Almás köles mikróban recept
Az Almás köles mikróban hozzávalói:1 cs.félkész köles
1 nagyobb alma
2,5 dl tej
2 db tojás
kevés folyékony édesítőszer(Ízlés szerint)
2 cs.vaníliás cukor
3 evőkanál almalekvár
fahéj
Az Almás köles mikróban elkészítési módja:
Az almát meghámozom és vékony szeletekre vágom.Egy mikrózható edénybe teszem a kölest és az alma felét.1 dl tejjel leöntöm és mikróban kb 7 percig a legmagasabb hőfokon főzöm.Közben a tojások sárgáját a 2 cs. vaníliás cukorral habosra keverem.Hozzáöntök 1 dl tejet és az almás kölesbe belekeverem.Újra 7 perc a mikróban. A fehérjét kemény habbá verem.Az alma másik felét belekeverjük a kölesbe és lazán hozzáadjuk a keményre vert tojáshabot.Végül újra 7 perc a mikróban.Ha lejárt az idő 10 percig még pihentetjük a mikróban. Közben az almalekvárt kikeverjük a fél dcl tejjel. Tálaláskor fagylaltoskanál segítségével gombócokat teszünk a tányérra ,leöntjük az almalekvárral,a tetejét megszórjuk őrölt fahéjjal.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2014. okt. 16. 22:58
Az almás köles mikróban elkészítési módja és hozzávalói.