Állampolgársági téma (beszélgetős fórum)
Mivel Magyar az apa, így a Magyar szabályozás szerint a gyerek is Magyar lesz, de ahhoz, hogy ez "hatályos" legyen ki kell állíttatni a magyar anyakönyvi kivonatot is, azaz így lesz Magyar, attól függetlenül, hogy automatikusan Magyar állampolgár is lesz a baba.
Összeházasodtak? Mert ha nem, akkor apasági nyilatkozat is kell!
Köszönöm szepen
.ezen már én is töprengtem...fiam is sötét hajú börű..kislány kicsit "fillipinó"meglatjuk kb 3-4hét
A szülők készíttethetnek közjegyző előtt meghatalmazást a számodra, hogy eljárj helyettük a hivatalokban.
Ilyen esetben, elküldik a baba anyakönyvi kivonatát, Te a meghatalmazással hitelesen lefordíttatod a kivonatot. Azzal be kell menned az anyakönyvi hivatalba. Ők elküldik az idegenrendészetnek, majd visszaküldik az anyakönyvi hivatalba, amikor a baba megkapja a magyar kivonatot, akkor lehet a kormányablaknál kérvényezni a lakcímkártyát, TAJ kártyát stb.
Igen, olvastam. De az is kérdés volt, hogy magyar hogyan lesz.
A magyar állampolgársághoz pedig elég, ha egyik szülő magyar állampolgár. Kérheti a gyermek magyarországi anyakönyvezését és magyar állampolgárságát.
De az anya spanyol. :D
Mindenképpen édes baba lesz! :D Elképzelem, nagy barna spanyolos szemek, és vegyesen gagyog... :D
Keress rá az angol törvényekre, azok a mérvadóak.
Egyébként az állampolgárság és a nemzetiség nem mindig esik egybe.
További ajánlott fórumok:
- Ha Németországban születik a gyermekem megkapja a német állampolgárságot?
- Milyen állampolgár a baba, ha külföldön születik?
- Házasságkötés külföldi állampolgárral
- Magyar állampolgár, német betegbiztosítással kap-e Magyarországon ingyenes ellátást?
- Magyar-Szlovák állampolgársággal kapcsolatban tudtok segíteni?
- Van köztetek valaki, aki jártas állampolgárság témában?