Annyira elegem van, az anyósomból és az apósomból!!!!! (beszélgetős fórum)
Sokszor az anyós-meny vitának/ellenszenvnek a féltékenység az alapja.
Mindkét részről!!!
Talán nem is tudnak róla.
Nekem 2 anyósom volt, az egyik imádott, én is őt, a másik utált, én is őt.
Menyem is volt kettő. Az első imádott, én is őt, a második utált, én inkább sajnáltam őt ezért.
Akkor most döntsétek el, hogy jó meny voltam e?
Vagy azt, hogy rossz anyós vagyok e?
Erre nincs recept, de hacsak nem haltok meg időnap előtt, Ti is lesztek anyósok és majd okulva a történtekből, megmutathatjátok a világnak, hogy milyen az ideális anyós!:)
Hát ha megteheti...??sajnos én nem tehettem meg .42 évet kellett dolgoznom megszakítás nélkül
mindössze 2 munkahelyem volt.
Szeretnék az ilyenektől tanácsot kapni,hogy milyen módon lehet ugy megélni,hogy nem dolgozik az ember...? És ezért a 42 ledolgozott évért óriási nyugdíjat kapok./ne mond el senkinek:62.955 Ft-ot./
Egyetértek.
Noricica, a meghatározott időpontokat nálunk én máshogy értettem.Pl.Volt,hogy apósomék telefonáltak,hogy mennének valahova,a férjem vigye őket kocsival,az,hogy dolgozik nem érdekelte őket,apósom közölte,oldja meg,vegyen ki szabadságot.(Megjegyzem van autójuk.)
Vagy volt olyan,hogy tudták,a szüleim jönnek engem köszönteni,erre előtte 1 nappal felhívtak,hogy após névnapját előre hozták (3 hét van kettőnk névnapja közt),és akkor lesz,amikor én akartam az enyémet tartani.Végül a férjem elment,én meg ünnepeltem itthon a szüleimmel.
Az más,ha az ember megy valakihez,tényleg illik előtte szólni,telefonálni,még akkor is,ha nyugdíjasok.
Respektalni kell a fiatalokat . Nincs semi mas elfoglalasuk a szulöknek csak az hogy a kilincset csiszoljak a fiataloknal ?En mar lassan 60 fele megyek de annyi minden van , byciklizni, inlinon korcsolyazni stb. Sokat jarunk el a paromal mindenfele egyszeruen van egy bizonyos elet nivonk .Lagalab ketszer havonta megyunk egy szebb vacsorara valahova ki igy az ember vegig probal mindenfele vilag konyhakat.
Gyerekeimhez illetve unokaimhoz akkor megyek mikor hivnak , soha nem tolakszom es soha nem jövök "tanacsokal " ha ök nem kerdeznek.
Sok szebb es egeszesegeseb igy a viszony egymashoz.
Sajnos a szülők nevelése nem olyan egyszerű, mint a kutyáké, macskáké, vagy a csótányoké. Tizenöt-húsz évig is eltarthat, amíg őseinkkel megértetjük, hogy nem ők nevelnek minket, hanem mi őket.
Nógrádi Gábor
Szép Toled ez a pozitív hozzáállás!
Szégyelheti magát a mama a viselkedéséért :-(
Gondolom,ha így kibuktál nem ez a két eset történt,hogy nem vállalja a gyereket,illetve ez a pénz.
Te próbáltál már valamit,hogy jobb legyen a viszony?
Csak a saját példámból indulok ki.Kezdettől volt olyan,hogy anyósom felhívott,mit főzök,jó lesz-e a fiának vagy sem.Sajnos a férjem mindenről beszámolt neki,még a szexuális életünkről is.Szülés előtt ebben a témában is kioktatott,hogyan kell házaséletet élni majd szülés után.Beszólt a terhességem alatt,hogy reméli,nem lány lesz,annak nem örülne.S még hasonló piszkálódások.De voltak olyan találkozások is,hogy nem bántott.Sosem szóltam vissza,ha nagyon fájt,egyedül kisírtam magam.Sőt kedves voltam,sütöttem nemegyszer süteményt,ha tudtam,férjem megy segíteni hozzájuk,mindig küldtem vele.Ha náluk voltunk,mentem a konyhába,hogy segítsek.Eltelt néhány év,és feladtam.Főleg mióta megszületett a kisfiam,és nem érdekli,pedig hívtam már nem egyszer,hogy jöjjön el bármikor.Neki nincs ideje.Mi is csak meghatározott időpontokban mehetünk (nyugdíjasok,ráérnek).A kötelező ünnepeken részt veszek,illetve ebéddel várom őket,de ennyi.A férjem sosem tiltom,a szülei,menjen amikor akar.
Talán ki kellett volna nyitnom a számat,nem tudom.
Szóval próbálj meg kedves,figyelmes lenni,esetleg megbeszélni,a párod is sokat segíthet.Az enyém úgy reagálta le,hogy én vagyok érzékeny,úgyhogy már nem panaszkodom.
Hát!
Néha ez is kell.
:DDDDDDDD
Velős és tömör válasz :D
És mennyire igaza van.... Az enyémeknek is több van, mint egy játékboltban, mégis játékot vesz nekik mindenki. Aztán meg jön a sirám, hogy nincs erre, meg arra pénz...
Az indiótára én is no comment írok neked.
Na most olvastam igazan vegig!
Ne haragudj kedves forumindito,de eleg gyerekesen csinalod ezt az egeszet. Miert nem lehet felnott modjara beszelni? Es miert kell ezen kiborulni es sirni,mert velemenyt alkotott?
Akarhogy is nezzuk,a fiarol is szo van. Es persze h el fogja mondani a velemenyet,keretlenul is,ha az o penzerol van szo!