Anyukámnak dagad a lába, mitől lehet? (beszélgetés)
Visszamenni a dokihoz, nézze meg, és írjon fel valami gyógyszert.
Szerintem a méreganyag még nem szívódott fel. Az ecetes vizes borogatást javaslom (anno nekem is az használt, amikor a fél karom bedagadt) és mellé naponta többszöri masszírozást. Csúnya kifejezés, de meglehet, hogy a méreganyag ott betokosodott, talán! egy kis masszírozásra megmozdul és elkezd felszívódni.
Kb. 1 hónapja ütöttem egy a combomat. Még mindig halvány kék és van egy dudor is benne.
Nyugi!
Érzékeny, így tovább tart a gyógyulás.
Valószínűleg túlreagálja az immunrendszere, allergiás reakció. Hál Istennek nem mind végződik anafilaxiás sokkban.
Asszisztensem férje is így járt pár hete, megcsípte a homlokát egy darázs akkor nem lett semmi, aztán rá 3 napra lufira dagadt a feje. Kapott Suprastin szurit, de igazából semmi lényeges változás, fokozatosan jó 1,5 hét alatt jött helyre.
Mivel nálatok 2 hónapja tart, szóval vissza kellene menni a dokihoz.
Járt orvosnál, kapott injekciót. Menjen vissza és közben borogassa a csípést.
Nézzétek meg, hogy a fullánk nincs e benne.
Kenhetitek is valami krémmel, ami zúzodásokra való. P. fekete nadálytő krém, stb. És borogatás! Régen azt mondták, hogy ecetes vízes ruhával kell, de szerintem elegendő a sima vizes ruha is.
Nem allergiás az elmondottak szerint!
Nálunk van a családban 2 darázscsípésre allergiás és mindkettőnek van az a szurija. Ha megcsípi őket a méhecske, akkor azonnal beadják maguknak és mennek orvoshoz is.
Ha csak kalciumot innának, akkor meghalnának...
Fi anyukája már több, mint 1 héttel túlélte, azaz nincs allergiája.
Nekem a kisujjamat csípte meg egy méhecske 24 éve. 1 hét után sem tudtam hajlítani, akkor mentem orvoshoz. Kaptam szurit, saját felelősségre hazamentem. Utána valamikor leapadt. Most nem dagadt már. 🤣
Én visszamennék az orvoshoz a helyében.
További ajánlott fórumok:
- Segítség! Mi baja lehet anyukámnak?
- Férjem most ment az ügyeletre fáj a hasa jobb oldalán egy ponton és meg is van kicsit dagadva kitapinthatóan!Mi lehet ez?
- 36. hétben vagyok, nagyon nagyon dagad a kezem és a lábam és nagyon fáj. Lehet ezt valahogy enyhíteni?
- Fenistilen kívül mivel lehet még kenni a szúnyogcsípést? Hatalmasra dagadt a kislányom kezein, és lábain. 1, 5 éves.
- 68 éves anyukámnak keresek ismerkedési lehetőséget Debrecenben
- Délután csak ugy bedagadt a lábam. egyre jobban megy felfelé a dagadás, anyukám szerint a szívemre is rá mehet...nagyon félek..mitől lehet?