Almát, körtét télire hogyan tehetek el? (beszélgetős fórum)
Köszi!
Most készítettem 25 üveggel lett de szalicillal mert nem volt nátriumom!
Körtebefőtt recept
Hozzávalók:
3 kg kemény körte,
30 dkg cukor,
2 citrom leve,
üvegenként 1 rúd fahéj,
üvegenként 5 szem szegfűszeg.
Elkészítés:
A cukorból és egy liter vízből szirupot készítünk. A körtét megmossuk, meghámozzuk, feldaraboljuk. Beletesszük egy lábosba, ráöntjük a citromlevet, majd felöntjük a sziruppal és kb. 5 percig főzzük. A körtéket ezután lecsepegtetjük, üvegekbe tesszük a fűszerekkel együtt, közben a szirupot újra felforraljuk, és ráöntjük a körtékre. Az üvegeket lezárjuk, és takaréklángon kidunsztoljuk.
Ha a Google-be beírsz kérdéseket,sok dologra választ kaphatsz.
Befőttnek, hogy készítsem?
Milyen tartósítóval?
Egyszer régen nagyon régen, mikor terhes lettem és megkívántam a paradicsomot, tudod akkor még nem volt ilyen, hogy télen is tele lettek volna a boltok ilyen- olyan gyümölcsökkel, szóval vettem fagyasztott paradicsomot.
Megvártam, hogy kiengedjen, de nem volt neki semmi íze.
Azóta nem kívánom a paradicsomot sem fagyasztva!
Körtét és almát, egyesével papírral elkülönítve.
Ne érjenek egymáshoz ha valamelyik romlásnak indulna.
Ivólét télére?
hogyan?
Én az almából lekvárt főztem, illetve lereszeltem,és eltettem üvegbe süteményhez,sőt reszelve fagyasztottam is le.
Körtéből befőttet vagy ivólét készítenék.
További ajánlott fórumok:
- Férjem 5 napja kómában! Mit tehetek, hogyan segitsek neki visszajönni?
- Mit tehetek, ha már az elején "elrontottam"? Férfi-nő barátság
- Hol tehetek panaszt a szomszéd kutyája ellen, átmászik a kerítésünkön, és sok kárt tesz a kertben és itt zabál állandóan.
- Ha nagyobb mennyiségű almát veszek télire, hogyan tároljam, hogy ne romoljon meg?
- Fogkövet távolítottak el a fogamról, és most fájdalmat érzek, mit tehetek?
- Ki hogyan csinálja a nyers sárgarépa salátát, és hogyan teszi el a reszelt almát sütihez, télire?