Árpagyöngyleves recept
Az Árpagyöngyleves hozzávalói:10 dkg árpagyöngy(gersli)
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 kis fej karalábé
1 fej vöröshagyma
2 dkg vaj
só, őrölt pirospaprika
petrezselyemzöld, snidling, kapor (opcionális)
Az Árpagyöngyleves elkészítési módja:
Az árpagyöngyöt felhasználás előtt egy éjszakára hideg vízben beáztatom, de legalább 2 órára, majd leszűröm. A zöldségféléket apró kockákra vágom. A hagymát a vajon megdinsztelem, hozzáadom a többi zöldséget is, majd megszórom az őrölöltpaprikával és fölengedem 2 liter vízzel, megsózom. Hozzáadom az árpagyöngyöt és puhára főzöm. Tálalás előtt megszórom az apróra vagdalt zöld levelekkel.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2017. márc. 13. 08:55
Az Árpagyöngyleves elkészítési módja és hozzávalói.