Álláskeresés diploma nélkül - siker 3 hét alatt! (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Álláskeresés diploma nélkül - siker 3 hét alatt!
Ebbe pl azt nem értem, az önéletrajzba nem szerepelt hogy anya, és hány éves gyermek.
Megjelent, ott nem kertelt, és mindjárt más volt a leányzó fekvése?!. " Megkapó személyiség " az én szótáramba jelent pár dolgot.
Pl ha beteg a kisgyerekem, van nagyszülő aki el tudja vállalni, nem esm ki a munkából.
Pl a munkakör olyan : a leendő megrendelőkkel Ő találkozik először.
Nem csak az, hogy csinos, manöken alkat.
naponta többszáz hírdetés van fenn...
Sziasztok!
Gratulálok, hogy ilyen hamar sikerült munkát találnod!
Azzal nem értek egyet, hogy nem kérdeznek rá a családra. Én eddig 6 interjún voltam, 4 helyen kérdeztek rá konkrétan a gyerekre!!!! Az egyik helyen megkérdezték, mondtam, hogy van, következő kérdés: nagyok már? Több kérdésük nem is volt.... "Majd hívjuk" -annyira hívtak, mint Téged!
Persze, lehet magyarázni, hogy több oka is lehet, de a többi jelentekző sokkal tovább volt bennt, több mindent kérdeztek tőlük. (Végzettségem teljesen megegyezett a munkakörrel).
fősulis én rég voltam:) 28évesen kezdtem el munka mellett és sosem fejeztem be..
mi 1szobás lakásban lakunk, kezdésnek volt 2szülö+2gyerek(mostmár csak 2en anyámmal), hát nem kívánom senkinek, h nincs egy luk ahova elvonulhat, ha egyedül akar lenni, h vitázni kell azon h halkitsák le a tvt mert aludna/tanulna, h 1 haverom/pasim sem tudtam áthívni magamhoz..érzem a mostani életemen ennek hiányát, a hatását amit még most 36évesen sem tudok levetkőzni, emiatt mennek tönkre kapcsolataim, mert tele vagyok frusztrációval, szóval ha kicsiként nem is, de tiniként nem árt az a külön szoba már..és ez nem luxus, hanem mindenkinek kell egy egészséges élettér ami maga rendez be, takarit, bármi.
Tudod minden olyan, hogy el kell kezdeni. A gyerekezésnek meg az a titka, hogy amellett is dolgozni kell akarni, mint annak előtte.
Fősulisként kevesen tudnának kapásból luxust biztosítani, meg vélhetően még nincs is itt az ideje.
Kisgyerekek nagyon jól megvannak külön szoba nélkül is. Velünk alakulnak, izgulnak, dolgoznak az anyagilag is jobb élet kialakításán, és ekközben helyrerázódnak magától az értékeik, a munka-tanulás viszonya.
Szerintem meg ettől kár megfosztani a gyerekeket azzal, hogy rögtön a készbe születnek.
Azért az alap dolgokkal nincs gáz. A többi meg majd jön az idővel, meg a munkával.
az nem baj ha nem tudsz diplomát adni nekik, anélkül is tökéletesen lehet boldogulni.
sőt, azt gondolom h többet ér egy jó okj tanfolyam, mint a szöszmötölés fősulin, főleg nappalin. én már megbántam h elkezdtem(eü okok miatt nem tudtam lediplomázni), olcsóbban megúsztam volna egy 2éves okjt.bár ezen kivül van még 4 szakmám.
az h 4.gyereket várod te dolgod, én inkább azon aggódnék, h az alapvető dolgokat nem tudom neki megadni, mint enni, ruházni, külön szoba..
vmi hasonló oka lehet annak, amiért én sosem akartam gyereket, mert ezeket az alapvető dolgokat én sem kaptam meg, és esélyt sem láttam arra h én bárkinek meg tudom adni, és még most sem látok, még arra sem h eccer önálló életet éljek.
Ezért szoktam én mindig mondani, amikor azzal riogatnak - most várom a 4. gyerekemet - hogy felelőtlen vagyok, mert nem tudom biztosan, hogy tudok majd diplomát adni a kezükbe, hogy sebaj, lesz majd egy jómódú, korrekt szobafestő, víz-gáz szerelő, a lányom meg egy három nyelvet beszélő fodrász a váci utcában. Mindezt úgy mondom, hogy sokdiplomás családból származunk mindketten, én is mindent megtettem, hogy meglegyen a diplomám. A férjem viszont hiába volt extra tehetség, képtelen volt elvégezni az egyetemet. (Ma már tudom a fiam miatt, hogy ő is autizmussal - Asperger szindrómával él, és azért kellett volna neki segítség. Csak ezt akkor még nem tudtuk.) Csakhogy az ő családjukban lehetetlen volt elfogadni, hogy valaki "csak" szakmunkás legyen. Így fél diplomával hánykolódott.
Akkor rázódott helyre, amikor összeházasodtunk, a gyerekeket el kellett tartani és rá tudtam venni, hogy jelentekezzen az autószerelő suliba. Egyébként mindig is akként dolgozott. Ott már az első héten kiemelték, ő tartotta a gyakorlatokat, és élvezte, hogy itt tanul is, és a két kezét is használhatja. A vizsgán a végén csak annyit mondtak mosolyogva, hogy "uram, a mestervizsgán majd találkozunk". No azóta férfi. Mint régen a katonaság után.
Azért a legtöbb hely itt is nem-bejelentős, vagy rabszolga hely. De azért ki lehet fogni egy-egy európai helyet.
Most egyébként nincs a szakmában, mert időközben mással foglalkozik, de az utolsó helyét nagyon szívfájdalommal hagyta ott, pedig 5-ször több fizetésért jött el..
De egyébként őt akkor is behívták állásinterjúkra, és fel is vették, amikor 1-2 évet kihagyott, mert mással foglalkozott..
Szerintem még mindig a legjobb azoknak, akik szakközépből mennek - nem feltétlenül ugyanolyan profilú - egyetemre, fősulira. Jó az az alapszakma, amit elő lehet venni a fiókból, nem beszélve a munka megtapasztalásáról..
Én azért mentem be anno személyesen, mert gyanakvó voltam. Be vagyok jelentve?
Meg sajna az egészségi állapotom miatt azt sejtettem, táppénz lezs belóle. Na mármost ha nem vagyok bejelentve, hogyan kapok táppénzt? Sehogy. Ezért vettem a kezembe a dolgaim....
Már ne is haragudj, könyvelőként hogyhogy nem tudtad, hogy ki vagy jelentve?????? Hogy nem kaptál bérlapokat, az M30-as nyomtatványt, nem tünt fel? Nem tünt fel, hogy szja bevallást nem adsz be, 10 ÉVIG?
Alap az ügyfélkapus regisztráció egy könyvelőnél, de most már az orvos is mondja, hogy nem vagy biztosítási jogviszonyban. Nehezen tudom elhinni, hogy 10 évig nem veszi valaki észre - a tudta nélkül!- hogy nincs bejelentve.
Én elkezdeném otthon kiépíteni az ügyfélkört. Nem kell sok, egy pár céget ha elvállalnál már ellenél a nyugdíjig. Egy jó könyvelőprogram kell hozzá.
Én pont ezt kezdtem el, mikor nem vettek vissza, de mivel két hét alatt találtam melót, így abbahagytam. Két hét alatt már három céggel voltam tárgyalásos viszonyban a könyvelés átvállalása miatt. Év végén kell elkezdeni mozgolódni, mert sokat jan. 1-ével váltanak könyvelőt - jogosan.
ügyfélkapun keresztül le lehet csekkolni a tb jogviszonyt. meg azt is h dokik miket számoltak el a nevedre:)
nekem is volt oylan munkahelyem, ahol fönök kijelentgetett embereket hónapokra
Hú ez nem semmi.
2002 ben 4 órásba takarítottam. Sejtettem hogy szerződés lejárta után nem lesz hosszabbítás. ( megsúgták : a főnök nem szereti ha sokáig az a személy takarít )
Bent jártam a megyeszékhelyen, bementem az egészségpénztárba. Megkérdeztem be vagyok e jelentve. Bevoltam.
Másik alkalommal is megtettem. Akkor már aláírattak velem egy nyomtatványt, " Magánszemély kérte a betekintést " Kb ez állt a lapon. Akkor is be voltam. Gyanakvó vagyok...
Hogyan hogy nem tűnt fel, nem vagy bejelentve?
Nem, nem zavarja őket:)
Ráadásul, bár ez önfényezésnek tűnik....én vagyok a kedvencük. Aranyosak, amikor azt mondják, hogy mindig elfelejtik, hogy nem csak 5 évvel vagyok idősebb:)
Ééés, csak a társaság miatt maradnak még mindig.
Egyébként engem sem érdekel a fiatalos csapat, oda is szoktam jelentkezni.
És mit válaszolt a fiatal kollégád? Zavarja, hogy idősebbel kell együtt dolgoznia?
Szerintem minden attól függ, hogy tudnak együtt csapatban dolgozni. Lehet fiatalon is borzalmas természete valakinek, de akár idősebb korban is, és fordítva.
További ajánlott fórumok:
- Milyen nyelvvizsgát ajánlanátok? (már évek óta nem sikerül, próbáltam jópárat, 3 éve csücsül a diplomám az egyetemen)
- Lehet-e nyelviskolában tanítani nyelvtanári diploma nélkül?
- Állás találni Budapesten (egyelőre) diploma nélkül
- Hogyan lehet valaki egészségügyi diploma nélkül orvoslátogató?
- Tavaly egy hónapig kaptam álláskeresési járadékot, utána sikerült elhelyezkednem. Önadózó vagyok, be kell-e írnom az adóbevallásba?
- Nyelvvizsga nélküli diplomán hol a szám?