Aszaltgyümölcs-golyók recept
40 perc
Az Aszaltgyümölcs-golyók hozzávalói:
Hozzávalók 16-20 darabhoz:
10 dkg magozott aszalt datolya
10 dkg magozott aszalt szilva
10 dkg aszalt sárgabarack
10 dkg vaj
15 dkg porcukor
1 tojás
15 dkg darált mogyoró
1-2 evőkanál rum
2 evőkanál csokidara
Az Aszaltgyümölcs-golyók elkészítési módja:
Előkészítés: Az aszalt gyümölcsöket megmossuk, leszárítjuk, és apróra vágjuk. Elkészítés: A vajat a porcukorral és a tojással habosra keverjük. Hozzáadjuk a mogyorót, az aszalt gyümölcsöket, a rumot, és jól összekeverjük. A masszából - nedves kézzel - kis gombócokat formázunk, mindegyiket meghempergetjük a csokidarában, és minyonpapírba tesszük. Tálalás előtt 1-2 órát hűtőben pihentetjük
Szükséges: 16-20 darab mignonpapír
1 darab: 240 kcal
3 óra múlva fogyasztható.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Gvivike, 2007. nov. 19. 20:14
Az aszaltgyümölcs-golyók elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.