Főoldal » Receptek » Befőttek, lekvárok receptjei » Almaszósz télire recept

Almaszósz télire recept

Az Almaszósz télire hozzávalói:
alma
cukor
gyömbér
citrom
fahéj vagy mézeskalács fűszerkeverék


Az Almaszósz télire elkészítési módja:
1 kg almához az édességétől függően 50 vagy 30 dkg cukrot számítunk. A magházat kivágjuk, a meghámozott, darabolt almát kis vízzel megfőzzük, botmixerrel vagy aprítógéppel ledaráljuk. Visszatesszük a tűzhelyre, összekeverjük a cukorral, pár csepp citromlével, fahéjjal, kiskanálnyi reszelt gyömbérrel és még 10 percet forraljuk. Tiszta üvegekbe szedjük, tetejére csipet szalicilt teszünk és másnapig dunsztba rakjuk.

Kicsi, rosszabb almácska is menthető vele, csodálatos íze és illata van. Nagyon finom palacsintába, kevert sütibe.


Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei


Az almaszósz télire elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook