Állásinterjún el kell-e mondanom, hogy rákos voltam? (beszélgetés)
Én is erre gondolok. Ha alapjaiban kevés a dolgozó, egy sokat betegeskedő ember hirtelen pótlása egy olyan munkakörben, amely egyébként is beteg emberekkel való foglalkozással jár.
Valószínű egy apró gyermekes anyukával is ugyanígy viselkednek!
Szerintem rossz munkáltatót fogtál ki. A megváltozott munkaképességről a határozatot be szokták kérni. De megteheted, hogy úgy adod oda a másolatot, hogy csak a besorolás látszódik, illetve az, hogy meddig érvényes. Azt, hogy milyen betegséggel százalékoltak le kitakarhatod. Az üzemorvos csak azzal foglalkozhat, hogy alkalmas vagy a munkára, vagy sem. Minden más orvosi titok. A pénzügyes nem elég tájékozott. A bér után fizetendő szociális hozzájárulásra vehetnek ivénybe kedvezményt. Illetve ha nagy létszámú a vállalkozás csökkentheti a rehabilitációs adóját.
Sok helyen nagyon szívesen foglalkoztatnának.
Sok sikert!
Kérlek fejtsd ki, mire gondolsz…?
Szellemileg rendben vagyok, mozgásom nem korlátozott. Egyedül a nehéz fizikai megterhelést nem bírom…
Én is úgy tudtam, hogy támogatják a foglalkoztatásunkat, de az ottani pénzügyes állította, hogy nem.
Én sem értem, hogy min akadt ki. Nem sumákoltam, ő kérdezett én válaszoltam. Azt mondta, hogy beszél jogásszal és 2 óra múlva közölte, hogy nem alkalmaz.
Nem értem. Nem vagyok munkajogasz meg semmi hasonló, de a megváltozott munkaképességű munkavállaló után nem kevesebbet kell adoznia a munkáltatónak...? Min akadt ki konkrétan?
Állásinterjún semmi konkretumot nem mondanék sztem, hiszen az mèg csak egy interjú.
De azt nem a munkáltatódnak kell "megvallanod", hanem az üzemorvosnak. Az üzemorvos nem adhatja ki a betegségeinket. Ő csak annyit közölhet a munkáltatóval, hogy alkalmas munkára vagy sem.
Ezek személyiségi-, és betegjog. Ha jól tudom.
Nem, az állásinterjún nem kell semmit elmondanod sem a betegségedről, sem a családi problémáidról.
Az állásinterjún pusztán a szakmai rátermettségedet kell megmutatnod.
Az üzemorvos, ha rákérdez, akkor elmondod, de neki tovább adnia csak azt kell, hogy alkalmas vagy e az adott munka elvégzésére vagy sem. Nem dolga a pletyka.
Sok sikert aq következő helyedhez és ne ossz meg mindent magadról, még akkor sem vagy köteles válaszolni, ha kérdeznek.
Én ha rákérdeznének az egészségi állapotomra, amit még sosem tettek, annyit mondok, hogy köszönöm szépen jól vagyok;)
Felmondtam egy jobb állás miatt. Az új helyen elmondtam az igazgatónak, hogy megváltozott munkaképességű vagyok. Rákérdezett és én elmondtam, hogy autoimmun betegségem van. A felmondási idő alatt felülvizsgálatom volt, ahol már a daganatos betegséget is figyelembe vették. A munkaalkalmassági vizsgálaton ezt el is mondtam az üzemorvosnak, aki alkalmasnak minősített, bár kérte a szakértői vélemény bemutatását.
Az első munkanapon terveztük a szerződést aláírni. Az igazgató már délelőtt berendelt és arrogáns hangon hazazavart az iratokért. Elolvasva visszaküldött dolgozni, majd a munkaidő végén közölte”nem kívánunk önnel munkaszerződést kötni”
Az hogy hogy éreztem magam, egy dolog…de holnap megint interjúra megyek…
Tanácstalan vagyok, mondjam, vagy ne?!
További ajánlott fórumok:
- Veled milyen fura vagy durva dolgok történtek állásinterjún?
- Sok fiatal jön hozzánk állásinterjúra, kérdezik, van-e home...
- Érdemes-e elmennem erre az állásinterjúra?
- Voltatok már olyan állásinterjún, ahol IQ tesztet is kellett kitölteni?
- Telefonon ismeretlen állásinterjúra hívtak. Átverés lehet?
- Lejár a gyesem és szeretnék hivatásos anya lenni, a munkáltatómnál mennyi idővel előtte kell bejelentenem és fel kell-e mondanom?