is keveset vagyunk együtt és csak a telefoálás sokszor az egyetlen örömünk,de van hogy napokig az sem megy,mert Magyarorszég közelében sincs.Így amikor végre beér az országba,nem arra várunk,hogy majd pár óra múlva talán beszélhetünk egy keveset,mielőtt újra külföldre megy.
És persze megtörténhet a baj,de eddig nem volt gond.Ja és nem fogja a telefont,van füles hozzá.
Én arra gondoltam,hogy ha sima városi/falusi térfigyelő kamera,ami pont a lámpához van felrakva,de nem a szabálytalanság miatt,hanem esetleg a garázdálkodók miatt,akkor azt nem fogja nézni csak úgy a rendőrség.Nálunk ilyen van és hiába van ott a lámpa,még nem büntettek meg senkit,ha jól tudom.De azért van pont ott a kamera,mert az a központ és sok a betörés a boltokba.Viszont vannak kifejezetten olyan kamerák,amik szándékosan azért lettek felszerelve,hogy az autósokat fényképezzék,sebességet mérjenek.Gondolom ezt te is tudod,de azért írtam le,hogy én így értettem.Ha szerencséje van,akkor az csak "sima" térfigyelő kamera,ami a randalírozók ellen van és nem nézi csak úgy a rendőrség,ha nem történt ott semmi ilyen.
Ha nincs szerencséje,akkor jön a 100 ezer ft-os csekk.Legalábbis én ennyiről tudok,de lehet jóval kevesebb.
Nagyon sokan telefon nélkül is behajtanak olyan kereszteződésbe, ahol nem nekik lenne elsőbbségük, vagy éppen a gyalogátkelőhely előtt nem állnak meg, a gyalogosnak úgy kell szinte ugrania, hogy el ne üssék.
Valóban hibázott a sofőr, és megoldhatná a telefonokat úgy, hogy kihangosítja.
De ebben az esetben nem történt személyi sérüléssel vagy anyagi kárral járó baleset.
Fölösleges ez a mi lett volna ha.
Senkit nem kell megdicsérni azért, mert véletlenül vagy figyelmetlenségből áthajtott a piroson, de nem is kell meglincselni, emberek vagyunk, hibázunk, aki vezet, az tudja, hogy néha becsúsznak ilyenek, én bízom benne, hogy a többség nem azért szabálytalankodik, mert kapásból tesz a KRESZ-ben leírtakra. Természetesen nem veszélytelen a szabályok figyelmen kívül hagyása, és nem is bátorítok rá senkit, de szerintem nem itt a fórumon, vagy a fórumindítón kell kiélni az egyéni frusztrációkat, vmi okosabb módot is lehet találni a levezetésre .....
Amúgy meg ..... az vesse rá az első követ, aki még életében nem hibázott .... adott esetben nem nézett el egy táblát, nem nézett el egy lámpát .... stb.stb.
:o))
most komolyan, emberek, ti tenyleg annak estek neki, aki kijelenti, hogy felelotlenseg telefonalni kocsiban, akkor, ha az ember masra mar nem tud figyelni, azaz atmegy a piroson?!
igen, vannak balesetek telefonalas nelkul is, de nehogy mar azert dicserjuk meg ezt a ferfit, mert nem utott el senkit.
ha meg hivatasos sofor, annal rosszabb, hogy nem veszi eszre a pirost :SS
Nem mond semmi sértőt és bántót, csak a te egód éppen az övével harcol ;)
Egyébként nem biztos, hogy lesz belőle ügy. Ha viszont igen, és a telefon a kezében volt, nem kihangosítva beszélt, akár 100ezer is lehet a bírság.
Mi az, hogy nem telefonálhat vezetés közben? Mármint kihangosítva???
Igaz attól felmegy bennem a pumpa mikor nagyban fogja a telefont a füléhez és úgy vesz be vki egy kanyart.
Azért érdekes egy gondolatvilágod van. :)
A férjed áthajt a piros lámpán, valakinek ez nem tetszik, de az biztosan leplezi a gyengeségét és még nagyravágyó is.
Ez kész. :)))))))
Többször leírtam már, hogy mindenki hibázik. De azért, akik átmennek a piros lámpán, mert telefonálgatnak és nem figyelnek oda, had ne gratuláljak, mivel veszélyeztetnek másokat!
Engem tényleg nem érdekel, ki mit csinál magával, de az utakon nem egyedül vagyunk.
További ajánlott fórumok:
- Néha átszoktam menni a piroson a zebrán gyalog.
- Érdemes átmenni Esztergomból Párkányba? Van ott látnivaló?
- Ha a Nyugatiból akarok átmenni a Keleti pályaudvarra metróval, át kell szállnom a Deák téren?
- Szakállbroméliám virága színe (rózsaszín) kezd zöldbe átmenni. Mi lehet a baj?
- A kecskeméti katonatelepi lámpánál lévő kamera térfigyelő, vagy felveszi ha átmegyek a piroson?
- Londonból Stonehenge-be! Autó nélkül hogy tudok átmenni?