Almás recepteket kérnék! (beszélgetés)
Mákos-almás
2 egész tojást habosra verünk egy bögre cukorral, majd apránként hozzáadunk 3/4 bögre olajat, 1 bögre tejet, 2 bögre lisztet, 1 cs. vaníliás cukrot, 1 sütőport, egy bögre darált mákot, s 2 savanyú hámozott és reszelt almát.
180 fokos sütőben 15-20 percig sütni /tűpróba kell!/ Tetejét porcukorral hintjük.
Diétás almás, krémes, habos süti
Hozzávalók:
Tésztához:
6 tojás
6 evőkanál zabpehelyliszt
6 evőkanál szőlőcukor /vagy más édesítő/
1/2 sütőpor
2-3 evőkanál víz
Töltelékhez:
1 kg alma
édesítő ízlés szerint
5 dkg margarin
fahéj
Krémhez:
1 liter tej
3 csomag vaníliás pudingpor
édesítő ízlés szerint
15 dkg margarin /alacsony zsírtartalmú/
Tetejére:
2 csomag tejszínhabpor
3 dl tej
1 habfixáló
Elkészítés: A tészta hozzávalóiból piskótát sütök,amit a tepsiben hagyok kihűlni.
Az almát meghámozom,magházát eltávolítom,vékonyra szeletelem. 5 dkg margarinon megpárolom,fahéjjal,édesítővel ízesítem. Hagyom kihűlni.
A tejből,édesítőből és pudingból krémet főzök,kihűtöm,majd belekeverek 15 dkg margarint.
A tejszínporból az előírás szerint habot verek,hozzákeverem a fixálót is.
A kihűlt piskótára kenem az almát,arra kerül a vaníliakrém,majd a tejszínhab.
Hűtőben lehűtöm tálalás előtt.
Tanácsok: 30x35 cm.es tepsiben sütöttem.
Nagyon finom és kiadós.
Természetesen elkészíthető "normál" változatban is,csak akkor cukrot és sima lisztet kell használni.
Ezt a receptet kaptam, már nem tudom kitől, de imádjuk - kicsi gyerek mellett is könnyen, gyorsan kész, és még segíteni is tud elkészíteni.
Almás muffin
26 dkg liszt
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 tojás
1 dl olaj
17 dkg cukor
1 dl tejszín
0,8 dl tejföl
2 db közepes méretű alma /pucolva, reszelve, jól kinyomkodva/
1 cs vaníliás cukor
6-7 gr sütőpor /kb fél csomag, attól függ, mekkorát veszel/
1 kávéskanál fahéj
1 kávéskanál citromlé vagy reszelt citromhéj
A szokásos eljárás: nedveseket+cukrot habverővel összedolgozni, szárazakat kanállal összekeverni, majd az egészet óvatosan összekeverni.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb 20 perc alatt kész - ahogy szép barna lesz a teteje.
Almás krémes ... nagyon finom. ;)
HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
20 dkg porcukor
20 dkg finomliszt
1 zacskó sütőpor
5 db tojás
1 csipetnyi só
2 evőkanál kakaópor
1 dl étolaj
1 dl víz
1 kg alma
1 kiskanál őrölt fahéj
2 zacskó vaníliás puding
20 dkg kristálycukor
20 dkg margarin
4 dl tej
2 evőkanál kakaópor
Elkészítés
A tojássárgákat a cukorral, olajjal, vízzel habodra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, majd a felvert tojásfehérjét A tepsit alufóliával kibéleljük, kivajazzuk. Beterítjük a vékony cikkekre szeletelt almákkal, fahéjjal meghintjük. Ráöntjük a tészta felét. A másik felébe beletesszük a kakaóport, azt is ráöntjük az almára, majd óvatosan összemárványozzuk. Közepesen meleg sütőben megsütjük. Közben a tejet megfőzzük a cukorral és a pudinggal, ha kihűlt, a margarinnal krémesre keverjük. A kihűlt tésztát kifordítjuk a tepsiből, az alufóliát eltávolítjuk. A krémet rákenjük az almás felére, a tetejét kakaóporral meghintjük.
Joghurtos almáslepény
Tészta: 4 tojás, 1cs. Sütőpor /továbbiakban a mérce kis joghurtos pohár/ 2cukor, 1 olaj, 1 joghurt, 2.5 liszt.
Töltelék: 1-1.5 kg reszelt alma, 15dk cukor, fahéj /mazsola, citromlé, reszelt citrom-héj/ darált dió /vagy morzsa/ a töltelék alá.
A tészta hozzávalóit alaposan kikeverjük, 2 részre osztjuk /lágy masszát kapunk/.
Egyik felét 1 kikent, lisztezett közepes méretű tepsibe öntjük, dió, alma, tészta másik fele.
Előmelegített sütőben 180C-on /légkeverés 160C/ sütjük.
Meggyel is lehet, akkor a massza tetejére kerül a meggy, rá durvára vágott dió.
Nézd csak mit találtam!
Hússal töltött alma
Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg (4 nagyobb) alma
30 dkg szárnyashús
10 dkg színes paprika
1 szál póréhagyma
3 dkg vaj
1 csipet kurkuma
2 dl tejszín
1 evőkanál kapribogyó
2 dkg pörkölt dióbél
Elkészítés:
A sütőt 160 fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. Az almákat megmossuk, tetejüket levágjuk, és a belsejüket kanállal kikaparjuk. Az ehető szép részeket összevágjuk, és félre tesszük. Az almákat tepsibe tesszük, és a sütőben 5 percig sütjük. A húst megmossuk, csíkokra vágjuk. A paprikát megmossuk, kimagozzuk, szintén csíkokra vágjuk. A pórét megtisztítjuk, fél karikákra vágjuk.
Felforrósítjuk a vajat, lepirítjuk benne a húst, rátesszük a paprikát, a pórét, és összepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a kurkumát is. Ráöntjük a tejszínt, beletesszük a kapribogyót és a dióbelet, valamint a félretett almadarabokat, és 1-2 percen át forraljuk. A ragut betöltjük az almába, ha maradna belőle, köré tesszük, és a sütőben még 15- 20 percig sütjük. Ha elkészült, tálaljuk.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 40 perc múlva
1 adag: 358 kcal
Én a töltött sült almát úgy csinálom, hogy pikáns lekvárt (ribizli, málna, áfonya) összekeverem egy adad mazsolával, amit néha rumba is áztatok egy kicsit, valamint örölt fahéjjal. Lehet gazdagítani szeletelt mandulával is. Vanília szósszal vagy fagylalttal nagyon finom.
Szoktam szeletelt disznóval is párosítani, ezt Angliában tanultam. Sózott, borsozott, csípős mustárral bőségesen bekent szeleteket kiolajozott tepsibe fektetem. A megfelezek és magháztól megszabadítok néhány almát és a hús mellé teszem a sütőbe és öntök a tepsibe egy kis almalevet. Az almát köretként adom a húshoz.
Nekifutok mégegyszer!
Így még nem csináltam. Én a tésztába szoktam belekeverni a lereszelt almát.
Alá és nem bele? Mindenhol azt olvastam, hogy bele kell rakni.
Én nagyon szeretem az almaszószt bundáskenyérrel. Fura, de ez azon ritka kaják közé tartozik, amit az egész család szeret.
További ajánlott fórumok:
- Milyen finomságot szoktatok készíteni ha vendéget vártok? Igazán finom receptek ide jöjjetek! Gyors, praktikus, és igazán finom recepteket..
- Segítsetek! Vasárnapi vendégeim részére egyszerű recepteket keresek!
- Tud valaki fekete színű étel recepteket? Nagyon fontos a szín!
- Hozzatok szilveszteri recepteket!
- Cigánymeggyet szeretnék eltenni télire, ötleteket és bevált recepteket várok hogyan!
- Zepter edényeket vásároltam, tud valaki jól bevált recepteket?