Almaszósz télire recept
Az Almaszósz télire hozzávalói:alma
cukor
gyömbér
citrom
fahéj vagy mézeskalács fűszerkeverék
Az Almaszósz télire elkészítési módja:
1 kg almához az édességétől függően 50 vagy 30 dkg cukrot számítunk. A magházat kivágjuk, a meghámozott, darabolt almát kis vízzel megfőzzük, botmixerrel vagy aprítógéppel ledaráljuk. Visszatesszük a tűzhelyre, összekeverjük a cukorral, pár csepp citromlével, fahéjjal, kiskanálnyi reszelt gyömbérrel és még 10 percet forraljuk. Tiszta üvegekbe szedjük, tetejére csipet szalicilt teszünk és másnapig dunsztba rakjuk.
Kicsi, rosszabb almácska is menthető vele, csodálatos íze és illata van. Nagyon finom palacsintába, kevert sütibe.
Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei
A receptet beküldte: kispocok, jún. 6. 12:47
Az almaszósz télire elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.