Állandó lakcím híján hova küldik a leveleket? (tudásbázis)
Ezt írom én is;)
Arra a címre megy, amit leadott. Senki nem fogja keresgetni, hogy hol van, hova küldje a levelet. Meg kell adni azt a címet, ahová kapni akarja.
Persze, vannak helyek, ahol mindent le kell adni (állandó lakcímet is), levelezési cím viszont mindenhol működik, ami lehet egy tényleges lakcím vagy postafiók is, vagy még a szomszéd címe is.
A banszamla a kert levelezesi cimre megy, nem a hivatalos allando vagy ideiglenes cimre.
Es sem lakok a magyar postafiokban. Es volt postai atiranyitasom akkor is, mikor M.o.-on laktam. Csak a szomszedom egy rosszundulatu banya volt, es kidobalta a leveleimet.
Akkor be kell jelenteni.
Ez valami magyar zagyva, es carok ra. En "rendesen" leptem le. Minden hivatalt vegigjartam. A magyar allando cimem nem lehetett megszuntetni. A szuleimnel vagyok allando lakos.
Mikor juat csinaltattam, nem tudtak az angol cimet kezelni, mert "nincs a gepben" a brexit elott.
A berbeado nem tagadhatja meg tartozkodasihely igazoltat. Es mindent hivatalos carhoz kell lakcimkartya.
Regen kellett az alairas a tulajtol a lakcim bejelento lapon, de en bemennek a szerzodessel rakerdezni. Ha nemet mondanak, elkuldetnem a ram vonatkozo cikkelyeket, csak hogy tudtam, kit kell ..csak rugni.
A levelek odamennek, ami le van adva. Ennyi.
Tehát, ha van bankszámlád és ott leadtál egy címet, akkor odamennek a levelek.
És minden esetben így van.
Ha végrehajtó akar elérni, akkor küld megkereséseket (bankokhoz, NAV-hoz, stb.) és egyszer csak megtalál ezek segítségével.
Oda állandóra van bejelentve?
Magyarországon az a szabály, hogy mindenkinek kell állandó lakcímének lenni.
Ha meg van albérlete mi a kérdés? Azt a címet jelöli meg, ha valakitől levelet vár.
Ha megadod a Pf. címed odaküldik.
Meg is kérhetsz valakit, hogy a címét használhasd levelezési címnek.
Ha hajléktalan vagy, akkor Pl. a Dózsa György úton jelentkezhetsz és ők adnak levelezési címet, illetve az lehet a címed, ha kell az eü. ellátásodhoz. Kapsz egy lakcímkártyát a címükkel.
M.o.-on nem elfogadott a postacim. Vagy ez valtozott? Nem hiszem a lakcimkartya mellett.
Tok amatorkent: a tartozkodasi-, lakohelyrol minding az egyennek van bejelentesi kotelezettsege.
Sziasztok.
Ha valakinek nincs állandó lakcíme de postafiókja az van, akkor az összes leveleit oda fogják küldeni? Illetve ha nincs postafiókja, akkor hova?
Köszönöm előre a segítséget.
További ajánlott fórumok:
- Állandó lakcím eltörlése
- Mit tudtok arról hogy aki nem rendelkezik állandó lakcimmel, az nem jogosult, az egészségügyi ellátásokra?
- Ha van egy két szobás lakásom és bérbe adnám az egyik szobát állandó lakcímmel valakinek, kell fizetnem utána?
- Baj, ha nincs állandó bejelentett lakcím?
- Nincs állandó lakcímem
- Állandó lakcím változtatásért fizetni kell az Okmányirodában?