Állandóan éhes csecsemő (beszélgetés)
Mintha én írtam volna:-)
4 hónapos a kisfiam és első naptól fogva tápos.3200gr-al született és az első 2 hónapban 300gr-ot hízott hetente.Alig bírt ki 2,5 órát evés nélkül,éjszaka pedig 3 óránként kelt.Ez ment 2,5 hónapos koráig,majd egyszercsak leállt és drasztikusan csökkentette a kaját,meg is ijedtem,de kiderült a gyerek csak feltankolt.Olyannyira,hogy 2,5 hónapos korától este f8-kor elalszik reggel 6kor fel kel enni és alszik 8-ig.Napközben kb 3óránként eszik 120ml.Heti 150gr-ot hízik.Most 7,5kg.Szóval ne aggódj..2,5órát húzd ki valahogy cumival,mert ez táp és megterhelné a gyomrát..3hónapos korára beáll majd egy normális evészetre..csak feltankol..ne idegeskedj ezen..
:))
Nekem 4 gyerkőcöm van és kicsinek egyik sem itta meg.
A vizet egyik gyerek sem szereti.
Ezért érdemes ízesíteni nekik.
Próbáld meg babateát adni neki.
Az anyatejes babáknak tényleg nem szoktak külön folyadékot adni, de a tápszer neki csak étel az nem fogja rendesen a szomjukat oltani.
En is azt hittem eleinte, hgy nalunk egy naaaagy novekedesi ugras az egesz :D Soooot, mai napig kel kajalni ejjel is, pedig lassan 1 eves, egyes forrasok szt.ez teljesen normalis, vkit pedig a hideg raz ettol, mert azt szeretne, ha mar 3 hetes korban vegig aludna az eccakat a kolok.
Szval, ha semmilyen szervi baj nincs a hatterben, akkor egyszeruen csak ilyen tipus :)
Vizet próbáltam adni, de evés után arra fintorog és kiköpi. Akkor iszik, ha már nagyon éhes és addig, amíg le nem esik neki, hogy az nem a kajája. :-D A védőnő és a gyerekorvos erre is azt mondták, hogy nem kell innia, mert a tápszerben van víz. :-S
Nem az üveg után kap, hanem a cumi után, amit ilyenkor adok neki. De azért gondolom, hogy éhes, mert megkapja az adagját és utána büfiztetéskor is folytatja a szopizós cuppogást és csak a cumi nyugtatja meg. Létezik, hogy mégsem éhes?
Zebra, nem hiszem, kezdettől ez van, csak most még rosszabb.
Az én fiam sose evett annyit, amennyit a könyvek írnak, vagy amit a védőnő "normálisnak" tartott.
Az átlagosnál jóval többet evett mindig.
Még nem volt pl. 3 hós, amikor napi 1 liter anyatej is kevés lett neki, és meg se látszott rajta. Na akkor kezdtem hozzátáplálni...
Ha nem tudsz neki annyit adni, hogy jól lakjon, akkor nem éhségről van szó - valószínűleg a cumit használja már megnyugvásra is...
Túletetni nem tudod, mert ha le is megy a torkán, visszajön a felesleg.
De arra is vigyázz, hogy így kitágul a gyomra, és mindig nagy mennyiségeket akar majd enni, akkor is, ha nem lesz rá szüksége.
Mennyi folyadékot adsz a táp mellé?
Sokszor a társzer után leginkább szomjasak szoktak lenni és nem éhesek.
Nekem a nagyobbik volt tápszeres és mindig kapott utána inni.
Nevetségesnek hathat a kérdés, de nekem - mint első gyermekes anyukának - most komoly fejtörést okoz. 6 hetes picilányom szerencsére egészséges, jól alszik, szépen hízik (sajnos csak tápszeres). A kórházból való hazatérésünk óta (azaz 5 hét alatt) gyarapodott 760 grammot (2980-ról 3740-re), de az étvágya kielégíthetetlen (anyja lánya :-P). Természetesen örülök, hogy jó evő, de a problémám az, hogy evés után is éhesnek tűnik, pedig többet is eszik, mint amennyit a súlyához előírt az orvos (90 grammok helyett 110-120-akat, de 140-et is evett már, többet nem mertem megpróbálni se odaadni neki). Miután evett, büfiztetem, de nagyon gyakran sír és ilyenkor úgy kap a cumi után, mint aki egy hete nem evett. Ja, meg a gyomra is korog sokszor (evés után már 1-2 órával). Olyan rossz érzés ezt látni, mintha éheztetném, pedig a gyerekorvos is azt mondta, hogy napi 800 grammot már ne adjak neki (600-700-akat kap, ami több, mint az adagja).
Segítsetek kérlek, mit kellene ilyenkor tenni? Volt már valakinek hasonló tapasztalata?
További ajánlott fórumok:
- Hogyan egyek kevesebbet, ha állandóan éhesnek érzem magam?
- Mar az éhség!Egyszerűen,állandóan éhes vagyok. Mit tegyek?
- Ti nem vagytok állandóan éhesek, amikor diétáztok?
- Mitől vagyok állandóan éhes?
- 7 éves állandóan éhes gyereknek miket adjak, ami tápláló és nem kell főzni?
- Állandóan éhes vagyok, folyton csak ennék...