Angelina álma recept
70 perc
Az Angelina álma hozzávalói:
A tésztához
2 evőkanál méz
2 evőkanál kakaópor
2 db tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
20 dkg porcukor
5 dkg Rama
40 dkg liszt
A krémhez
1 l tej
3 csomag puncs pudingpor
25 dkg porcukor
25 dkg puha Rama
A tetejére
10 dkg étbevonó massza
2 evőkanál étolaj
Az Angelina álma elkészítési módja:
A tésztához valókat a liszt kivételével egy tálba összemérjük és kézi habverővel gőz felett simára keverjük. A 40 dkg lisztet is hozzáadjuk és tésztát gyúrunk belőle. Ha kicsit ragad, szórjunk alá lisztet. A tésztát 10 percig pihentetjük, majd 4 nagyon vékony lapot nyújtunk belőle, amiket a tepsi hátára fektetve sütünk meg. Előmelegített sütőben 220°C-on 8-10 perc alatt megsütjük. Még forrón, egy vékony késsel elválasztjuk a megsült tésztát a tepsi hátától. A krémhez megfőzzük a pudingot a tejjel, majd kihűtjük. A Ramát habosra keverjük a porcukorral, majd a kihűlt pudingot is hozzáadjuk és ezzel megtöltjük a lapokat. Hűtőbe tesszük éjszakára. A tetejére gőz felett felmelegítjük a masszát és az olajat, majd a sütire simítjuk. Miután megkötött a bevonat, forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: beziske, 2011. okt. 21. 11:25
Az angelina álma elkészítési módja és hozzávalói.