Almás golyók recept

15 dkg cukor
35 dkg liszt
2 tojás
15 dkg margarin
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
2 evőkanál tejföl
5 dkg darált dió
lekvár
aszalt alma
Az Almás golyók elkészítési módja:
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a sütőport. Hozzámorzsoljuk még a margarint, valamint belekeverjük a tojásokat és a tejfölt is. Jól gyúrható tésztát készítünk belőle, majd kinyújtjuk, és 5x5 cm-es négyzetekre daraboljuk. Az aszalt almát leforrázzuk, majd 1-1 kis darabot teszünk minden kis tésztára. Golyókat készítünk belőle, amiket kikent tepsibe tesszük, majd előmelegített sütőben kisütünk. A golyókat hagyjuk kihűlni. A lekvárt összeforraljuk kevés vízzel, majd ebben, utána a dióban megforgatjuk őket.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. aug. 9. 08:29
Az almás golyók elkészítési módja és hozzávalói.