Mit szólsz ahhoz, hogy a kormány szigorítani akarja az abortuszt? (beszélgetés)
szó sem volt arról (tudomásom szerint), hogy a beteg magzatot, illetve a bűncselekményből származó terhességet ne lehessen megszakíttatni!
és egyébként is, szerintem nem lesz szigorítás, csak szeretné pár nagy okos.
Igen, és nekem kevesebb lett 1 ezressel.
Ez azért van, mert annyit nem keresetem már múlt évben sem, hogy a magasabb adósávba átkerüljek, igy idén az én adóm csökkent 1% al, de emelték a nyugdijjárulékot. A gyerekem már felnőtt, igy nekem nem jár gyerek kedvezmény. Lehet, hogy a kollégádnak van gyereke. 40 ezerrel? Ez érdekes. Hány gyereke van? Biztos ez magyarázza.
Ez nem igaz!
Nekem 1000 Ft-al kevesebb lett a nettó fizetésem.
Elfeledkeztek a gyermekhalandóságról.
A népességszabályozást inkább a természet végezte, még 60-70 évvel ezelött is. Hat-nyolc megszületett gyerek közül, jó volt, ha kettő megérte a felnőttkort.
Én még mindig tartom a tegnapi véleményem miszerint nem a szigorítás a megoldás a problémára hanem a rendszeres felvilágosítás.
Azzal hogy beszabályozzák az abortuszt attól még nem lehet a semmire felnevelni egy gyereket. Ha lenne munkahely, biztos jövedelem sokkal többen vállalnának gyereket,nem lenne probléma M.o népesség csökkenése és nem kényszerülnének annyian abortuszra.
Az mellett pedig ott van a felelőtlen aki nem védekezett és úgy esett teherbe, nem hiszem hogy neki kéne gyereket szülni.Főleg ha még kiskorú, iskolázatlan.
Van aki védekezett és úgy esett teherbe, ő megtette azt amit elszeretett volna kerülni, ő miért szülje meg? Hisz ha védekezik épp ezt szeretné elkerülni.
Ott van még a "pakliban" hogy betegen születik a gyerek, az szerintem senkivel szemben sem fair hogy így szülessen, függetlenül a hölgy hibájából kifolyólag vagy a genetika miatt. Főleg egy teljesen szellemileg leépült vagy testileg teljesen korlátozott gyermek, aki világéletében mindig másokra lesz utalva mert még a fenekét sem tudja egyedül kitörölni.
Ne feledjük még a megerőszakoltakat sem. Vagy azokat akiknek az egészsége ill. az élete függ az abortusztól.
Másrészt ne egy politkus, és főleg ne egy férfi akarja meg mondani egy nőnek mit tehet vagy tegyen a testével.
A nő aki nem kívánja a magzatot az tenni is fog ellene, így vagy úgy.
Azok akik pedig apellálnak az abortusz ellen és díjazzák az örökbefogadást, valami szinten megértem hisz egy életről van szó. Ám sokan elfelejtik hány gyermek sinylődik otthonokban hányan vannak akiket soha életükben nem fogadnak örökbe. Kevés az aki szerető gondoskodó családba kerül be, és föleg a csecsemők vannak előnyben. Nagyon sokan vannak akik viszont családról családra járnak csak a pénz miatt, nevelőintézetből nevelőintézetbe vándorolnak, roszabbik esetben kiskorúak börtönéből ki-be. Kevés az aki kitud törni ebből és rendes normális felnőtt lesz belöle. Egy elhagyott, lemondott gyermek mindig lelkisérült.
ajajj... el sem olvasom inkább a többi hozzászólást, csak az első oldalt. Valóban minden nőnek saját magának kell eldöntenie, mikor akar szülni, és mindenki rendelkezzen a saját testével. Úgyhogy, ha valaki olyan okos, hogy el akarja dönteni, mikor akar gyereket, akkor VÉDEKEZZEN!!!De egy magzat, az már egy másik test, akkor már nem csak egy emberről van szó.
A másik meg, hogy túl sokan mennek felelőtlenül abortuszra, csak poént csinálnak belőle, ezt kellene visszaszorítani.
Birkabelet...
Én inkább nem szexelnék az biztos. :)
Mindenesetre nem valószínű, hogy a problémát egy abortusztörvény szigorítással meg lehet oldani...
Nem akartam ebből ilyen nagy kérdést csinálni. A legelső alkalommal üres poénból írtam az "ötletet" :)
De szerintem akkoriban nem csak a szexről nem beszéltek, hanem az abortuszokról sem... nem hiszem, hogy akkoriban a fogamzásgátlás (bármilyen eszközzel) túl felkapott dolog lett volna.
az nagyon érdekes....
a vizeletből ki kell tudni mutatni a megtermékenyítést követő kb. 10. naptól.
még otthon is, nemhogy laborban....
az testvérek között is 4 hetes terhesség.
Attól sem, hogy nálatok meg úgy volt!
Akármilyen hihetetlen, egy férfinak kell a szex! És kiköveteli a jussát! Mi lett volna, ha a nő szül két gyereket, de nem akarnak többet, és ezért onnantól azt mondja, hogy no szex?
nem sértődök meg, és nem minden tini csapja be a szüleit, én se csaptam be az enyéimet annak idején.
remélem, hogy nem fog.
További ajánlott fórumok:
- Ne az abortuszt válaszd...
- Megbántam az abortuszt! Merjek szülni még 41 évesen?
- Hogy 'éltétek' túl az abortuszt?
- Nem akarok abortuszt, de
- Magán nőgyógyász kb. mennyiért vállal abortuszt, mindennel együtt?
- Ma tudtam meg, hogy állapotos vagyok ez már biztos, mindenki az abortuszt emlegeti körülöttem, mit tegyek?