Amennyiben butort rendelek és vettek fel rá előleget, azt én visszakapom, ha egy hét mulva meggondoltam magam? (tudásbázis)
Legalább engedett egy kicsit. És lehet, hogy tényleg igazat mondott :) Sok török bútor van a piacon, ami nagyon olcsó, ellenben 1-2 év alatt esik szét...
Örülj :) van szép bútorod :)Legközelebb meg ha bútor kell olcsón, szóljál :D német bútorokat tudok töredékáron :D
Ha a szerződést teljesítik, a foglalót a termékértékesítés, a szolgáltatás ellenértékébe be kell számítani, mint az előleget.
Ha a szerződés olyan okból szűnik meg, amelyért egyik fél sem felelős, vagy mindkét fél felelős, a foglaló visszajár.
Na megkerestem a könyvben az idevágó részt.
elhajt a fenébe :D nem vicc. erre van az előleg a kereskedőnek. ha közben valaki elvitte volna, de Te lefoglaltad. Ergo tuti nem fogja visszaadni :)
Sajna ez van :( körül kell nézni nagyon...
Ez nem ilyen egyszerű...
Van papír? Azon mi van feltűntetve?
Mert ugye ilyen esetben valószínűleg az a lényege, hogy a cég akkor rendeli meg, ha az ügyfél igényt tart rá. Mert az adott terméket egyébként nem rendelnék meg, mert a pénzük benne állna, azt tárolni kell, nem eltartható (persze bútor esetében legfeljebb kimenne a divatból).
Ha van papír, annak a szövege irányadó. Ha nincs, akkor a kölcsönös bizalom; vagyis a cég megbízik az ügyfél előre megfizetett pénzzel alátámasztott szavában; ill. az ügyfél megbízik a cégben, hogy leszállítja neki az árut, amit ő át is fog venni.
Ez üzletileg, jogilag "szó elszáll", de egyébként működő, létező dolog.
Jogilag: előleg visszajár
Foglaló: nem jár vissza ha te gondolod meg magad, ha viszont az eladó nem tudja neked biztosítani a megvenni kivánt tárgyat akkor a dupláját fizeti neked vissza.
A lényeg, hogy mi van írva: előleg vagy foglaló
További ajánlott fórumok:
- Mi lehet az oka, hogy meggondolta magát?
- Mit tennél, ha elmulasztottad volna az igaz szerelmet, de most visszakaphatnád?
- Van értelme reménykedni benne, h a párom aki elhagyott 3, 5 év után amint terhes lettem meggondolja magát és visszajön hozzánk?
- Milyen hátrány ér a munkaügyi központban, amennyiben nem közös megegyezéssel szűnik meg a munkaviszonyom, hanem én mondok fel?
- 45 felett fagyibabák visszakapása vagy elveszítése?
- Van esély helyrehozni egy meggondolatlan szakítást?