Almás kókuszcsókós süteméy recept
Az Almás kókuszcsókós süteméy hozzávalói:800 g alma
3 evőkanál citromlé
2 evőkanál + 100 g + 175 g cukor
5 tojás
125 g puha vaj
1 cs vaníliás cukor
csipet só
175 g liszt
2 kávéskanál sütőpor
2 evőkanál rum
100 g + 1 evőkanál kókuszreszelék
Az Almás kókuszcsókós süteméy elkészítési módja:
Az almákat meghámozzuk, negyedeljük, kivágjuk a magházukat és durva kockákra vágjuk. Az almakockákat összekeverjük a citromlével és 2 ek cukorral. A vajat, 100 g cukorral, a vaníliás cukorral és csipet sóval krémesre keverjük. Egyenként hozzáadunk 2 tojást és 3 tojássárgáját és a rumot. A lisztet elkeverjük a sütőporral és apránként hozzákeverjük a krémhez. A masszát egy kivajazott, lisztezett tepsibe (26 cm átmérőjű tortaformába / simítjuk. Az almát elosztjuk a masszán, egy kicsit bele is nyomkodjuk. 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, kb. 30 percig sütjük. 3 tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, apránként hozzáverünk 175 g cukrot. Belekavarunk 100 g kókuszreszeléket. A habcsókmasszát a sütire kenjük, megszórjuk 1 evőkanál kókuszreszelékkel. És további 10 percet sütjük.
Hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: access, 2010. nov. 15. 08:47
Az almás kókuszcsókós süteméy elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.