Allergiás gyermekek anyukái: oviban hogy oldjátok meg az étkezést? (beszélgetés)
nem hívod fel Sodexoékat? sztem nem válaszolnak emailen. mikor én hívtam, egyből felvették...
olyan kíváncsi lennék mit mondanak!:)
Akkor az önkormányzat Közbeszerzési pályázatán a Sodexo nyert.Így az iskolákba ovodákba ha jól értelmezem a Sodexo szállít, eddig rendben is van, viszont nem értem hogy vállalhatják fel a Táplálék Allergiás betegek étkeztetését amennyiben idézem"A közbeszerzési eljárás dokumentációjának, feltételrendszerének része lesz az egyes táplálék allergiák kezelése, a majdani szolgáltató ez irányú
feladatellátása/szolgáltatása is."
Jövőidőben írnak, tehát jelenleg nem megoldott még!!!
nem!
ez az önkormányzat levele, nem a sodexoé!
Szóval magyarra fordítva a SODEXO csak olyan intézményeknek szálít akik a közbeszerzésben szerepelnek( iskolák, ovodág)
A közbeszerzési eljárás dokumentációjának, feltételrendszerének része lesz az egyes táplálék allergiák kezelése, a majdani szolgáltató ez irányú
feladatellátása/szolgáltatása is.
Tehát még nincs a Táplálék Allergiások részére dokumentációjuk,szerintem dietetikusuk sem.
Ennek hiányában nem vállalhatják fel a Táplálék Allergiás emberek étkeztetését!
Így aki Táplálék Allergiás egyénileg bírálja felül hogy így be meri e vállalni az általuk készített ételsort.
Szerintem nincs is ügyfélszolgálatuk csak papíron. Vagy el vannak havazva?
Nekem válaszolt az ÖK (Nesze semmi fogd meg jól)
Levél ment: Értesüléseink szerint önök vállalják a külömbféle táplálék allergiában szenvedő betegek ellátását.
Ezúton szeretnénk önökről többet tudni,honlapunk. www.liszterzekenyseg.in részére.
Honlapunkat Táplálék Allergiás betegek látogatják.
Információkkal ezen betegeket szeretnénk kiszolgálni.
Eddig a Spéko (egyenlőre nem szállít)
Illetve a Junior azon étkeztetők melyek megtalálható honlapunkon.
Ehhez csupán egy bemutatkozó levelet kérnénk és a Táplálék Allergiás főzésről a hivatalos akreditációt.
Várom mielőbbi jelentkezésüket.
Köszike!
Máris írok nekik, az már bűzlik ha válaszra sem méltatnak.(((((:
Itt van, kíváncsi vagyok mit mondanak
Cím: 1143 Budapest, Ilka u. 31.
E-mail: sodexo@sodexho.hu
Telefon: (+36-1) 801-0900
Nekem emailem nem válaszoltak..
Kérném a sodexo elérhetőségét, lenne pár kérdésem feléjük:1.Milyen alapanyagot /at használnak, honnan szerzik be, van e dietetikusuk,Milyen ételízesítőt, fűszereket,használnak, hol és hogyan tárólják azokat.
Ezekre a kérdésekre a Junior ki adta a szakvéleményt és persze a Spékó is,reméljük rövidesen újra elindítják a szállítást.
Sok buktatója van a Táplálék Allergia mentes főzésnek.
Az vajmi kevés hogy a szakács tud úgy főzni.
Hol sülnek a húsok külön vagy abban a frituban amiben előzőleg glutén tartalmú husi sült,külön vágódeszkát,konyhai eszközöket használnak?
Igen sajnos a Spéko egyenlőre nem szállít.
Sodexora rövidesen rá kérdezek.
Kérdésedre válaszoltam a honlapon.
Spéko honlapján:
"Értesítjük Önöket, hogy Budapestre történő kiszállításunkat 2011.03.28. naptól határozatlan időre felfüggesztjük.
Tisztelettel és barátsággal: Bereczkiné Varga Ágnes"
Jelenleg 2. Allergén mentes étel kiszállítoról tudunk melyek : a Junior,Spéko.
Akreditált engedéllyel rendelkeznek. Külön helységben, külön szakácsok készítik az allergén mentes menüt,kerülve a nyomokban is tartalmazhat allergiát kiküszöbölve.
Sodexo-ról nem tudunk semmit.
Engedély, és hogy készítik a Táplálék Allergiás ételsorokat.
Nem hinném hogy minden Allergiás mentes ebédet külön helyiségben főzik.
Kérdezz ré!!!!!!!!
Nos, az alábbi dolgot tudtam meg óvodai étkeztetés témakörében:
Nálunk a kerületben a Junior étkeztet, akinél egyféle allergiás menü van, tojás tej és gluténmentes egyben.
Más ebédszállító, a Sodexo meg tudja oldani, hogy egyénre szabott legyen az allergiás menü. Névre szólóan készítik az ebédet, külön erre van szakács. A Sodexo a mi kerületünkben működik, de mivel nincs szerződés, ezért tőlük nem rendelhetünk. Csak a 8. kerületi ovikba szállítanak.
Írtam az önkormányzatnak, kíváncsi leszek mit válaszolnak és mikor.
Igen tényleg megkérdeztem!
Lánykám Gabona allergiás és tej (cazein intoleranciás)
Immáron 4 éve foglalkozom a különböző Táplálék allergiákkal.
Tényleg megkérdezted? Titeket is érint a probléma, nálatok van allergiás?
Vajon lehet mást húst választani a csirkehús helyett? Az allergológus is azt mondta, és az interneten is utánaolvastam és szinte mindenhol megemlítik a keresztallergia lehetőségét. Ha én dietetikus lennék, nem engedném a tojásmentes menüben a csirkét..
köszi, hogy bemásoltad!
Mi megkérdeztük az illetékest.
Íme a válaszuk:
isztelt Guvicza Tiborné!
A United Food Express által forgalmazott speciális ételek tej-, tojás-, és gluténmentesek. Tojásérzékenység esetén a szárnyashús étrendből való kiiktatása csak indokolt esetben szükséges, nem általános érvényű megkötés. Tehát a keresztreakció egyéni elbírálás alá esik. Az étlapokra fel van tüntetve, hogy az adott ételek milyen húsból készülnek, hogy mindenki választását segítsük saját megítélése szerint.
Üdvözlettel:
Noób Mónika
Dietetikus
na hát ezt sem értem. valahogy ezt nem figyelik, pedig van saját dietetikusuk. Úgy hallottam, hogy a Sodexo vidéken (központjuk Budapest, de nem tudom, hogy itt főznek-e) megoldja az allergiásoknak egyéni igénytől függően az étkeztetést, írtam nekik majd írok mit válaszoltak :)
sziasztok!
Ezzel kapcsolatban azt tudom ajánlani hogy jelezzétek a Junior felé, hogy mi az észrevételetek.
Sajna a tej allergiás nem ehet Borjú és marhahúst,hála ez ritkán szerepel étlapjukon.