Államvizsga után meddig kell letenni a nyelvvizsgát? (beszélgetés)
"2006 óta nem a záróvizsgára bocsátás feltétele a nyelvvizsga, „csak” a diplomát nem kapja kézhez az aki nem tudja időben bemutatni. Helyette azonban kap egy igazolást, mely ugyan végzettséget és szakképzettséget nem igazol, de tanúsítja a záróvizsga eredményes letételét, a diplomát pedig bármikor kézhez veheti a jelölt - az időkorlátozás nélkül kiadható."
Csak, hogy megnyugodj!
Nekem most lett meg a nyelvvizsgám júniusban, előtte 2006-ban államvizsgáztam. Most beszéltem a tanulmányissal a továbbiakról, egy szóval sem említette, hogy kifutottam volna az időből!
Nagyon régen volt az, hogy 3 év volt a határidő, de eltörölték, mert rengeteg embernek okoz/okozott nehézséget megszerezni a nyelvvizsgát. Mivel a diploma kiadásának a feltétele a nyelvvizsga(k) és nem törölték el, könnyítésként bármennyi idő eltelhet az áv. és a nyv. között.
Sziasztok,
tudna nekem valaki segiteni a a fenti kérdésben? Állitolag van egy új rendelet, miszerint 2 év áll rendelkezésre a nyelvvizsga letételére az államvizsga után. Eddig úgy tudom nem volt határidő. Sajnos,én már több, mint 2 éve államvizsgáztam....ilyenkor mivan? Meddig kell nyelvvizsgáznom? Vagy már lekéstem?
Előre is köszi a választ.
Suzi
További ajánlott fórumok:
- Pár hónapos szakács/cukrász tanfolyam után, középfokú német nyelvvizsgával találnék állást Németországban/Ausztriában?
- Elévül a diploma nyelvvizsga hiányában 5 évvel az abszolutórium után vagy ezt eltörölték?
- Mennyi idő után évül el a felsőfokú végzettség, ha nincs meg hozzá a nyelvvizsga?
- Franciából középfokú nyelvvizsga 6 hónap (napi 2-3 óra) tanulás után reális?
- Sikeres nyelvvizsga után visszaigényelhetem a befizetett összeg egy részét?
- Mi a helyzet most a diploma elévüléssel? Mennyi időm van a nyelvvizsgát letenni?