Állásinterjú tanácsok? (beszélgetés)
A kellemetlen kérdéseknél egyrészt a reakciót nézik, másrészt azt, hogy hogyan tudsz kimászni a kellemetlen kérdésből úgy, hogy adjál is választ rá, de ne is legyen olyan a válasz, ami esetleg számodra hátrányos.
Első munkahelynél valószínűleg ilyenre nem kell számítanod.
Igen, ugye mint írtam ezt tanulom :) Tudom, hogy vannak "hülye" kérdések is, de ott is csak a reakciót nézik, nem a tényleges helyességét a válasznak. Ez lenne az első munkahelyem, úgyhogy nincs munkatapasztalat, előző munkahely stb..
De köszönöm mindenkinek :)
Szia, nekem van tapasztalatom, voltam már jópár interjún. Ha komolyabb helyre mész mindenképp ápolt, igényes megjelenés szükséges, amit leírtál ruha teljesen oké, a sminked legyen szolid, ékszer minimális.
Jó ha utána néztél a cégnek, persze ha megkéredzik mit tudsz róluk, csakis a pozitív dolgokról beszélj:)
Minden interjún más kérdéseket tesznek fel, azért amiket gyakran szegeztek nekem miután a bemutatkozáson és a szakmai részen továbblendültünk:
Miért éppen ezt a céget választottam? Mit gondolok, miért járnának ők jól velem? Mik a pozitív tulajdonságaim? Mik a negatívak? Ha bármilyen munkát választhatnék mi lenne az ? Később: Hogyan tudom megoldani a gyerekeket? Szerintem az a fontos, hogy azt érezzék, hogy te szeretnéd azt a munkád, de nem pusztán ők tesznek neked szívességet ha felvesznek, hanem ők is jól járnak veled: ezért ne titkold ha valamiben jó vagy, pl. nyelvtudás, informatika vagy akármi :)) Sok sikert!
Hétfőre behívtak állásinterjúra, HR asszisztensi pozícióba.
Öltözet: szürke nadrágkosztüm, fehér blúzzal, fekete bokacipő (nadrág alatt úgysem látni nagyon) és fekete táska.
Ilyen komolyabb helyen nem voltam még interjún. Mit ajánlotok?
Utánanéztem a cégnek, szedtem össze pozitív, negatív tulajdonságokat..
Én ezt tanulom, de hát azért nem egyszerű így sem :)
További ajánlott fórumok:
- Veled milyen fura vagy durva dolgok történtek állásinterjún?
- Sok fiatal jön hozzánk állásinterjúra, kérdezik, van-e home...
- Érdemes-e elmennem erre az állásinterjúra?
- Voltatok már olyan állásinterjún, ahol IQ tesztet is kellett kitölteni?
- Telefonon ismeretlen állásinterjúra hívtak. Átverés lehet?
- IKEA, mint munkahely? Kínos állásinterjúk.