Állandó lakcímet hova kell nekem lejelenteni? (tudásbázis)
9. b4c06bc553
2011. szept. 26. 12:45
A munkahelyeden kell bejelentened a lakcímváltozást. Egyéb helyen nem, mivel ha bármilyen ügyet intézel, akkor ők leellenőriztetik a rendszerrel a személyi igazolványodat, akkor ott kiderül, hogy új lakcímed van.
8. Erácska79
2011. szept. 26. 11:57
köszike
7. reload
2011. szept. 26. 10:37
Jah, én anno nem jelentettem be sehova, csak az okmányirodában. :)
6. reload (válaszként erre: 5. - Erácska79)
2011. szept. 26. 10:36
Szerintem hívd fel a tb-t, hogy ez a helyzet :) Majd megmondják mit kell, vagy nem kell csinálni.
5. Erácska79
2011. szept. 26. 10:24
A lakcím már meg van. Már csak azt kéne tudnom, hogy a tb-hez nekem kell-e bemennem. Az apeh felé leadja az önkormányzat. A többit nem tudom. :(
4. Kolli1987
2011. szept. 26. 10:00
Önkormányzathoz bemész és ott kitöltesz egy adatlapod és ott megkérdezed merre tovább. Nekem csak ideglenes lakcímem van.
De szerintem fog kelleni vinned a tulajdon lapot, meg ha van még rajtad kívül tulajdonos akkor szerintem őt is kell vinni, hogy bele egyezik, hogy te ott lakj.
3. vberni01
2011. szept. 26. 09:46
Új lakcímkártyát igényeltél?
A városi önkormányzati hivatalnál kell.
Szerintem nem kell a TB-hez, stb-hez, legalábbis én sose jelentettem.
2. via27
2011. szept. 26. 09:45
Erre én is kíváncsi lennék!! :)
1. Erácska79
2011. szept. 26. 09:41
Sziasztok!
Most lett új állandó lakcímem, hova kell lejelenteni?
Azt tudom, hogy a szolgáltató cégekhez be kell. De például, a tb-hez, meg ilyen szervekhez is nekem kell elmennem?
Várom a válaszokat..
ERa
További ajánlott fórumok:
- Amióta szedem a multivitamint állandóan ehetnékem van!
- Kinek van bármilyen tapasztalata internet utalvánnyal kapcsolatban?Nekem sajnos állandó probléma a feltöltése.
- Hogyan kell lejelenteni az adatváltozást magánnyugdíj pénztárnál/államinál?
- Banki meghatalmazás esetén, melyik lakcímet kell a nyomtatványra írni? Állandót vagy levelezésit?
- 2 éves (4 órába lejelentett) munkaviaszony után nekem mennyi táppénz jár?
- Ha Bécsben dolgozom, akkor ezt az OEP-nek, Nyufig-nek hogyan kell lejelentenem?