Antibiotikum miatt lehet hasmenés? (tudásbázis)
Kisbabákkal nincs tapasztalatom, de az antibiotkum mellé gondolom nekik is kell probiotikum.Orvos megmondja, hogy melyik.
Novák Hunor gyerekorvos írt a neten egy cikket arról, melyik probiotikum az, ami igazán hatásos. No, nem az agyonreklámozottak...
Nyáron a párom kapott gégegyulladásra antibiotikumot, precízen szedet mellé a probiotikumot (mindig egy órával az antibiotikum után vette be, ahogy elő volt írva), mégis hasmenése lett az egy hetes kúra utolsó napján. Na, ekkor művelődtem ki antibiotikumból...
Még nem találkoztam olyan probiotikummal, ami vényköteles lett volna, ettől persze még lehet ..
De hogy ne is ejtsék szóba, ne is javasolják, erre tényleg én se tudok mit mondani.
Hanyagság, nemtörődömség?
Sajnos nem lep meg. :/
Mindenképp beszélni kell dokival.
Az én lányom a Curam-ot nem bírja. Első adagtól a lelkét is kifosta.
Mást kap helyette ami nem okoz hasmenést.
Minden antibiotikum mellé és után probiotikum kell, van 10 hónapos babának való is.
De mindenképpen beszélj orvossal.
További ajánlott fórumok:
- Mit lehet tenni az antibiotikumkezelés során jelentkező hasmenés esetén?
- E. coli baktériumot találtak a vizeletemben. Antibiotikumtól félek, dokival csak holnap tudok beszélni. Mit lehet ilyenkor tenni?
- A másfél éves kislányom candidát kapott az antibiotikumtól, hasmenése van, nem akar enni semmit. Mi a teendő?
- Klindamicin antibiotikum okozhat hasmenést?
- Klindamicin antibiotikum kúra után, hónapokig tartó hasmenés
- Zmax antibiotikum után fél órával hasmenésem volt. Felszívódott?