Almás-diós kevert süti csokimázzal recept
Az Almás-diós kevert süti csokimázzal hozzávalói:1 db tojás
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
30 dkg alma
1 csomag sütőpor
15 dkg liszt
1 tk őrölt kávé (elhagyható)
10 dkg darált dió
A csokimázhoz:
3 dkg vaj
10 dkg csokoládé
Az Almás-diós kevert süti csokimázzal elkészítési módja:
A tojást kikeverjük a cukrokkal és a lereszelt almával. A sütőport összekeverjük a liszttel, a kávéval és dióval, majd az almás masszához adjuk, és fakanállal összeforgatjuk. Sütőpapírral kibélelünk egy 20×30 cm-es tepsit, és belesimítjuk a tésztát. 200 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. A sütés vége felé letakarjuk alufóliával, a végén tűpróbával ellenőrizzük. A vajat a csokoládéval felolvasztjuk a mikróban, simára keverjük, és bevonjuk vele a kihűlt süteményt. Dermedés után kockákra vágva kínáljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: turkkati, 2017. aug. 16. 08:31
Az almás-diós kevert süti csokimázzal elkészítési módja és hozzávalói.