Asványvizet vagy szódavizet jobb inni? (tudásbázis kérdés)
Ezen a fórumon semmi. Miből gondoltad, hogy lenne?
A kérdés költői volt, nem kérek választ.
Nem én vagyok a fórumindító. Te nekem adtad az általam is ismert információidat, amit megköszöntem, de jeleztem felesleges volt, hiszen tudom.
Ezzel én itt be is fejeztem a vízzel kapcsolatos beszélgetést.
Eltértünk magától a témától. (ásványvíz, vagy szódavíz)
Eddig úgy tudtam, hogy alapértelmezés szerint nincs szénsavtartalma, azt úgy adják hozzá.
A vizeket először valóban semlegesítik tiszta H2O-vá, és ezt követően adják hozzá a reá jellemző ásványi anyagokat. így biztosítják az állandó összetételt.
Lehet, hogy rosszul tudom, készségesen hajlandó vagyok elfogadni, ha másképpen történik az eljárás.
Köszönöm, hogy késztetést éreztél, hogy ezt a kincset érő információt közölted velem. Nem írhatom, a közhelyet, hogy enélkül hülyén haltam volna meg, mert tisztában voltam ezelőtt is vele.
Azzal is tisztában vagyok,hogy lehet szűrni a csapvizet, csak kérdés mennyit, a közel 60 ezerféle szennyeződősből. Jó ha egyel, százzal kevesebb már az is több a nullánál.
Lauretana: alacsony az ásványi anyag tartalma, gyenge immunrendszernél ajánlják. A Lauretana olasz ásványvíz, gleccserjég olvadék.
Minden ásványvíznek van természetes szénsav tartalma, csak az egyiket szénsavval dúsítják, a másikat pedig vegyszerrel szénsavmentesítik. Ezáltal a vegyszerrel szénsavmentesített valamennyi ásványvízben (AVE, Szentkirályi, Mizse, Zafír is!!) benne marad a szénsavmentesítésre használt vegyi anyag, amely jobban árt az ilyen vizet fogyasztóknak, mint a szénsavas víz!!!
Családunkban egy fő megrögzött szódás, a másik vehemens ásványvizes. Mindkettőnek volt már veseköve. Két csapvizesnek semmi baja nincs, így inkább maradok a szűrt csapvíznél, és ebből készült teánál.
Az az érdekes, hogy a fogyasztási szokásokra nem lehet sem ész-,sem érzelmi indokokkal hatni :)
De igen! Az én víztisztítóm kiszűri az arzént! Bevizsgáltattam az Állategészségügyi Intézet biológiai laborjában 12.000Ft-ért csak az arzénre.
19 mikrogramm volt a csapvíz aznap, az én vizem a szűrőn át egy mikrogramm alatti, nem mérhető! :)
Nekem ez fontos, nem mindegy, mit iszom!
Nem akarok senkit meggyőzni, de lehet bármilyen szűrő, bizonyos dolgokat sosem fog tudni kiszűrni.
Egészségesen már soha senki, vagy legalábbis gondolom sokáig nem tud inni és enni. Minden tele van fertőtlenítővel, permettel, vegyszerrel, az állatok antibiotikumokkal, a növények is génmanipuláltak, főleg amik külföldről jönnek, ezeken belül főleg a szója, amit agyba-főbe tesznek az olcsósága miatt helyettesítőnek.
Jó egészséget a babádnak, meg persze neked és mindenkinek!!!
Csapvizet,hiszen az ásványvíz is az.
Mi is felnőttünk a csapvízen,a lányom is és az Ő gyereke is felfog.
Kamu az egész babavíz és a hasonló marhaságok.
persze, babának más - bár én ásványcsökkentett babvizet adtam/adok neki, se csapvizet soha, ha nem muszáj
ha van beépítve szűrő, vagy ahogy előttem írták, esetleg forrásvíz, akkor az persze kivétel :)
a csapvíz is lehet egészséges..az attól függ, hogy a település honnan kapja...
pl vannak települések, ahol forrásvíz van...
utána kell járni...
mentes ásványvizet - valóban váltogatva
a csapvíz remélem csak vicc volt :D
További ajánlott fórumok:
- Káros-e a túlzott ásványvízfogyasztás vagy sem?
- Melyik a legjobb ásványvíz a mindennapi fogyasztáshoz?
- Tápszer: csapvízből, ásványvízből, babavízből?
- Szinte képtelen vagyok meginni bármilyen vizet! (legyen az csapvíz, ásványvíz, forrásvíz...)
- Terheléses vércukor vizsgálat előtt lehet inni ásványvizet?
- Ha valaki fogyózik, és meg kell inni egy nap 2 liter ásványvizet, az nem baj, ha ízesített, bubimentes vizet iszom?