Asztigmia akinek van kérem segítsen!! (beszélgetés)
A műtét szemben a szemüveggel...
Bocsánat, ha kicsit értetlenül írok, elnézést...
Mármint hogy a műtét szemben a kontaktlencsehordással?
Bocsi, nem tudnád kicsit világosabban vázolni a problémát?
Hát az, hogy akkor most mi az igazság?
Amit az orvos a szemembe mondott, vagy az, amit Te írsz...
Hát egyre kíváncsibb vagyok :-)
Most összezavarodtam, hogy is van ez?
Szerintem egyáltalán nem "dramatizálta", csak leírta az aggályait, segítséget kért.
Ugyanebben a helyzetben vagyok mint Ő, bár már egy kicsit előrébb, az én fiam 5 éves, és már jó pár hónapja hordja a szemüveget. Ügyes.
És, én sem vettem észre, hogy nem jól lát. Nálunk egy ovodai szűrésen derült ki.
Azt is tudom, hogy miért nem vettük észre, az orvos elmagyarázta.... de ez most mindegy.
Aki azt írta, hogy ez műthető, kérem írja meg, hogy hol, mert nekünk kerek-perec kijelentette az orvos, hogy az orvostudomány mai állása szerint a cilinderesség nem gyógyítható-műthető...
Ez talán inkább veleszületett rendellenesség, nem tudom, hogy az öröklődés mennyire játszhat be, ugyanis nálunk senkinek nem rossz a szeme...
Nekem kifejezetten "saszemem" van :-))
A nagyszülőknek is csak "időskori" szemüveg van olvasáshoz...
Tudom milyen érzés neked.
Az én fiam is lehet szemüveges lesz és eddig még nem tapasztaltam,hogy kéne. De akkor is azt mondom nem csapásként megélned.
Nem szabad túldramatizálni és tragédiaként megélni.
Vannak nagyon klassz szemüvegek. A fiam óvodájában van egy kis srác akinek most lett szemüvege.. a szülőknek nincs és senkinek nem volt a családban... a szülök nem tragédiaként élték meg és a gyerek is nagyon hamar elfogadta. Élvezi a szemüvegét.
Szóval, az,hogy a gyerekednek lesz -e "protéziskomplexusa" az nagyban tőled függ.
Jó, de ez azért nem "csapás"... 3-4 dioptria van nekem is. Szépen felkelek, berakom a lencsét (még nem is vette észre senki, hogy van), aztán egész napra el van felejtve a probléma. Este lefekvés előtt leöblítem, elrakom. Ennyi kábé az egész :))
Gyerekként még kicsit macerás, mert én is utáltam a szemüveget, bár nekem inkább "protéziskomplexusom" volt tőle, de alighogy lett lencse, áttértem, és már el is fújták a szemüvegproblémát. Majdnem 20 éve van lencsém, ezalatt kétszer volt kötőhártyagyulladásom, olyankor kell a tartalék szemüveg, egyébként tényleg nincsen semmi gond a kontaktlencsével.
Nem éppen a pénz inkább az anyai ösztönök dolgoznak.A gyerekem így is úgyis,nekem a legszebb ez nem vitás.A barátnőmnek 3 hónapos koraóta szemüveges a lány és így gyönyörű ahogy van.
Kérdéseim a szemüveggel kapcsolatban azért vannak mivel sosem volt nekem sem a férjemnek.Sajnálom hogy ez másképp jön le,mivel ha kéne én is felvenném.
Figyi bocs, hogy ezt mondom, de a szemüveg az nem valami stigma :)
Millió embernek van - cilinderes is -, tényleg nem kell ezt annyira a szívedre venni, bár most nem tudom, a pénz miatt vagy-e kiakadva, vagy mert úgy érzed, hogy nem "tökéletes" a gyerek...
A szemüveges emberek különben is általában bizalomgerjesztő benyomást tesznek másokra. :))
Itt van egy teszt: [link]
Az asztigmiás vastagabbnak látja a középső vonalakat, a szélsőket pedig vékonyabbnak.
Nekem hosszú éveken át emiatt nem sikerült megfelelő szemüveget feliratnom, mindig egy kicsit rosszul, életlenül láttam szemüveggel és kontaktlencsével is. :(
Most találtam egy szemészt, aki 3 vizsgálat után be tudta mérni, és végre kaptam megfelelő cilinderes lencsét, azóta úgy látok, mint a sas .))
Szemüvegből a pontosan készített cilinderes szemüveg mindig drága lesz, mint ahogy a cilinderes lencse is kicsit drágább, mint a többi. Gyerek esetében annyi a fontos, hogy meg kell tanítani vigyázni a szemüvegre, ütésálló műanyag tok, stb.
És ki tudja, hogy 10 év múlva mi lesz műthető meg mi nem ;)
Tenyleg nem kell tuldramatizalni. Mutheto a dolog, ha idosebb lesz, es kontaktlencset is tud nyugodtan viselni, szinten ha idosebb lesz. Orokolheto dolog, veleszuletett rendellenesseg.
Altalaban a sima lencseket csak 2.00 cyl-ig jartjak. Ha magasabb a cyl ertek, akkor kerul szoba a dragabb lencse, mert olyankor mar zeiss, essilor vagy hoya lencsekrol van szo, amiknek azert ara van.
További ajánlott fórumok:
- Babakocsit vennék, akinek van tapasztalata, segítsen, melyik jobb az alábbiak közül?
- Sziasztok! Kérem, valaki segítsen. 6 hetes terhes vagyok, és rettenetesen fáj alul a bölcsességfog. Van valakinek ötlete, mit csináljak?
- Hathatós gyógyszer vagy módszer visszahúzódó fogínyre? (Akinek van tapasztalata, segítsen...!)
- Akinek van tapasztalata az infraszaunával az kérem segítsen!
- Ha van valakinek Indesit WITP 102 mosógépe kérem segítsen egy kérdésben!?
- Érettségi tételek! Ha van valakinek kidolgozott társadalmi ismeretek tételsora, vagy tudja, hol lehet megtalálni, kérem segítsen!!!