Anyós gondok (beszélgetés)
Most kivel van itt gond? Az anyóssal, vagy a gyerekkel?Netán a szülőkkel?
Ha sír este, biztos, hogy erővel ott tartaná a nagyi? Mert az olyan jó neki?:
van ebben valami, sokat számít az, hogy mit szokik meg a gyerek, de van is minden gyerkőcnek egy alap habitusa is...
épp nem rég húztam el a szám, lányom egy hétig mamánál volt, igaz délután munka után hazahoztunk, de pénteki nap pityerget anya után egyet mama és lányom elmondása szerint, hogy mert anya hiányzott. Na s mama meséli hogy xy rokonnál az unokák már 3hete ott vannak (éjjel-nappal) és semmi ilyen nincs. Igen, ők nagyon régóta vannak ott sokat, így nyílván meg is szokták. De kérdem én, akkor minek a gyerek annak a szülőkenk? a mamának szült? Na, meg őszintén, azért én örülök, ha egy hét után picit hiányzom a gyerekemnek, aki mellesleg 3éves... 6évesen már biztos még kevésbé lesz ez így.
Azért mindenkinek meg vana szerintem a maga üteme ebben is.
hú jól bírjátok... pedig mi sem sokszor bízzuk oda a kicsit - ahhoz képest, hogy tudom van akinek minden hétvégén alszik ott a gyerek, meg tán héztközben is, na ezt már sok szerintem-, sőt, most hogy 3éves lett, volt először hogy egymást követő hónapban havi 1estét ott aludt.
Előtte meg kb fél évente egy-két este volt, s egy színház, egy mozi,egy vacsora ill. tavaly ősszel először egy wellness kettesben, negyed-fél évente azért jól esik na...
Ezzel azért vitatkoznék.
Mi ugyan úgy neveljük a gyerekeinket, nem teszünk közöttük különbséget, de az egyik szivesen ment kicsinek is nyaralni nagyszülőkhöz, a másik csak jóval később, sokkal ragaszkodóbb volt.
Ez inkább gyerekre válogatja. És ritkán van szülői behatás.
Mi 20 év után házasodtunk össze. :))
Bár nálunk az első gyerek korán jött, még csak 10 hónapja voltunk együtt.
De ennek már 22 éve. :)
Azért ennyire nem eszik forrón a kását, nem hiszem, hogy egy üvöltő, lázas gyerek mellett tudna aludni, szerintem ha baj van, felhívna benneteket. Talán attól féltek, hogy a kislány meggondolja magát?
Velünk volt többször is olyan, hogy nagyon ott akart valamelyik aludni, aztán mégis hazahozatta magát, ez akkor történt, mikor nagyon kicsik voltak. Semmi gond, ma már van heti 1 napja mindegyiknek és nem csinálnak ilyeneket, egyedül a legkisebb volt úgy, hogy mondta, hogy ott alszik, el is aludt, de aztán hajnali 5-kor kukorékolt, hogy ő haza akar jönni. Azóta őt a nagyi nem vállalja ott alvásra :DDD De mi még próbálkozunk, hátha meggondolja magát, így marad neki a heti 1 nap csak játszás és kaja.
:)
10 éve együtt voltunk mikor terhes lettem,ezért is volt furcsa a kérdése.Igaz,hogy nem voltunk házasok.18 hónapos volt a kislányunk mikor összeházasodtunk.
Még van egy hetünk,még a kisasszony is meggondolhatja magát,de ha haza akar jönni hazahozom.
De hogy őszinte legyek,amióta megszületett,ahova mi mentünk jött a gyerek is.Olyan hogy kettesbe mentünk volna,nem emlékszek rá.
Anyósom nem nekem hanem anyámnak mondta amikor terhes lettem hogy emiatt ne higgyem azt hogy a fia el fog venni.
Szerencsére azóta rendeződött vele a helyzet egy kiadós veszekedés után.
Anyósom is állandóan az szajkózta hogy mi lesz ha szétmegyünk.
Hát mi azóta is együtt vagyunk jó hosszú ideje már. :))
Én kipróbálnám, hátha nem lesz belőle 40 fokos láz mégsem. Ha meg így elsőre esélyes, hogy hisztizik a gyerek (de miért is ne, az is lehet, hogy véletlenül jól érzi majd magát), készen állnék rá, hogy ha hív anyós, elmehettek érte.
Így megnyugszik a gyerek, hogy ha akar, hazajöhet, de ha jól érzi magát, mégis ott alszik.
Ti nem örültök, hogy egy kicsit elmehettek kettesben valahova ilyenkor?
Kicsiként nagyon szerettem a mamáknál aludni...
Nem elégszer :D
Szia
szerintem is ha a gyerek nem akarja, nem szabad erőltetni...
az én lányom elalszik a mamánál, de nálunk ez úgy volt, hogy pl 1,5évesen aludt ott először egy éjjelt, de úgy, hogy mi is ott aludtunk vele, én is tettem le, következő alkalommal, mama tette le, de még én is ott voltam...
most ő 3,5éves 1hetet mamánál volt (délután vittük haza), s így péntek estére már nem akart ott aludni... hát jó...úgy látszik akkor már otthon hiány volt. Majd mikor megun minket, majd akkor jobban lesz kedve és akkor alszik egyet mamánál...
De én is azt mondom, néha kell kicsit helyzeteket csinálni, hogy vészhelyzetben nyugodt légy, a gyerkőc jól meglesz.
Én azt javasolnám, hogy csináljatok ti is ilyen fokozatokat.Úgy vajon akarná a kicsi? Ha te is maradsz?
Szerencsére az én anyósom soha nem erőltetett semmit, hagyja mindig a saját tempónkat. De ő nem is az a csüng a gyereken típus, azért megvan most is a maga élete.
Viszont ő is mondott ilyesmit, hogy hát ő nem emlékszik az ő gyerekeinél ilyen dacolásra....ilyen nem volt. Érdekes a párom emlékszik, hogy beszakadt a füle, úgy meghúzták.
Szerintem az idő szépít! Ezzel majd mi is így leszünk biztos :)
:D
Gondolom!
Nekem sem árt kissé megkeményedni.
Pfff!
Akkor már nem lesz a gyereked az ő unokája. -mondtad volna neki.
De barom állat!
Óóóóóóóóó!
A szipirtyók!
Azért nem kell elájulni a tízestől. Évi 769 Ft nem nagy kunszt!
Ez nem passzolgatás.
Nem tudom, de ti sosem voltatok olyan helyzetben, hogy kellett valakinek a segítsége?
Én voltam. Első utáni nyáron meg még egy ideig nem nagyon hagyjuk egyedül a gyereket, így a 2,5 hónapos nyáriszünetet meg kellett oldanunk, és milyen jó, hogy bár pityergett egy kicsit a gyerek, de azért csak el volt a nagynéninél is, az unokatesónál is, és a barátnőnél is.
Szerintem hozzá kell szoktatni, hiszen meg kell valahogy oldani a hosszú szüneteket is és ha a nagymamával nincs el akkor, hogy lesz el mással?
Mert ugye a nagymama sem örökéletű...
Az se semmi.
Mikor terhes lettem,az volt az első kérdése,hogy mi lesz akkor ha szétmegyünk...
Bevallom, nem szégyelltem aljas módszerekhez folyamodni... :$
De a cél szentesíti az eszközt! :D
Most kaptam tőle névnapomra egy tízest. :D
Picit nagy lépés ahhoz képest, hogy 13 éve leQrvázott. :DDD
Ez jó.:)
Nekem apámmal voltak hasonló gondok ő vérig sértődött. A többit nem kommentálom
De engem sem izgat, meg lehet sértődni.
Úgy látom nekem is el kell kezdenem idomítani. :D
Valamit muszáj lesz,mert fejgörcsöt kapok tőle még akkor is ha csak üzen.