Anyák, akiknek kisfiuk van... (beszélgetés)
"Pici a kuki" - Aranyos lehetett a dr.néni :)
Ha egy urulógus meg tudná oldani ezt a problémát, szerintem tolongás lenne a váróban :)
Viccet félretéve is elég furcsa beszólás. Max. olyan gond lehet egy fiúnál, hogy a bőrt nem lehet rajta visszahúzni. De ehhez egy 2 hónapos kisgyerek még nagyon kicsi. Az enyémeknél is voltak ilyen gondok, de ezt 3-5 éves korban lehet igazán "megoldani". Szerintem egyenlőre ne foglalkozz vele. Gondolom a pisiléssel nincs gond...
Szia!
Nálunk is a fiú hisztisebb mint a kislányom. :D
nálunk,még pici volt apa csinálta.
de,mikor nagyobb lett már nem engette!
1éveskorába keztúk,uttána nehezebb volt.
úgy 3éveskorig...
Sziasztok!
nekem anno azt mondták, hogy születésétől kezdve finoman, ameddig megy lehet húzogatni fürdéskor. Kb 8 hós volt a fiam, amikor már tudni lehetett hogy baj lesz,mert szinte semennyire nem ment neki hátra a bőr, de azt mondták nem szűkűlete van hanem csak sejtes letapadás. 1 éves státusz vizsgálaton azt mondták, hogy 2 éves korig nem nyúlnak hozzá, mert könnyen visszatapad a pelenka miatt (bepállik). Most nyáron, mikor 17 hós volt, már nem lehetett vele tovább várni, mert nagyon gyűlt alatta a váladék, és fájt is neki, ha csak valami/valaki hozzáért. Elvittük gyermeksebészhjez, mert még mindig kíméletesebb mint a gyerekurológia, és a doki érzéstelenítés után hátrahúzta. Ennek lassan 4 hónapja, utána pár napig fájt neki, de azóta semmi gond, nagyon szépen hátramegya a bőr, és tanítjuk hogy minden este fürdésnél mosás, ha tetszik neki ha nem, és próbálkozik már Dominik is.
Én is ezt írtam, csak nem ennyire részletesen.
Annyit szeretnék hozzátenni, hogy az unokám igencsak sokat sírt, és pont emiatt, hogy be volt szűkülve a fityma, és nem tudott távozni a vizelet, vagyis csak nagyon nehezen. Természetesen vannak problémamentes gyerekek, de azoknak sem árt mielőbb húzogatni. Az uncsikáim most két évesek, és fürdéskor nekik természetes, hogy visszahúzzák és megmossák.
Sziasztok!
Rég keresek olyan fórumot ahol fiús anyukákkal beszélgethetek. Igaz nekem még egy pocaklakó kisfiam van, de szeretnék felkészülni amennyire csak lehet. Izgulok milyen anya leszek és pláne hogy fiús anyuka. Nagyon kislányt vártam, de fiút kaptam. Biztos nem véletlen:))
Szép napot mindenkinek.
Szia!
No most én merőben más választ írok, mint a többiek :)
Gyermeksebészeten dolgozom, a férjgyermeksebész.
Amit látok, rengeteg letapadt fütyi, elhanyagoltak.
Minden fiúcska úgy születik, hogy a makkjához hozzá van tapadva a fityma, azt le kell választani.
Én már a fiam születése után kb1-2 héttel elkezdtem felhúzogatni neki, illetve az apukája. Nem nagyon, mindíg csak annyira, amennyire "engedi", épp egy kicsit jobban, mint előző nap. Nem használtunk semmiféle kamillát vagy nem is tudom, csak az esti fürdetésnél, a fürdővízben húztuk vissza neki. Ezt minden este meg kell csinálni, mert valóban visszatapad, és a fityma alatt összegyűlő fehéres "kosz", a szmegma miatt begyulladhat, a fityma szűkülhet, és az nagyon fájdalmas, ráadásul műteni kell.
Célszerű hozzászoktatni a gyermeket, hogy ezt csinálja meg magának, muszáj. Az én fiam minden fürdésnél visszahúzza magának 3x, ő már 6 éves lesz, nem is engedi másnak :)
Ha bereped, vérzik, duzzadt, vagy amikor visszahúzod, fehéres karikát látsz a fityma bőrén, vagy nagyon pici a fityma nyílása, amin pisil a fiad, célszerű orvoshoz vinni.
Remélem, tudtam segíteni :)
A visszaúzással nem árthatsz, ha nem csinálod durván, a gyermek lehet hogy sírni fog, de ez ne aggasszon, nem fáj, csak kellemetlen neki.
Szia
Zsuzska
Nekünk nem nagyon mondott erről -sem- a dokinő semmit. Nem rég költöztünk, az újnál még csak egyszer voltunk.
Mi néha néztük meg neki (2 év alatt kb 10-szer), a legutolsó kb 10 perce volt, teljesen feljön neki szépen:)
Szerintem Te is kezdd el neki óvatosan, aztán kiderül, hogyan tovább:)
Egyetértek!
Nekem is azt mondta annak idején a dokinénink, hogy 1 éves koráig nem kell bántani, utána viszont minden fürdésnél óvatosan húzzuk hátra. Szép lassan sikerült is. 3 éves korára teljesen hátra lehetett húzni. Nem kell elkapkodni, szép lassan megoldódik. Persze ez az orvosotoktól is függ, hogy ő hogy gondolkodik. Valaki már 1,5-2 éves korban hátra húzza erővel, ha addig nem oldódik meg a probléma. Szerencsére a mi dr.nőnk nem ilyen.
Nekem is azt mondták, hogy ne nyúljak hozzá.
A lényeg azt mondta a doktornő, hogy ha esetleg kis berepedések lesznek rajta azok hegesedhetnek és így többet ártottál, mert azt már később nehéz lesz felhúzni.
Mi óvatosak voltunk-e téren.
Sziasztok!
Én azt ajánlom, hogy minél előbb el kell kezdeni. Sajnos, mint ahogyan többen is írták, nem egyformán adnak tanácsot az orvosok, védőnők. A fiaimnál semmi probléma nem volt, én pár hetesen már csináltam nekik. Az unokáimnál viszont probléma volt, így az egyiket műteni kellett. Nagyon csúnyán csinálták meg neki, így plasztikázni is kellett. Egy másik orvos meg azt mondta, hogy nem is lett volna szükséges megműteni.
A lényeg, hogy mielőbb el kell kezdeni a visszahúzást, márcsak a tisztántartás végett is.
Különben ebben a témában már van fórum, esetleg keresd meg, lehet, hogy ott is találsz hasznos tanácsokat.
Sziasztok!
Nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy ne nyúljunk hozzá...Eddig nem is tettem, és semmi probléma - simán vissza lehet húzni (a legutóbbi vizsgálaton megnézte a doktornő). Persze, ha nagyon letapad, egy bizonyos kor után el kell kezdeni krémes kézzel próbálkozni, de ha nem megy, sajna műteni kell. Így járt ezzel az egyik unokaöcsém is...szerintem ez is "adottság" kérdése...
Mi 4 hónaposak vagyunk, pont úgy csináltuk, mint a nagyobbik fiúnál.. Pontosan nem tudom mikor kezdtük, de már teljesen feljön, minden nap tisztítjuk. A nagyobbik 3 éves kora óta már magának csinálja.:)
Erről is megoszlanak a vélemények mind szülők, mind orvosok szempontjából is..
További ajánlott fórumok:
- Írjatok olyan hírességeket, akiknek a személyneve és keresztneve kezdőbetűje megegyezik
- Írjatok olyan hírességeket, akiknek a családneve női vagy férfi kereszt név
- Írjatok olyan híres emereket, akiknek a nevében ország vagy város neve szerepel?
- Azok véleményét kérem akiknek alsó protézisük van?
- Fiatal anyukák, akiknek van kedve egy kicsit kimozdulni a pici nélkül......
- Anyukák akiknek 2-3-éves kisfiuk van!