Anyai szigor (beszélgetés)
A tévémegvonás inkább jutalom kéne hogy legyen.
Én láttam egy nagyon jó ötletet a viasatos gyereknevelős műsorban: hó elején a gyerekek kaptak n számú golyócskát a nevükkel ellátott befőttesüvegben. Jó tettekkel új golyócskát szerezhettek (pl. rendrakás), rosszalkodássl golyót veszítettek. Hó végén be lehetett váltani jutalomra a golyókat. Persze kicsi gyereknél ez még nem működik, de egy 3 évesnél már biztos.
Szerintem elmondja 61.-szer és nyolcvanadszor is, és odafigyel rá, nehogy bajba kerüljön.
Én nem vagyok híve a testi fenyítésnek, mert szerintem csak olaj a tűzre, a gyerek ettől még agresszívabb lesz.
A dackorszak nagyon nehéz időszak, de a gyerekek nem gonoszságból csintalankodnak, ilyenkor fejlődik ki az én-tudat. Szerintem büntetni csak nagy butaságokért kell, pl. ha konnektort babrálja, vagy a testvérét bántja.
Szerintem inkább másféle büntit kénre kitalálni, pl. édesség megvonást, TV megvonást - vagy pár percre bezárni a fürdőszobába.
Sajnos fegyelmezni azt muszály, hiszen a túlzott liberalizmus káros.
Hát mindenért nem kell elfenekelni az tény! De néha egy jó időben adott pofon soakt tud segíteni szerintem. De nem mindig mindenért!
Én biztos nem tenném,valami mást kellene kitalálni szerintem.
Az én kislányom anyukája hozzáteszem a kislányom 3 éves Edinának hivják tündéri kislány a feleségem minden apró csintevéséért a kislányom fenekére csap és én nem értek egyet vele. Volt hogy el is fenekelte a kislányomat. Tényleg igy helyes? Minden csintevésért elfenekelni egy 3 évest?
Ja! :DDD
Azt hittem valami jó kis módszert talált ki! A cellux tényleg nem valami masszív:DDD
Hát celluxal ami valljuk be elég gyenge próbálkozás volt:((
Mivel ragaszotta le? Mert én is le szeretném ragasztani, csak nem tudom mivel kéne.
Nekem nincs ennyi türelmem.Lehet,hogy ez a baj?
Nálunk is jó pár lent van.A párom leragasztotta őket,de így még érdekesebbek lettek:(
Nem a konnektor a probléma, hanem a szerelőnyílása az elektromos vezetékeknek. Valami nagyeszű le tette az konnektorok mellé, és egy ilyen korong alakú takaró műanyag van benne, amit a gyerek egy mozdulattal kiszed, ésmár bent is a keze a vezetékek között:( Már nézegettem hogyan lehetne beragasztani, de még nem találtam megoldást, így igyekszem elbarikádozni amelyiket csak tudom. De mindet nem sikerül!
Tegyél konnektorba ilyen gyerekeknek kitalált valamit, ami miatt nem fér hozzá. Kicsi műanyag akármi, be kell tenni a lyukakba.
Bizonyos korlátokon belül önállósulhat.
Hát igen, akkor jó neked! Az én gyerekem meg akaratos, és akár 600szor is elmondhatom neki, hogy miért is nem jó a konnektorba nyúlni, akkor is odamegy, és bepróbálkozik! Szóval nem egyformák a gyerekek, így nem tudhatod, hogy te mit reagálnál olyan helyzetekben, amikbe nem kerülsz a saját gyereked által:)
Az én kislányom pl nagyon önálló akar lenni már most, és nagyon tudja, hogy mit akar, és ezt el is akarja érni bármiáron!
Elveszem 61-szer.
Az a helyzet, gyermekem könnyen kezelhető. 5-ször kell legfeljebb elmondjam. Az is ritka. megmagyarázom, miért nem jó valami.
Akkor agyvérzést kapsz:DDD
És ha már 60x megy vissza a tiltott helyre akkor mit csinálsz??
Nem olvastam vissza.
Én nem ütök a kezére, mert elveszem onnan, ahol nem kéne lennie.
És mert az iskolában más gyerekét sem üthetem,nem is akarom, mondjuk, akkor az enyémet miért üssem.
AZ angolban is úgy van...Sebaj.
Már megint csupa naggyal írtam az "én"-t. Ez nem azért van mert úgy gondolom, hogy azt nagybetűvel kell írnom mert nemtudomén mi vagyok, csak elfelejtettem elengedni a shiftet:)
Így van. ÉN se csapkodom pirosra a gyerekem kezét! De néha igenis elfogy a türelmem, és az vesse rám az első követ, aki soha rá nem kiíbált a gyerekére, meg semmi, és mindig türelemmel viselte az összes hisztijét, és dilijét!
Egyetértek,itt nem arról van szó,hogy mi élvezetből "ütünk",de sokszor már nincs semmi eszköz a kezünkben:(
De biztos lehet, de mi anyukák is emberből vagyunk, és néha már nincs más érv , amivel meg tudnám győzni a gyerkemet, hogy ne nyúljon bele a rohadt konnektorba!
De lehet.Épp erről beszélgetünk,hogy ki hogyan...
Miért kell a kezére csapni a gyereknek? Anélkül nem lehet??? Nem értem én...
Hanna mostanában fetreng,hiszti nélkül.De úgy kell fölrángatni,mert egyedül nem hajlandó semmi pénzért fölkelni,és nem is igen hagyja magát..Hát,szoktak nézni,amikor hagyom:O
Hűha,gratula a mamának!!!
További ajánlott fórumok: