Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Aszaltgyümölcs-golyók recept

Aszaltgyümölcs-golyók recept

Elkészítési idő 40 perc

Az Aszaltgyümölcs-golyók hozzávalói:
Hozzávalók 16-20 darabhoz:
10 dkg magozott aszalt datolya
10 dkg magozott aszalt szilva
10 dkg aszalt sárgabarack
10 dkg vaj
15 dkg porcukor
1 tojás
15 dkg darált mogyoró
1-2 evőkanál rum
2 evőkanál csokidara


Az Aszaltgyümölcs-golyók elkészítési módja:
Előkészítés: Az aszalt gyümölcsöket megmossuk, leszárítjuk, és apróra vágjuk. Elkészítés: A vajat a porcukorral és a tojással habosra keverjük. Hozzáadjuk a mogyorót, az aszalt gyümölcsöket, a rumot, és jól összekeverjük. A masszából - nedves kézzel - kis gombócokat formázunk, mindegyiket meghempergetjük a csokidarában, és minyonpapírba tesszük. Tálalás előtt 1-2 órát hűtőben pihentetjük

Szükséges: 16-20 darab mignonpapír
1 darab: 240 kcal

3 óra múlva fogyasztható.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az aszaltgyümölcs-golyók elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook